"...Dla trybu "Szybko" zmienia rozdzielczość..." bo to Olympus XZ-2 a nie np. NIKON D4s :wink:
Wersja do druku
Namówiłam kolejną duszyczkę na xz-2... ale mieszka ona w UK i nie można jakoś znaleźć...
Czy ktoś z was kupował xz-2 w uk i może polecić jakiś sklep? (gdyby stacjonarny to by było bosko)
Patrzyłam po internetowych ale totalnie się nie orientuję...
np. jest tutaj:http://www.pixmania.co.uk/compact-ca...rcid=3&merch=1
ale tam gwarancja tylko roczna - czy tylko mi się wydaje?
Ja kupowałem w UK ale sprowadzany był z Azji. Cena jest ok w tym sklepie co podałaś.
Co do gwarancji moim zdaniem jest ona w całej EU 2 letnia, jak go zarejestruje na stronie Olympusa na pewno dostanie 2 lata gwarancji plus jeśli dalej jet opcja subskrypcji dostanie dodatkowo 6 miesięcy czyli łącznie 2.5 roku gwarancji. Opisywałem to dokładnie jak to zrobić załączonymi screenshotami , musisz cofnąć się gdzieś do strony 140- w górę to na pewno znajdziesz.
Wygląda na to że znalazłaś najlepszą cenę, oferta na Pixmanii kończy się za 6 dni więc radzę się spieszyć ;)
Niestety się mylisz. W Irlandii i UK sprzęt kupowany na lokalnym rynku ma rok gwarancji, chyba że wykupisz sobie przedłużoną gwarancję za dodatkowe pieniądze. Sam byłem w szoku bo pracując w Polsce przed wyjazdem do Irlandii w 2004 roku Polska dostosował się niby do norm Europejskich wprowadzając 2 letnią gwarancję na elektronikę.Cytat:
Co do gwarancji moim zdaniem jest ona w całej EU 2 letnia, jak go zarejestruje na stronie Olympusa na pewno dostanie 2 lata gwarancji plus jeśli dalej jet opcja subskrypcji dostanie dodatkowo 6 miesięcy czyli łącznie 2.5 roku gwarancji.
Dzięki za info gwarancyjne - ten 12 miesięcy wyglądało mi właśnie coś dziwnie:) i oooo .... najlepsza cena ? :) To jedyny sklep w jakim w ogóle znalazłam. A nie mają tam czegoś jak media markt (wyczaiłam tylko Currys - ale nie mają) żeby sobie mogła pójść pomacać - i żeby nie było na mnie jak zamówi i jej się nie spodoba :D
/edit: (umknął mi jaskrowy post)
czyli co... jedyna opcja to dokupić gwarancję?
Nie wiem ja w UK ale w Irlandii w sklepach z elektroniką czy agd takich jak PCWorld Computer czy Harvey Norman czy Power City jest niby pełno na półkach ale naprawdę nie ma żadnego wyboru a kiedy zapytasz obsługę o coś konkretnego to nie mają zielonego pojęcia o czym ty do nich rozmawiasz :). Do tego na lokalnym rynku ceny z kosmosu w porównaniu np. z ebay. Jednym słowem nędza. Dlatego będąc tam kupowałem niemal wszystko na ebayu. Wyjątkowo jechałem do któregoś z wyżej wymienionych sklepów jeśli jakiś Irlandczyk, któremu robiłem serwis komputera nie chciał czekać na przesyłkę z ebay.
Nie rozumiem twoich wątpliwości. Aparat robi zdjęcia seryjne z szybkością 5 kl/s w pełnej rozdzielczości. W kompakcie za 1200 zł to moim zdaniem dobry wynik. Rozdzielczości przy trybie HI ( około 15 kl/s) - prawdę mówiąc - nie sprawdzałem bo tego trybu nie używam (klisza za szybko się kończy :grin:) Ale jeżeli mówisz, że rozdzielczość spada to wierzę Ci na słowo i powtarzam - to nie wada aparatu bo to nie Nikon D4s czy inny Canon za 23.000 złotych krajowych. Pozdrawiam.
No dobra ja jeszcze znalazłam teraz na angielskiej stronie olympusa info o 2-letniej gwarancji
http://www.olympus.co.uk/site/en/c/c...ing/index.html
W połączeniem z info o o rocznej gwarancji tego sklepu Pixcośtam i waszymi wypowiedziami to już teraz zupełnie nie mam pojęcia ...
Jakaś fotka może ;)
Przedstawiam Państwu: żaba trawna - bardzo cierpliwa przy pozowaniu