551 bardzo fajne. Na 552 odbicie drzew w wodzie dało wrażenie, jakby dwa wiatraki stały :D (dobra już nie pije wiecej :) )
554 też niczego sobie.
Wersja do druku
551 bardzo fajne. Na 552 odbicie drzew w wodzie dało wrażenie, jakby dwa wiatraki stały :D (dobra już nie pije wiecej :) )
554 też niczego sobie.
Tak patrzę Bodziu, że trochę ponad rok temu założyłeś wątek i jak się ślicznie rozrósł... i ile pięknych zdjęć. :)
Bodzip pochwały zebrał (Całkiem zasłużone) i watek poległ na laurach? (zupełnie niesłusznie) Bodzip, Bodzip! Dawaj! Bo Marysi poskarzymy ;-)
A ja nadal czekam na album z dedykacją. :-( :-( :-(
Będzie, będzie. Była Óć.
Jeszcze raz bardzo dziękuję wszystkim za miłe słowa :)
Cóż, Ci co byli, mogą potwierdzić, że Beskid Niski wcale taki niski nie jest. Że ma swoją cudowną historię - piękną i tragiczną.
I staram się to pokazać. Czasem lepiej, czasem gorzej. Czy dobrze - Wy oceniacie :)
Dziś historia o wsi Banica. Wsi której już nie ma, jak sporej ilości wsi w Beskidzie.
No to >>ZAPRASZAM<< :mrgreen:
Dobrze a nawet bdb. Tych cmentarzy to macie tam duuużo, co krok to można historii się naooglądać, fajnie jak jeszcze ma ją kto opowiedzieć (wolę takie opowiadane niż te z przewodników)
Nieźle. Dobrze że są ludzie, którzy starają się dbać o takie miejsca i jak piszesz są jest jakaś renowacja tych cmentarzy. Jak sobie przypomnę jak pokazywałeś te cmentarze, gdy jechaliśmy z Nowicy na Twoje pole roponośne, to kurcze, tam można całe życie spędzić szukając takich zapomnianych miejsc.
Bodzip ciekawe i bardzo fajne foty.
Świetnie. Czekam na następne. :-D
Czy o czymś takim myślałeś Adamie ? :mrgreen:
554.
Załącznik 76305
Ciachłem po swojemu:wink:
Załącznik 76306
Pięknie wypracowałeś szczegóły, kolory i przejście od ciemnej góry do jaśniejszego dołu. Ja ciągle walczę z ostrością, albo przesadzę albo nie potrafię ładnie wyostrzyć. Chyba pora zbadać wzrok, od 3 lat pracuje przy kompie i niestety czuję że się pogarsza:???:
Nie bój żaby, nie tylko Ty tak masz. Ja jutro, pojutrze odniosę pół wypłaty na nowe szkła tylko do komputera.
Doszedłem do wniosku, że lepiej mieć perfekcyjne szkła niż wysilać oczy i jeszcze szybciej je uszkodzić.
...
Co do obrazu - przejdź na Gimpa :D
Heniu też na Gimpie siedzi i jakie ma rewelacyjne efekty :mrgreen:
W kwadracie mi się znacznie bardziej podoba niż oryginalny kadr z galerii.
No, jeszcze tą poprzednią z galerii też zmień na kwadrat i będzie ładny duet...
Faktycznie ta wersja o niebo lepsza (pierwszą ją widziałem,potem w galerii)
A ten tutaj znowu swoje. Skąd ty bierzesz te cerkiewki , jakiejś wojny coby posprzątała tam u Was nie było?
Znowu cuda....
Cze Bodziu,
Jak zwykle jest po co tu zaglądać :grin:
Cześć wszystkim - dzięki z odwiedziny :D
Nowa seria - Miasteczko Galicyjskie
Rzemieślnik i jego dzieło.
555.
556.
Przepraszam za skos, ale tylko tak mogłem podejść.
On tak całą drogę krzyżową rzeźbi? Niezłe.
zdolny jest...
fajne to pierwsze foto, ino tą folije mogłeś zgarnąć... Było by jeszcze fajniejsze
:)
Nie mogłem, nie pozwolił wejść.
No to wiater trzeba było mały zrobić ;)
Prawdziwy artysta ...
:grin:
Sklep kolonialny. Ciekawe ilu z nas takie pamięta ? :mrgreen:
557.
558.
559.
Ja przyznaję bez bicia;nie pamiętam:mrgreen:, fajnie że przetrwały takie skarby i że je nam pokazujesz,zapachniało wanilią, czy tabaką jak kto woli:grin:
Ja nie pamiętam. Za młody szczyl jestem ;)
Ja w takim sklepie lizaki kupowałem. Podobne to było do lizaka milicyjnego / policyjnego. Cały okrągły plaster z przezroczystego czerwonego cukru. Eeech, tylko oranżada w proszku była lepsza :mrgreen:
560.
561.
562.
Dawnych wspomnień czar. Dobrze czasem obejrzeć się za siebie, popatrzeć jak ludzie żyli i POMYŚLEĆ :-). A potem po życie sięgać nowe, a nie w uwiędłych laurów liść z uporem stroić głowę. :) Nie było wtedy komputerów, programów do obróbki zdjęć i aparaty nie licytowały się megapikselami. I jak Ci ludzie wtedy fotografowali?
Bodzip, a Twoje fotki tradycyjnie smakowite z klasą!
Atrapy po godzinach stawia. :-D
---------- Post dodany o 13:49 ---------- Poprzedni post był o 13:47 ----------
A beczki kawioru co przed sklepem stojały gdzie?
---------- Post dodany o 13:54 ---------- Poprzedni post był o 13:49 ----------
Teraz serio: chwała Ci Bodzip, za tę robotę, Pokazujesz cudeńka, które koniecznie własnym "obiektywem" trzeba
zobaczyć, miejsca o których ludkowie zapomnieli, albo wcale o nich nie słyszeli.
Dzięki.