Kierunek to znowu karaiby.
Kobietą jestem - buty sukienki to podstawa zwłaszcza w stylu hula:wink:
No ale priorytet to aparat, statyw itd... dziś znowu mi się przyśni, ze go zapomniałam:wink:
Wersja do druku
Kierunek to znowu karaiby.
Kobietą jestem - buty sukienki to podstawa zwłaszcza w stylu hula:wink:
No ale priorytet to aparat, statyw itd... dziś znowu mi się przyśni, ze go zapomniałam:wink:
wanilia, trzeba było zrobić zrzut ekranu i podmienić na avatara z medalami :grin::wink:
no to stopy wody pod kilem :) przyjemnych chwil :)
udanej podróży i ciekawych ujęć.
Pozdrawiam
Z utęsknieniem będziemy czekali na nowe fotki. Wielu miłych chwil:)
wanilia...
toż to nie jakaś tam wanilia lecz wanilia zielonooka
ciekawym zdjęć z wyprawy
pozdrowienia
Dziękuję Wam serdecznie i pozdrawiam ze słonecznych karaibów!
Pływałam z delfinami! Małżonek wpuścił mnie również do basenu z rekinami po raz drugi- wszystkie uciekły na dno. No cóż - do trzech razy sztuka :grin::wink:
Martwię się tylko małą ilością zrobionych zdjęć, bo wszędzie daleko. Krajobrazowo (miejsko) Kuba jest nie do pobicia.
A z pędzącego autobusu zdjęcia wychodzą marne. Nikt nie chce słuchać już moich okrzyków stop! , o kurczę, ale to by było zdjecie! Muszę się wyciszyć:grin:
Ciepło pozdrawiam:grin:
Witaj, witaj :)
Dawaj fotki...
Melduję, że z wyprawy powrócilam bez uszczerbku i od jutra zaczynam śledzić forumowe zaległości.
Muszę sprostować, że wyprawa wyjątkowo była stacjonarna, niejachtowa i szybko ukazały nam się zalety podróżowania jachtem w całej rozciągłości. Poprzysięgliśmy sobie , że już nigdy więcej i takie tam, bo jacht daje dużo szersze możliwości zobaczenia miejsc niezwykłych, -zwykłym- turystom niedostępnych. Akumulatory naładowane, kilka przyjemnych fotek na kartach, wiele poprawnie pamiątkowych i kilka mniej. Pozdrawiam serdecznie.:grin:
Witaj na pokładzie !!:)
dawaj fotki i napisz, czy z rekinami wszystko w porzadku, bo my sie tu martwimy.... :wink:
Przywiozłaś koraliki dla tubylców z ciemnego lądu nadwiślańskiego? :) A co do wypraw stacjonarnych - to masz rację, jak ktoś raz posmakuje swobody poruszania się, to potem za nic w cugle standardowego zwiedzania nie wróci.
Czekam na foty, bom ciekaw okrutnie kogo rekin pożarły, a kogo nie :)
Mam kłopoty z interertem, wysyłam na razie jedno zdjęcie z opisywanego pływania z delfinami. Na tym udało mi się uwiecznić delfini uśmiech, był to wyjątkowy i nieczęsty widok. Wrażenie naprawdę niezwykłe.
:grin:
Pozdrawiam
Bardzo fajny portrecik pana Delfina.
A wiecie,że delfiny śpią, unosząc się w wodzie na głębokości około pół metra, z jednym okiem otwartym ?
Ładnie się delfinek ustawił do portretu.
Super kadr, fajnie kontrastuje delfinek z kolorem wody ;)
Bardzo sympatycznie się delfinek prezentuje, faktycznie wyląda jakby się uśmiechał.
Wczoraj oglądałam dość ciekawy program o delfinach na National Geographic. Otóż okazuje się, że to wcale nie są takie przyjemne i spokojne stworzenia. Podobno jak się je wkurzy to mogą się okazać tak samo niebezpieczne jak rekiny czy inne dzikie stworzenia. Nawet był filmik jak taki słodki delfinek podgryzał jedną panią ;)
Wniosek: nie wkurzać delfina :roll:
W końcu to drapieżniki więc potrafią "się odgryźć" ;)
Nie zmienia to faktu, że zasadniczo sa człowiekowi przyjazne i nie atakuja bez powodu.
