7 załącznik(ów)
Odp: Rowerowo- fotograficzna kariera BIKERA.
Dzięki za wpisy i oceny. Spodobało mi się z tym hd-erem, ale sporo fotek przymierzyłem i nie wszystkie pasują. Te które oglądacie są głównie z czystych rawów, może dlatego efekty są niezłe.
Karuzela
Manufaktura
Łódź z lotu ptaka
lokomotywa ze skansenu Zd. Wola
Kaplica Scheiblera przed liftingiem 2010
Stara łódzka willa ze skansenu architektury drewnianej
2 lokomotywa Zd. Wola
Pozdrowerki
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
Dzięki za wpisy i oceny. Spodobało mi się z tym hd-erem, ale sporo fotek przymierzyłem i nie wszystkie pasują. Te które oglądacie są głównie z czystych rawów, może dlatego efekty są niezłe.
Karuzela
Manufaktura
Łódź z lotu ptaka
lokomotywa ze skansenu Zd. Wola
Kaplica Scheiblera przed liftingiem 2010
Stara łódzka willa ze skansenu architektury drewnianej
2 lokomotywa Zd. Wola
Pozdrowerki
Pierwsze dwa i parowozy podobają mi się bardzo.
Pozdrawiam AP.
Karuzela, manufaktura i ta willa - bardzo dobrze je przedstawiłeś. Podoba się. Chyba willa najbardziej. A manufaktura to do OlyRulez - kontrasty by się nadawała
może nie widać tego w ostatniej wrzucie ale na wielu zdjęciach bije po oczach zbyt ciepła barwa
pomimo tego że lubię ciepłe tonacje to u Ciebie są one aż za bardzo widoczne i mnie osobiście to boli..
co do HDRów to lubię ale też takie delikatne - nie za bardzo przesadzone
niektóre tutaj też za mocno dają po oczach
ale podsumowując jak sam napisałeś rower 100 fot i jak z nich choćby 2 fajowskie wyjdą to jest super :)
Kol gulasz ja z wielu opcji na Machinery efect, wybierałem detail chyba nr 9. Tam jest największe eksponowanie detali, ale i kolorów. Mnie się tak wydaje, że na fotach architektury których mam najwięcej, detale dają najciekawsze efekty. Oczywiście można by było wybrać inne, wcale nie mniej ciekawe wersje.
Pozdrowerki
...świetnie to wszystko wygląda w HDR-e...pytanko ! składasz zdjęcia z kilku ekspozycji czy wybrałeś wersję dla leniwych ? :mrgreen:
biorąc pod uwagę wprowadzanie opcji HDR do nowszych modeli aparatów...i tym że jednak HDR jest bliższy naszemu widzeniu świata...
chyba zanabęde Machinery...M. effects wybrałeś celowo ?? zastanawiałeś sie nad M.natural ??
wszystko jest w wersji jak to określiłeś "dla leniwych" tzn surowy kadr raw poddany obróbce przez program w wybranych opcjach. Gdybym chciał siedzieć nad fotami które pokazałem, pewnie zajęłoby mi to wiele godzin albo tydzień z przerwami. Ja kadrów nie składałem, to są pojedyńcze foty.
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
wszystko jest w wersji jak to określiłeś "dla leniwych" tzn surowy kadr raw poddany obróbce przez program w wybranych opcjach. Gdybym chciał siedzieć nad fotami które pokazałem, pewnie zajęłoby mi to wiele godzin albo tydzień z przerwami.
...chodziło o to czy HDR był składany z (najczęściej) trzech ujęć, czy z jednego ujęcia
Jeszcze nie jestem na etapie prób ze składaniem, to wszystko próbna zabawa na pojedyńczych kadrach.
Lokomotywa stojaca obok rampy podoba mi sie najbardziej :-)