Chmury i góry to świetne połączenie. Też bym coś wrzucił, ale się wstydzam, bo moje zdjęcia nie są takie zajebiste :)
Wersja do druku
Chmury i góry to świetne połączenie. Też bym coś wrzucił, ale się wstydzam, bo moje zdjęcia nie są takie zajebiste :)
Jako że wczoraj miałem do zrobienia robotę pod Krakowem, z którą uwinąłem się w 15 min. nadarzyła się okazja na krótki wypad w Tatry. Co prawda padający deszcz zniechęcał ale na kamerkach internetowych z Tatr pogoda wyglądała znacznie lepiej. Niestety zamiast jak zwykle przez Czarny Dunajec pojechałem przez Zakopane gdzie w korkach straciłem dużo czasu. Na szlaku w Kościeliskiej znalazłem się o 11-tej. Tłum jak w centrum Katowic w godzinach szczytu i masa błota więc zamiast drogą lepiej było iść łąką. Jak tylko się dało skręciłem na boczny szlak - czerwony na Ciemniak/Czerwone Wierchy, a tam turystów już było niewielu. Pogoda ze znaczną przewagą chmur, czasem wychodziło słońce, trzeba było szukać okazji na zrobienie poprawnego zdjęcia. Na szlaku (szczególnie jego początku) widać wielkie zniszczenia w drzewostanie spowodowane zeszłorocznymi wiatrami.
Klikać do oporu.
236.
Załącznik 125026
237.
Załącznik 125027
238.
Załącznik 125028
239.
Załącznik 125029
240.
Załącznik 125030
241.
Załącznik 125031
242.
Załącznik 125032
Alnico zdjęcia 239 i 242 bardzo, bardzo fajne.
a ja lubię 241 i zdjęcia tego właśnie typu
niby szaro buro - a tu kawałek zbocza pięknie światło oświetla nadając tej zieleni niewiarygodną barwę :)
zdecydowanie z Twoich wątków wolę ten :)
Ja tam powiem, że z chmurami zdjęcia jakoś tak żyją. Superowskie są. Ja wiem - z błękitkiem też fajne, ale jak błękitek to i słonko ładuje. A tu... pycha :D
Ja też jakoś dzięki nim przeżyłem, inaczej to upał byłby niemiłosierny :)
Było parę takich momentów. Daję jeszcze oświetloną łączkę na tle szaro burych gór:
243.
Załącznik 125041