Odp: Panasonic Lumix DMC-GX7
Cytat:
Zamieszczone przez
Janeczek
Nie ma tam iso 100tys? kurcze potrzebowalbym...
Chyba wreszcie Panas zrobil nastepce starutkiego G1, juz niedlugo potestuje..
pozdrowionka
Witaj !
Pewnie za jakis czas okaze sie ze bedzie potrzebne jeszcze wieksze ISO i w koncu zaczna wstawiac
do aparatow noktowizory ;)
Pozdrawiam
---------- Post dodany o 09:26 ---------- Poprzedni post był o 09:15 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
epicure
Faktycznie, wszędzie widać sam szum i zero obrazu, więc jakościowo zdjęcia są takie same :D Gdzie Ty to porównywałeś? Wejdź na dpreview, zajrzyj do nowej sceny testowej, przełącz się na rawy i światło żarowe, użyj jakiś nieco bardziej realnych czułości i wytęż wzrok.
Witam !
No wlasnie tam bylem na dpreview i jak ustawie tak jak proponujesz wychodzi lepiej GX7 ale jak ustawie inaczej wychodzi juz
roznie i wcale nie jest jednoznaczne to, ze GX-7 wypada zawsze lepiej.
Jestem zaskoczony ze PEN E-P5 tak dobrze wypadl w stosunku do GX-7.
Pozdrawiam
Cytat:
Zamieszczone przez
Darekw1967
Jestem zaskoczony ze PEN E-P5 tak dobrze wypadl w stosunku do GX-7.
Czemu jesteś zaskoczony? Oba te aparaty wypadają lepiej, niż E-M5 i gorzej, niż E-M1, więc siłą rzeczy muszą być blisko siebie. Dużego pola do manewru to tam nie ma.
Cytat:
Zamieszczone przez
Darekw1967
Witaj !
Pewnie za jakis czas okaze sie ze bedzie potrzebne jeszcze wieksze ISO i w koncu zaczna wstawiac
do aparatow noktowizory ;)
-
Mam nadzieje, ze do tego czasu fotografia jako taka umrze, a klatki bedziemy wycinac z materialu video
pozdrowionka
hehe, już to widzę jak producenci sprzętu foto i wideo podcinają gałąź, na której siedzą. Zamiast jednego produktu zawsze lepiej jest mieć (i sprzedawać) dwa, mimo tego, że mogłoby to być jedno urządzenie.
Już marketingowcy wymyślą, dlaczego nie można kupić jednego pudełka tylko koniecznie TRZEBA mieć dwa :)
czytam te dywagacje - który lepszy GX7, E-M1, E-M5 czy E-P5... i trochę się dziwię. W pomiarach testowych różnice są tak niewielkie że podejrzewam że mieszczą się w granicach błędu pomiaru (to dobra kwestia - bo serwisy foto podają wynik a nie podają z jakim błędem jest zmierzony) . Ponadto, mam dziwne wrażenie że niekiedy sygnał z matryc jest obrabiany nie pod kątem wiernego oddania rzeczywistości ale pod kątem jak najlepszego wyniku w testach... Uważam, że procedury testowe są na tyle ułomne że daje się je oszukać... może nie na grube eV ale napewno na jakieś ułamki które pozwolą przesunąć się o 3 miejsca w górę w rankingu wobec porównywalnych rywali...
No i ciekawe są czasami różnice pomiędzy wynikami pomiarów z różnych portali - wg optycznych DR X100s jest wyższy od E-P5 a wg dpreview jest na odwrót :) dxoMark matryc X-Trans konsekwentnie nie testuje :(
---
Obrazek i wynikowe fotki - tak to powinien być prawdziwy test... a tutaj GX7 nie wygląda źle... Bardzo ciekawy jestem testu u Optycznych bo oni mają zwyczaj zamieszczać zdjęcia z wnętrza kościoła - ciemno, wysokie ISO... to warunki w jakich czasami przychodzi mi zdjęcia robić i to chciałbym zobaczyć... Scenki testowe - to też niezły poligon... tylko trzeba umieć na nie patrzeć...
Musisz rozdać trochę punktów innym użytkownikom zanim będzie można przyznać punkty Jan_S.
Jeden rozsadny, daj ktos plusa
pozdrowionka
Dałem + ale Twój był by bardziej bogaty :)
za plusiki dziękuję :)
--
mam pytanie do obeznanych z tematem - czy lampy błyskowe z systemu E Olympusa, np FL-36R, które działają bez problemów w systemie m4/3 będą też dobrze działały w m4/3 made by Panasonic? konkretnie interesuje mnie czy działać będzie TTL i ew. zdalne sterowanie błyskiem.
Na sankach będą działać, 100% TTL. A czy będą sterowane błyskiem, to już zależy od tego, czy dana puszka Panasa posiada taką funkcję.
Ja miałem jakiś problem z Fl-36 +G2.
Już nie pamiętam o co chodziło,