Bardzo fajny wątek, fajnie, że Ci sie chce. Z przyjemnością pooglądałem. I będę zaglądał :)
Wersja do druku
Bardzo fajny wątek, fajnie, że Ci sie chce. Z przyjemnością pooglądałem. I będę zaglądał :)
andtor2 świetne porównania kiedyś- dziś, śledzę cały wątek, miło się zwiedza z Tobą Elbląg, czekam na ciąg dalszy :lol:
cd. w takim razie:)
Odnoga (czy właściwie fosa) rzeki Elbląg tworząca tzw. Wyspę Spichrzów. Dalekosiężne plany zakładają rewitalizację tego terenu.
11. (archiw.)
Załącznik 156956
11n.
Załącznik 156955
12. (archiw.)
Załącznik 156957
12n. (nie było gdzie się wspiąć wyżej dla podobnego kadru)
Załącznik 156958
13. (archiw.)
Załącznik 156959
13n.
Załącznik 156960
Ogólnie widać, że się starają, i to bardzo. W dzisiejszych czasach, czasem trudno będzie zrewitalizować tak jak było - ot choćby kłopoty z odzyskaniem terenu.
Kurcze niegdy w Elblągu nie byłem. Kusisz :mrgreen:
Świetny wątek! Uwielbiam takie inicjatywy, cieszy, że komuś się chce :) Cieszy również obraz przemian wyłaniający się z fotografii, oby dalej szło w tym kierunku. Na plusa system nie pozwala :(
Gdyby był plebiscyt na najbardziej znane miasto w Polsce, w którym nie byłaś/eś, to Elbląg miałby spore szanse na wygraną :) Mnie też kusi :) Kiedyś miałem tak z Opolem i w końcu nie wytrzymałem :)
Mnie najbardziej martwi kompletny brak pomysłu na rewitalizację rzek.
Tu nie trzeba nic odzyskiwać, trzeba tylko chcieć.
Jak patrzę na te stare fotografie i porównuję ilość statków kiedyś i wodorosty dzisiaj- smutno mi.
Cała Polska odwróciła się plecami od swoich rzek.