1 załącznik(ów)
Odp: Makro - początkujący fotohobbysta
Hej,
Cytat:
Zamieszczone przez
realnasty
Śliczny pajączek, szkoda tylko, że mu kolana z ostrości wychodzą ;)
Ta zabrakło dwóch ostrych ujęć aby złapać "kolana"
Cytat:
Zamieszczone przez
psl
Ale fajne fotki. 151. rewelacja. Oj, chyba czas zmienić tytuł wątku i wykasować tego początkującego. Pozdrawiam.
Fakt może już nie początkujący, ładnych parę lat (chyba od 2008 czy 2009r). Jednak wciąż dużo nauki przede mną.
Na dziś średnio udany stack z 12 zdjęć (musiał kurcze ruszać czułkami).
154.
Załącznik 121689
Cytat:
Zamieszczone przez
nipo80
Na dziś średnio udany stack z 12 zdjęć (musiał kurcze ruszać czułkami).
154.
Załącznik 121689
I tak dobrze, że cały nie latał na tej pajęczynie, musiało być zupełnie bezwietrznie, a ducha czułka można zamalować :grin:
Cytat:
Zamieszczone przez
alnico
I tak dobrze, że cały nie latał na tej pajęczynie, musiało być zupełnie bezwietrznie, a ducha czułka można zamalować :grin:
Tak pogoda była super, troszkę ostre światło.
Co do "zamalowania" to chyba moje zdolności są daleko za słabe aby to wyglądało przyzwoicie, ale dzięki za podpowiedź :grin:
Cytat:
Zamieszczone przez
nipo80
Tak pogoda była super, troszkę ostre światło.
Co do "zamalowania" to chyba moje zdolności są daleko za słabe aby to wyglądało przyzwoicie, ale dzięki za podpowiedź :grin:
Z tym zamalowaniem miałem na myśli bardziej stempelek w jakimś programie graficznym. Światło faktycznie nie dopisało ale efekt w postaci dużej go widoczny. Korci aby samemu spróbować, choć już nie pamiętam kiedy miałem bezwietrzną pogodę, zwykle problem mam w tym, że wszystko się rusza i to jakoś zniechęca do takich eksperymentów.
Cytat:
Zamieszczone przez
alnico
Z tym zamalowaniem miałem na myśli bardziej stempelek w jakimś programie graficznym. Światło faktycznie nie dopisało ale efekt w postaci dużej go widoczny. Korci aby samemu spróbować, choć już nie pamiętam kiedy miałem bezwietrzną pogodę, zwykle problem mam w tym, że wszystko się rusza i to jakoś zniechęca do takich eksperymentów.
Też myślałem o stempelku, ale jakoś do tego typu narzędzi mnie nie ciągnie, chyba jeszcze ani razu stempla nie użyłem. Nie wiem czy to dobrze czy źle, na razie jak obróbka to całościowa i ewentualnie kadrowanie.
Taki troche dziwny kadr, od tylca, sie jakos nie moge przekonac.
pozdro
2 załącznik(ów)
Jak zwykle dziękuję za wszystkie wpisy uwagi cenne, i zawsze mile widziane :)
No to kolejne dwa
155.
Załącznik 122321
156.
Załącznik 122322
Zdecydowanie 155 :)
pozdro
stak spoko. ja poległem w tej materii ale kiedyś się nauczę :) z ostatniej wrzuty 155 ale chyba bym w pionie kadrował.pozdr
155 bardzo fajne. W 156 obciął bym trochę dół.