Wiesz... to może jeszcze mieć związek z tym, że dla tamtejszego przeciętnego usera wejście w posiadanie tego sprzętu będzie dużo łatwiejsze niż dla przeciętnego usera stąd ;)
Wersja do druku
Patrzyłem ostatnio przez alfę z EVF - przy obecnym stanie technologii na pewno bym czegoś takiego nie chciał ..
jaką Alfę ?
Jeżeli dobrze pamiętam to A57 - wizjer wyglądał jak HUD z amerykańskiego myśliwca ze wskaźnikiem horyzontu, a obraz smużył przy szybszych ruchach (bawiłem się w którymś sklepie - chyba EURO - i nie było tam jakoś szczególnie ciemno) Pewnie to tylko kwestia czasu by działało to "prawie" jak pryzmat, ale ja tam jestem tradycjonalistą :)
---------- Post dodany o 21:14 ---------- Poprzedni post był o 21:11 ----------
I tak i nie - tamtejszy użytkownik równie dokładnie patrzy na każde wydane euro jak my na złotówki - i gdyby nie mieli wiary, to zalali by eBay'a swoimi 7-14,14-35 i innymi cudami, które mają ujawnione w profilach.
tylko ze tu user musi miec 4x wiecej tych zlotowek, kupowanie takich rzeczy w strefie EUR jest latwiejsze.
Trochę za mocno wchodzimy w OT - ale jakbyś chciał wiedzieć, to w strefie EUR wcale nie jest tak słodko - w tym roku realnie rozważałem podpisanie kontraktu i czasowy wyjazd na zachód - gdy wziąłem pod uwagę koszty relokacji i podatki, to różnica w zarobkach (przynajmniej w przypadku mojego zawodu) nie była kolosalna, a ceny w sklepach wcale nie rozpieszczają (i tam i tu są promocje). To nie jest to co 10 lat temu, gdy kupując sprzęt na "Tax Free" i unikając płacenia podatku w PL można było naprawdę dużo zaoszczędzić. Zresztą wystarczy spojrzeć choćby na eBay'a - ceny używanych szkieł ZD nie są niższe niż na Alledrogo a i ilościowo nie jest ich szczególnie więcej.
Jeżeli dobrze pamiętam to A57 - wizjer wyglądał jak HUD z amerykańskiego myśliwca ze wskaźnikiem horyzontu, a obraz smużył przy szybszych ruchach (bawiłem się w którymś sklepie - chyba EURO - i nie było tam jakoś szczególnie ciemno) Pewnie to tylko kwestia czasu by działało to "prawie" jak pryzmat, ale ja tam jestem tradycjonalistą :)[COLOR="Silver"]
A57 ma 1,44 mln pikseli
zobacz A77 2,35 mln pikseli , zmienisz zdanie :)