Fotka typowa dla delfiniego "uśmiechu" ale bardzo sympatyczna :)
Bardzo przyjemny portrecik delfina :)
Mam nadal kłopoty z netem ale przez jakiegoś i-pipsztoka spróbuję wstawić dwa portrety zrobione na ulicach Republiki Dominikańskiej.
Buzie dzieciaczków śliczne , często umorusane ale warte uwiecznienia. Trochę ukradkiem, ale co nieco udało mi się uchwycić.
Pozdrawiam:wink:
Dzieciaki znakomicie pozują ;) Ładne zdjęcia... Dlaczego ukradkiem?
Kilka ( w tym drugie) zrobione teleobiektywem.
Dziewczynki kapitalne - fajne, pogodne zdjęcie, aż się uśmiecham do monitora :)
Obie ostatnie fajowe ale "dziewczynki_m" zdecydowanie!
To prawda GO jest b mała, ale obiekty były wbrew pozorom bardzo ruchliwe i o zabawie obiektywem nie było mowy. Mam też dość podobne z większą głębią, ale jakoś wyjakowo klimat tego zdjęcia mi odpowiada...? :)
Jak tam internet się już naprawi?
Bardzo fajne zapowiedzi :)
Bardzo udane te portreciki.
Narobiłaś smaku...
Na Dominikanie widziałam więcej niż dotychczas kobiet wielkiej urody. Oto dwie z nich.
Przepraszam że nie udzielam się chwilowo w Waszych wątkach , ale nadal nie mam netu. Obiecuję nadrobić zaległości:grin:
Witam
Dwa powyższe portrety bardzo przyjemne. Panie wyglądają czarująco i egzotycznie. Pierwszy mimo, że pokazuje spory fragment sylwetki wydaje mi się minimalnie za ciasny. Ale to bynajmniej nie zarzut, ot opinia laika. A może po prostu jestem nazbyt ciekawy jak w całości wyglądało nakrycie głowy tej pani i okolica, w której przebywała.
Pozdrawiam
Śliczne dziewczyny.... ładnie pokazane.... Mi tam ciasnota nie przeszkadza.... Siedzę sobie i patrzę... <rozrzewniony>
Jutro wstawię luźniejsze:wink:
Panie pozowały na terenie zwiedzanej posiadłości a w zasadzie pałacyku gdzie występowały w strojach mniej lub bardziej ludowych.
.... ciąg dalszy...
Nie wiem czego bardziej zazdrościć. Wyprawy, czy zdjęć?
Rewelacja.
wanilia zdjęcia miodzio :-).
Jak to jest z Dominikaną?
Rozważałem tą destynację ale podobno jest to jedno z gorszych miejsc nurkowych na Karaibach ale to co mnie zmartwiło to podobno dość wysoka przestępczość.
Mieliście z tym problem?
Powiem tak, cieszę się że byłam , zobaczyłam, ale nie było to jakieś wyjątkowe miejsce na ziemi. Mnóstwo turystów, brak miejsc gdzie możnaby pobyć samemu i nacieszyć się szumem morza. Główną przyczyną był pewnie fakt, że nie podróżowaliśmy łodzią tylko były to wczasy stacjonarne z uwagi na dzieci i pod nie adresowane. Do nurkowania polecam tylko i wyłącznie Polinezję!!!
Słyszałam że wieczorem do miast nie należy się zapuszczać, w Santo Domingo było pozytywnie, ale gdzież mu tam do Kuby i Hawany. Powinnam była odwrócić kolejność podróżowania :wink:
Nie gadaj tylko foty wrzucaj !! :D Żartuję rzecz jasna. :D Pisz jak najwięcej i pokazuj z tego jak najwięcej. Czekam na następne;)
Piękne kobiety i ciekawe fotki :)
Te dziewczyny, które dotychczas pokazałaś, zapewne pozowały dla turystów?
Chętnie zobaczyłbym też trochę "zwyczajnych" ludzików :)
PS
Pani z prawej na fotce nr 4 ma wybitnie azjatyckie rysy, prawda?