Podobają się te dwa "ostatnie" kadry.
Pozdrawiam.
Wersja do druku
Podobają się te dwa "ostatnie" kadry.
Pozdrawiam.
witam,
kolejne ludziska z 'burdelem' w tle:/
102. Za zabawkę dziewczynce służy stara kierownica samochodowa...
Załącznik 126473
pzdr
Fajne foto goroh.
Pozdrawiam.
Zdjęcia mają się po prostu podobać. A skoro się podobają to są dobre.
A zdjęcie, zdjęciu nie równe - to nie jest konkurs tylko interesujący reportaż.
Mi Twoje zdjęci bardzo się podobają, jedne są lepsze inne trochę mniej ale
generalnie są interesujące i nie ma to nic wspólnego z egzotyką.
Serdecznie pozdrawiam
witam,
103.Pponownie nie-chińskie Chiny. Było tybetańsko, teraz jest ujgursko-zachodnia prowincja Xinjiang, miasto Urumqi.
Cała prowincja jest głównie muzułmańska, ale Chińczycy Han również tu pomieszkują. Stolica Urumqi jest mocno chińska, trzeba się naszukać żeby ujgurskie akcenty znaleźć. M.in. przez tę dominację Hanów bywa tu niespokojnie bo etnicznie Ujgurom bliżej do Turcji niż Pekinu...
Załącznik 126920
pzdr
Bardzo ciekawe. Będziesz miał więcej ujgurskich klimatów? Widziałeś jakieś ichnie wiochy lub małe miasteczka?
Do tej pory omijałem wątek szerokim łukiem bo... bo zmylił mnie tytuł. Gdy pierwszy raz go w bocznym panelu zobaczyłem to dokonałem pewnego skrótu myślowego - chińskie początki-E-M10 - i byłem przekonany, że to kolejny wątek sprzętowy, tym razem z tych narzekających na chińskie niedoróbki E-M10. A ponieważ wiem, że Chińczycy mają często bardziej nowoczesne fabryki niż te w Europie to nawet nie zaglądałem aby się nie denerwować :-)
Dopiero wczoraj coś mnie tknęło i zajrzałem, a tu taka niespodzianka. Super pokazujesz tamtejsze klimaty. Jestem dopiero w połowie oglądania ale na pewno dzisiaj nadrobię całe zaległości i od teraz będę zaglądał systematycznie, zwłaszcza, że Azja fascynuje mnie od wielu lat. Pozdrawiam.
witam,
bufetowa:
Bardzo ciekawe. Będziesz miał więcej ujgurskich klimatów? Widziałeś jakieś ichnie wiochy lub małe miasteczka?
Nie mam za wiele czasu, lato się kończy, ale wyskoczyłem poza chińskie Urumqi i będę 'polować'. Na razie kilka fot na blogu:
@pers:
jest zakorzenione że made in china to popelina, ale wszystko zależy od zamawiającego a nie wykonawcy. Jeśli chcesz mieć produkt po kosztach to wiadomo że będzie to szajs, ale iphony, samsungi też tu 'skręcają'- zrobić oni umieją, kwestia co chce zleceniodawca, chodzi głównie o materiały. Oni szybko się uczą, nawet wina ponoć już niezłe robią:wink:
pzdr
witam,
bufetowa, jest troche materiału z wioskowej części Xinjiangu, będzie niedługo, a na razie kolejna pocztówka;)
104.Okolica Turpan(lub Tulufan). 2ga największa depresja na świecie(podobno)- 154m.p.p.m. Nazywają Turpan 'Doliną Śmierci'- najgorętsze miejsce w kraju(podobno...). Okolica słynie też z najlepszych(podobno;)) wingron w całych Chinach...
Na zdjęciu kawałek pustyni, gdzieś 30-40km na południe od Turpan.
Załącznik 127276
pzdr