Skoro Ci nie gra, to popraw a nie pokazujesz następne zdjęcie.
Wersja do druku
Witaj Heniu.
Nie gra mi, bo ten kolor w realu to jest bardziej szary niż biały. Ja przyjąłem, że tak jak na zdjęciu, jest najbliżej realiów, dlatego wstawiłem.:grin:S
prawdziłem jeszcze ustawienie balansu na 4000 k i niewiele się zmieniło.
Dlaczego sugerujesz sie ustawianiem na konkretna temperature swiatla??Dokonywales pomiaru?? Jesli tak to czym?
Moze lepiej zasugerowac sie tym jak oko postrzega kolory i jemu zaufac.Bo to czy jest 2500 czy 7800 to rybka.Wazne,zeby oko wscieku nie dostawalo.
Moje tak to widziZałącznik 131976Chyba, ze bracia Dalton juz je atakuja.
Mirku starałem się zachować równowagę kolorów miedzy miejscem tuż przed aparatem i tym wejściem do kanału, gdzie widać prawie przepał. Zarówno w OL V 3 jak i w Gimpie wszelkie korekty jakie robiłem na próbę, skłoniły mnie do takiego ustawienia końcowego.
Twoja wersja moim zdaniem (z tego co widzę) jest zbyt czerwona, nawet w odcień pomarańcza wpada. Moja jest taka jaką umiałem zrobić, próbując ustawić kolory najbardziej zblizone do realu.
Jeszcze kozakiem nie jestem:grin:
Heniek, dobre pytanie.:grin:
Ajn moment.
Załącznik 131991
2 wersja, nieco skorygowana w kierunku Mirkowej.
Moze i byt czerwona,mnie tam nie bylo ,nie wiem jaki kolor panowal.
Posugerowalem sie ceglami (kolor) i nasycenie zdjelem,moze jest lepiej.W kazdym razie jest inaczejZałącznik 131982Pomaranczy tam juz nie widze
Mirka wersja jest taka jak powinno być. Tak mi się zdaję:wink:
Mireczku, skoro ja tam byłem to starałem się zapamiętać reale i do tego dobrać obróbkę.. Twoja druga wersja jest dużo lepsza, może ciut za ciemna na cegłach. Ale najbliższa realu.:grin:
A tu mam drugą wersję tej 2 foty z kaskiem.
2BZałącznik 131995
Lubię ten kanał.:grin:
A na koniec moich rajdów po Łodzi.........
1. Stacja Radegast- stąd do wieczności. By nie zapomnieć.Załącznik 132004
CDN:grin: