Wszystko z jednej linii produkcyjnej, tylko więcej futra i rogi dokleili :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Wersja do druku
no i z wytrzeszczem zdziwienia ;)
fajnie fajnie..
Im bliżej szczytu tym więcej było chmur.
619. Na szczycie Gerlach zniknął całkiem we mgle (zaczyna się po lewej stronie kadru)
Załącznik 155265
620. Szczyt Łomnicy też w chmurach
Załącznik 155266
Martwiłem się, że machnie się szybko słowackie szlaki i nie będzie już nic nowego do zdobycia, jak jednak widać trochę górek do ekploracji jeszcze zostało :grin:.
Oto jedne z nich:
621. Po prawej Lodowy (za nim Lodowy Koń :grin:), przed nim Mały Lodowy z Czerwoną Ławką po jego prawej. Jaworowy Szczyt po lewej.
Załącznik 155267
622. Jaworowy Szczyt
Załącznik 155263
623. Na środku Staroleśny Szczyt (ten już raczej poza zasięgiem), po jego prawej Mała Wysoka.
Załącznik 155261
624. Baranie Rogi w tleZałącznik 155264
625. W końcu i Gerlach zaczął się pokazywać
Załącznik 155262
626.
Załącznik 155260
Piekne miales widoki.
Mała Wysoka czeka :) , trochę daleko jak dla nas, na jedno podejście:)
Widoki przepiękne :)
Trzeba potrenować przed Lodowym Koniem :mrgreen:, ten to już raczej raniutko ze schroniska :grin:
5-6 w jedną stronę, a z powrotem HZS helikopterem zwiezie...:mrgreen::lol:
Myślisz żeby helikopterem z Małej Wysokiej na Gerlach...:mrgreen::mrgreen::mrgreen: , jednak tego to chyba nawet ekstra rozszerzone ubezpieczenie mogło by nie objąć... :)
No pany, nie róbcie jaj. To jest zwiedzanie, a nie jakaś zapierdzielanka :roll: Co niniejszym gratuluję udanych cudownych zdjęć :mrgreen:
Wspomnę jeszcze, że jak na Rysy szliśmy, to nocowaliśmy w Gerlachovie w prywatnym domku. Tanio było - chyba jak pamiętam 50 koron od łba za noc.
Niektórzy lubią zapierdzielankę http://tatromaniak.pl/aktualnosci/c/...djecia-na-zywo :shock::shock::shock:
50 koron :shock:, kiedy to było? chyba dinozaury jeszcze wtedy żyły :mrgreen:
Coś mnie skusiło i wlazłem znowu na te zdjęcia.
Po zdjęciach Abira sprzedałem sprzęt, po fotografiach Tatr wypiszę się z Klubu. Jak **** panie premierze, jak **** :)
Niezły był też gościu, który wbiegł na Mnicha bez żadnego sprzętu, spojrzał tylko na stoper i pobiegł z powrotem :grin:. Chyba jakis Spiderman :mrgreen:. Mówił mi o tym taki co biegł na Sławkowski ale chyba cienki był bo miał czas tylko dwa razy krótszy ode mnie :lol:
Coś w telewizorni słyszałem, że niedawno dwie dziołchy z Zadniego Mnicha spadły
...ooo mam: http://natatry.pl/artykuly/akcja-topr-na-mnichu
Czytałem, tak to jest jak się z linami bawi zamiast truchcikiem po ścianie...:grin:
Większość ofiar gór to ciamajdy co się nie najedli, nie napili albo zaśmierdziałą kiełbachę zeżarli:
http://www.topr.pl/index.php?option=...article&id=195
(współczuję TOPRowcom, ja bym z helikoptera z kałacha walił :mrgreen:)
coś dla prawdziwych twardzieli http://tatromaniak.pl/aktualnosci/c/burza-z-piorunami-jej-niestraszna-w-klapkach-twardo-na-swinice :mrgreen:
Tak to czytam i wiele rozumiem, sam się w Bieszczadach odwodniłem i wiem jaka to przyjemność. Ale co sobie można zrobić w Gąsienicowej ?? :shock:
Byłem dzień wcześniej w Krośnie i zastanawiałem się czy w Bieszczady nie pojechać. Ostatecznie Tatry wygrały, bałem się że w Bieszczadach na tym słońcu się usmażę a ciągnąć ze sobą cysterny wody też mi się nie widziało :|
Schodzimy ze Sławkowskiego:
627.
Załącznik 155440
628.
Załącznik 155441
629.
Załącznik 155442
630.
Załącznik 155443
631.Niektórzy tak się śpieszyli, że fuzekle po drodze stracili :shock:
Załącznik 155444
Foty fajne, znajome klimaty... poza skarpetkami:mrgreen::lol:
Ja mam z Bieszczad foty: t-shirta, kurtki, swetra. Na upartego można jakiegoś klienta ubrać :mrgreen:
Ladnie...skarpety dla potrzebujacego.
ostatnia wrzuta mi się ciut przerysowana wydaje
tak jakby suwak za bardzo został przesunięty..
nie wiem czy bazowałeś na maskach - ale w sumie praktycznie wszystkie sprawiają takie wrażenie (poza skarpetami ;) )
także ostatnia seria technicznie mi nie podeszła - widokowo oczywiście góry zawsze uwielbiam oglądać :)
---------- Post dodany o 21:22 ---------- Poprzedni post był o 21:13 ----------
no ale przekartkowałam strony ;) i trafiłam na przedostatnią wrzutę którą nie wiedzieć czemu minęłam - tą z końmi w tle ;)
przepiękne jest to ujęcie - 619
a poza nim także 621, 622 - to jakby z samolotu lub drona jakiegoś, a także 625 zatrzymały mnie na dłużej
spytałabym jak bardzo hardcorowe te podejścia są - bo widoki przednie
ale pewnie i tak nie warto Ci wierzyć w temacie określania łatwości szlaków :-P za dużo zapierniczasz po górkach by być obiektywnym ;)
Z tym przerysowaniem chyba masz rację.
Szlak na Sławkowski jest akurat bardzo łatwy, żadnych łańcuchów, klamer etc ani b. stromych podejść - jak zresztą widać na fotach to taka większa Babia Góra :lol:. Jak mi nie wierzysz kolega robtor potwierdzi :grin:. Podejście mi zajęło ok. 4 godzin z parkingu w Starym Smokovcu a jakoś bardzo to się nie śpieszyłem, jak zwykle zresztą. Podejście dosyć nudne bo idziemy południowym zboczem i widzimy głównie dolinę, tylko czasami na grani widok na Tatry. Za to na górze widoki przepiękne :grin:
Jutro wrzucę jeszcze jakąś panoramę :grin:
Kozice przepiękne a szczególnie na zdjęciu 613.
Jeszcze trzy panoramy ze Sławkowskiego, wszystkie podobne, robione z 2 różnych miejsc o różnym czasie. Składane w ICE z kilkunastu poziomych kadrów w jednym rzędzie. Klikać ile wlezie :grin:
632.
Załącznik 155480
633.
Załącznik 155481
634.
Załącznik 155482
Fajne panoramy, światło fajnie się przebija przez te chmury
Jestem zachwycony wiodokami.
Coś pięknego :)
Fajne :)
Tak się składa, że wszystkie panoramy pięknie wyszły :grin: