Kasprzyk, fotka bardzo dobrze naświetlona. Widać dużą dbałość o światło, kolory imho ok, jedynie modela widziałbym bardziej przodem do obiektywu. Ogólnie dobra fota, kwestia dopracowania szczegółów.
Pozdrawiam
Wersja do druku
Kasprzyk, fotka bardzo dobrze naświetlona. Widać dużą dbałość o światło, kolory imho ok, jedynie modela widziałbym bardziej przodem do obiektywu. Ogólnie dobra fota, kwestia dopracowania szczegółów.
Pozdrawiam
Kasprzyk mnie się bardzo podoba,może przez zmoczone pióra jest trochę mniej okazała ale cała ta sytuacja i odbicie w wodzie jest super:wink:
Lucas_g fajna Muchołówka w "akcji":)
I ja dorzucam się do Fotołowów coby goniły za wątkiem lotniczym ( u mnie chmury i chmury, żadnych żelaznych motyli- przypomnę przydomek nadany Imeldzie Marcos, która lubiła poruszać się po swym archipelagu samolotem:grin:).
Dzisiaj zdjątka pokląskwy- pani, która była bardziej płochliwa i pana- dzielny był, dał się podejść blisko.
Skywatcher 80ED, aparat, statyw; razem 8 kg:wink:. Po przejściu kilku kilometrów po roztoczańskich górkach ręce się trzęsą nieźle i nie wszystkie zdjęcia, nawet ze statywu są ostre. Przydałby się wężyk- nawet kupiłem, lecz bestia nie działa.
kasprzyk
Bardzo ciekawe zdjęcie czarnogłówki, a muchołówki szarej najlepiej szukać na obrzeżach lasów i zadrzewień.
Jest żarłoczna muchołówka, dorzucam pustułkę w chwili ataku na jakiegoś owada:).
Pierwszy raz spotkałem wilgę i to niedaleko mojego domu, kiepska fota ale jestem zadowolony ze spotkania :)
No Panowie, mnogość gatunków i świetne zdjęcia, pogratulować!
Dzisiejszy zimek w różnych odsłonach.
Lukas_g świetna wrzuta,
Kasprzyk bardzo mnie się podoba , oceniłem w galerii
roztoczol drugie ujęcie bardzo przypadło mi do gustu
Magnum gratuluje spotkania i w temacie Wilg. Czy Wilgi żerują na tych "samych drzewach", zaobserwowałem i zastanawiam się czy jak się zasadzę to przy odrobinie szczęścia powróci?
Piotrze możesz wstawiać zimki do zerzygania - prześliczne ptaszyny i doskonałe zdjącia
Dla zainteresowanych robalami:
Dzisiaj z "Wyborczą" można kupić za psie pieniądze I cz. "Atlasu motyli" - motyle dzienne. Jutro będzie cz. II - nocne.
Jedne z ostatnich łowów.
Na pierwszym miejscu to prawdopodobnie piegża, kowalik i ... brak pomysłu...
Ja bym stawiał na młodego rudzika.
To może domowe jakieś ? i... z języczkiem :lol:
ja także
magnum Ja wilgi bardzo często słyszę, przepiękne ptaki, ale to nie łatwy temat. Chyba mam jedną fotę - puściłem głos puszczyka, w obronie młodych przyleciały różne ptaki w tym i wilgi (moose opisywał jak reagują ptaki na puszczyka)
Polecam FP wątek: http://www.fotoprzyroda.pl/wilga-ori...s-vt848,75.htm od pierwszej wypowiedzi forumowicza ZbyszekAl "troszkę" ryzykował dla dobrych zdjęć.
pzdr
Gratuluję wszystkim udanych zdjęć.
Poniżej bociany - trochę inaczej.
pozdrawiam
A to moje łowy z niedzieli, niestety pogoda nie dopisała. Za to wypatrzyłem kilka gatunków na stawach w Kaniowie, miejsce warte odwiedzenia, bo ptaków nie brakuje. Na zdjęciach pliszka żółta, bociek, dziwonia, łyska.
Muminek, zacne gatunki, tylko roboty przy nich trzeba. Nastaw się na jeden i działaj! Pozdrawiam!
Powiem ci muminek że mnie zainspirowałeś tą wrzutką z Kaniowa. Chodzi o stawy hodowlane czy pożwirowiska na których jest łowisko wędkarskie?
Pozdrawiam.
Już odpowiadam, nie z E-3 też mam, tylko warunki (ogólny brak światła) powodował problemy z AF i zdjęcia z Pena nie są ostre tam gdzie chciałem, poza tym z zapożyczonym sprzętem różnie bywa, wolę zachować ostrożność i nie brodzić w wodzie z takowym:wink:. Mam nadzieję że w końcu będzie trochę więcej światła by dokończyć testy.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Trzeba będzie zrobić w jakiś wolny dzień objazdową wycieczkę, jest kilka fajnych miejsc po drodze z Bielska do Kaniowa. A jeśli chodzi o stawy to te bliżej lotniska. Pozdrawiam
Jestem za :-P .
Stawy w naszym rejonie to super miejsca na obserwację przyrody, osobiście odwiedzam te w Międzyrzeczu Górnym. Parę dni temu namierzyłem tam kolonie kilku Czapli i Kormoranów a wśród nich maszerował Bocian Czarny.
Planowałem zasiadkę ale postanowiłem namierzyć pierwsze właścicieli i spytać ich o zgodę ,gdyż pomimo że teren jest otwarty i wielokrotnie spacerowałem tam podczas dnia to boję się że w nocy mogę natknąć się na jakąś ochronę, która weźmie mnie za kłusownika.
Muminek jak coś będziecie planować weekendowego to daj wcześniej info. Najlepiej sotkanko wieczorem, wbić się do namiotów lub pod siatki w wybranych miejscówkach, przekimać do rana i do domu :D. Jeśli będę w okolicy chętnie zawitam.
Muminek bocian swietny.
Mój cel na najbliższe tygodnie
a
By kowal73 at 2011-06-29
w czasie gdy przepłoszyłem wszystkie czaple zabawiały mnie pliszki, podchodziły tak blisko że obiektyw nie łapał ostrości a łapie od 3,5 m
b kankan
By kowal73 at 2011-06-29
przy iso 3200
By kowal73 at 2011-06-29
i ujęcie po wyłączeniu auto iso (iso 320 1/50 f8)
By kowal73 at 2011-06-29
na deser "Ktoś musi czuwać by spać mógł ktoś"
By kowal73 at 2011-06-29
Jak powtórzę to ujęcie z czaplami na pierwszym planie będę spełniony
Czego Ci w dniu imienin z całego serca życzę!!!!
Dziękuję ślicznie i Wszystkim Piotrom i Pawłom w skrócie PiPom samych udanych ujęć życzę :)