546, 547, swietne.
Wersja do druku
546, 547, swietne.
Troche jakosc siadla, ale pajaki same w sobie gites majones ;)
pozdro
Niedzisiejsze pająki fajne są :)
Z gorillapoda, z ręki nie ma szans abym utrzymał, chyba że można o coś oprzeć aparat, choćby w jednym punkcie. Taki bezpieczny czas przy skali zbliżonej 1:1 to dla mnie 1/60s choć da się wyciągnąć i sporo dłuższe, jednak uzysk dobrych zdjęć znacznie już maleje, ale jak nie ma wyjścia to się robi :grin:
Spróbuj bo warto, na Babią czy w Tatry masz blisko :grin:
uwielbiam jak po fotach górskich zamieszczanych na forum, niejednokrotnie w głowach grupki osób, które raczej otwarcie piszą że nie bardzo łażą po górach , rodzi się myśl - "a może warto spróbować :mrgreen: "
PS jeśli faktycznie nie łaziłeś a chciałbyś spróbować - to proponuję rozpocząć od Pienin :)
Trzy Korony, Sokolica - fajne miejsca, super widoki - a IMO lepsze na początek niż Babia
no chyba że symulujesz z tym niełażeniem ;)
Gorska wrzutka bardzo przyjemna dla oka.
Pajaki moga byc przecudne, ale ja ich tak nie bardzo lubie...:oops:
pająki prześwietne :) muszę połazić w końcu po jakiejś łące w poszukiwaniu takich osobników :)
Zejdźmy na chwilę z gór na słoneczne pole :grin:
548. Dąb, któremu się uschło
Załącznik 150214
549.
Załącznik 150215
jechałam sobie dzisiaj przez całą niemal Polskę pendolino - jak nie spałam to oglądałam te cudne widoki za oknem - i naprawdę Polska jest przecudna - zwłaszcza wiosną (a jakby nie było ją jeszcze mamy)
i powyższe foty tylko potwierdzają moje słowa :) :) :)
dąbek suchy, ale fotogeniczny
Ten dąb to mi tak "Rogalinem" zapachniał :) świetna fota. :mrgreen:
Pozostaje tylko potwierdzić, Polska piękny kraj. Krajobraz robi się coraz bardziej malowniczy, na wioskach rozpadające się chałupy są zastępowane przez ładne, nowoczesne domki, zadbane ogródki, ogrodzenia, kwiaty. W miastach też jakby czyściej, więcej remontowanych elewacji, pielęgnowanej zieleni.
Zdjęcia 548 i 549 mają swój klimat.
Mnie się podoba dąb :)
549 - robiłeś przez szybę? :mrgreen::)
Uschnięty a imponujący :)
uschnięty dąb bardzo fajny i rzeczywiście fotogeniczny. przy takich trasach warto mieć ze sobą aparat :) ostatnio zwiedzałem kilka dni tereny kieleckie i bardzo żałuje, że zostawiłem sprzęt w domu. no i jak ktoś nie ma, to nie przynosi takich kadrów jak Ty :) pozdr
Dab debem a mnie tafla wody cieszy.
Właśnie, wody po pas, a on usechł, dziwny jakiś. :roll:
A foty świetne. :mrgreen:
Masz oko i pamięć, ja nawet nie wiedziałem, że to o Rogalin chodzi. Tylko coś mi się tam majaczyło, że gdzieś to pod Poznaniem są te dęby. Zjechałem z drogi, wygooglałem (spojrzałem jeszcze na forum), okazało się, że jestem 20km od rogalińskich dębów i mam 3 godziny do zachodu słońca. Trochę czasu straciłem na ich szukanie. Trzeba było od razu zacząć od Rogalinka (nie wiedziałem gdzie się tam zatrzymać), pisał o tym Yamada.
Też w Tatrach jakies syfki się przykleiły, miałem to wyczyścić ale zapomniałem.
A nie miałem brać aparatu, program miałem tak napięty, że nie wierzyłem ze będzie czas na zdjęcia ale życie robi niespodzianki. W ostatniej chwili wrzuciłem do torby podróżnej EM5 z kitami.
Z Rogalinka udałem się w tym kierunku:
550.
Załącznik 150279
Bardzo ładnie "zrobiony" ten uschnięty.
Pozdrawiam.
Jeszcze kilka dębów.
551.
Załącznik 150378
552.
Załącznik 150379
553.
Załącznik 150381
554.
Załącznik 150380
555.
Załącznik 150382
ostre światło chyba już miałeś - co ??
chyba 553 i 554 najlepsze imo z ostatniej wrzutki
Światło takie trochę nijakie się zrobiło i jak tak teraz patrzę to chyba obróbkę schrzaniłem :|
556.
Załącznik 150414
chyba czas do robali wrócić :roll:
Fajne to 556! Pozdrawiam!