Mialem zadac pytanie ale juz znalazlem odpowiedz.Pieknie sie oglada:!:
Wersja do druku
Mnie się najbardziej spodobała palma na pierwszym zdjęciu - wyróżnia się spośród tych wszystkich wiklinowo-bibułkowych :D
Całość bardzo ciekawa. Fajnie, że są jeszcze ludzie, którym chce się tak bawić. Oby potrafili zarazić potomków.
Hmmm - z pewnością w Lipnicy w tym roku rekordu nie było, wiem z pierwszej ręki. Telewizja kłamie ;-).
Hehe. Co do sprzętu, jasne, że można, aktualnie pozbyłem się lusterek, ZD 70-300 zostawiłem, mimo wszystko lubię to szkło.
Poniżej E-PL1 + m.zd 14-150. Palny zresztą też z E-PL1.
Dzięki. Sfotografowałem to co fajne (z pierwszej zamieszczonej wczoraj foty jestem b. zadowolony), kupiłem miód (spadź chyba najlepsza w Polsce) i uciekłem od jarmarku, bo fajnie w moich stronach wiosna dawała:
742.
743.
744.
745.
746.
orzesz...ki
743 miodne !!! gdzie taka wiosna była
w Krakowie było do bani przynajmniej po południu
745 bardzo mi się podoba, 743 - piękny wiosenny sad.
Bardzo fajne ostatnie wrzutki, aż chciałoby się tam być :grin:
Zdjęcia z sadu rewelacyjne, szczególnie 743.
743- nabardziej dla mnie. Ale cały set, to balsam na moje oczy.
Niejako w nawiązaniu do ostatnich fot z Lipnicy Murowanej. Kalwaria Pacławska. Wczoraj.
747.
748.
749.
750.
751.
752.
753.
754.
755.
756.
Sam się zastanawiałem, niestety nie wiem. Pierwsza fota specjalnie dla Ciebie ;-)
Kolejna wrzutka, tym razem nieco spoza głównego nurtu.
757.
758.
759.
760.
761.
762.
763.
764.
765.
766.
bardzo ładnie pokazane :)
świetne dwie wrzuty reporterskie ;)
w drugiej Kalwarii też podobne "akcje" miały miejsce :)
Przypadła mi do gustu cała seria, wszystkie fotki bez wyjątku. Zdjęcia dokładnie oddają klimat uroczystości, tradycję, powagę chwili, ludyczność, pstrokatość i tajemnicę.
Wszystkie mi się podobają, każde jest inne, pokazuje inny etap historii opisanej w Ewangelii. Jest na czym oko zawiesić, jest miejsce na dociekanie, o co chodzi w scenie, dlaczego fotograf tak a nie inaczej rozwiązał "najazd" obiektywu na grupę, w jednych położył akcent na indywidualne postaci w innych na zbiorową powagę procesji, w jeszcze innych na szczególny węzłowy moment opowieści.
Mi się bardzo podoba pierwsza fotka (ostatnia Wieczerza). Scena zaprojektowana w konwencji ludycznej, makatkowej, dosłownej, dydaktycznej i wzniosłej z antycypacyjną drogą na Golgotę i tak też sfocona. Malarskość sceny jest niezrównana, wzruszająca i sugestywna, intensywna kolorystyka przyciąga, przypomina, wypomina, kładzie w oczy i głowę myśl przewodnią.
Pzdr, TJ
Dziękuję za komentarze. Dla takich jak Tadeusza aż chce się fotografować.
Wojaży po Polsce B ciąg dalszy. Tym razem świętokrzyskie - plan mam taki żeby pomęczyć Was szeroko pojętymi okolicami Doliny Nidy. Mam za miedzą, Wisłą znaczy się ;-).
Na start stawy rybne w miejscowości Górki(?).
766.
767.
768.
769.
770.
771.
Kalwariowy klimat ciekawy. Chętnie zobaczyłabym więcej "bekstejdży" :)
768 i 770 bardzo mi się spodobały, szczególnie 768 przypadło mi do gustu:)
Dla sprecyzowania opisu:
769 - kolegiata w Wiślicy
771 - kościół w Strożyskach
Dziękuję!
Poniższe foty były na szybko, w zasadzie do pamiętnika cyfrowego, skoro jednak nazwa Kolegiaty w Wiślicy się pojawiła to tak tytułem uzupełniania. BTW - bardzo lubię odkrywać takie miejsca ;-)
772.
773.
774.
775.
Świetnie, szczególnie 774. Mówiąc uczciwie, nie wiem, czy wpadłbym na pomysł takiego kadru.
Ładne zdjęcia, piękne światło złapałeś w Wiślicy. Wychodzi na to, że ostatnich dniach fociliśmy o rzut beretem od siebie. :) Gdzie byłeś w ostatnią niedzielę?
Czas na nowe zdjęcia. Tym razem znów zmiana klimatu, chwilowo nie mam dostępu do dysków, więc świeże foty praktycznie prosto z aparatu. Wakacje zacząłem w Kazimierzu Dolnym gdzie odbywał się Festiwal Kapel i Śpiewaków Ludowych. Na początek kilka fot spoza głównego nurtu wydarzeń:
776.
777.
778.
779.
780.
781.
782.
Ciekawe zdjęcia, szczególnie duet grających na instrumentach dętych :grin:
776. hejnaliści zacni :grin:
777-Pani prawde ci powie..
Ładne zdjęcia, będę częściej zaglądał. Z ostatnich mnie najbardziej do gustu przypadły: 774, 777. Pozdrawiam.
781- B.Smolen z ukrycia ...:-)
Fajny ludowy klimat.
Lola - przepraszam, następnym razem obiecuję zadzwonić, może i na ten następny raz nie trzeba będzie długo czekać ;-).
Ja też jestem najbardziej zadowolony z tych fot, więc jeszcze mała scenka rodzajowa ;-)
Hmmm, ja w sumie do wróżących Cyganek nic nie mam, nadają jakiegoś kolorytu chociaż nie pozwalam sobie wróżyć. W Kazimierzu to jednak jakaś plaga, nagabują turystów z każdej strony Rynku, jest ich chyba z kilkanaście...
Chcecie koloru to tym razem w kolorze. Ostatnia fota to fragment Transkapeli - gwiazdy tegorocznego Festiwalu.
783.
784.
785.
786.
787.
788.
789.
790.
791.
792.
Miny pań na 787 - bezcenne :grin:
Broda dziadka z 785 wspaniała
Na 783 świetnie uchwycona scenka, trochę szkoda, że tło nie jest w ogóle rozmyte, bo bałagan w tle przeszkadza.
Dziękuję za odwiedziny i komentarze. Jedziemy dalej. Przez prowincję. Warsztat auto...rysowany i słonik w burakach, jak ja lubię odkrywać takie klimaty ;-)
793.
794.
795.
796.
797.
798.
799.