na pewno liście farbuja piórka, bo Zięba nie występuje w takim ubarwieniu. Swoją drogą bardzo fajnie mnie sportretowałeś ;)
Wersja do druku
na pewno liście farbuja piórka, bo Zięba nie występuje w takim ubarwieniu. Swoją drogą bardzo fajnie mnie sportretowałeś ;)
matko świnta :) dopiero teraz skojarzyłem o co chodzi z avatarami :grin::grin:
udało się to adminom, udało :)
bufetowa - w tym rzecz, że ta druga fotka - co sugerujesz - to albo jest samica albo dobrze wypasiona inna zięba ;) i obydwie na żywo się od siebie różniły, nie tylko wyglądem i kolorami ale także zachowaniem - opisałem wyżej.
Ale także fachowcem nie jestem, pewnie masz rację :wink:
dzemski - proszę bardzo ;)
Obejrzałam sobie kilkanaście zięb, i chyba wiem, w czym rzecz. One mają na ogonie takie piórka lekko opalizujące na zielono. Musi tak się światło ułożyło, że wrażenie jeszcze bardziej się spotęgowało.
Co do różności jednej zięby i innych - wyraźnie widać różnicę w WB (to nie może być parka, gdyż samica jest zupełnie inaczej ubarwiona - mniej kolorowa)
Ależ się ziębowy OT zrobił (chociaż, że dżemski zabrał głos - rzecz zupełnie naturalna) ;)
Kos piękny tylko zbyt mocno odszumiony, rozmazany, może odszumiałeś pomniejszone zdjęcie? (Odszumiać należy w dużym formcie)
Kos niczego sobie - brakuje jednak struktury na skrzydłach, przez co ptaszor jawi się nieco zamazany.
hmmm zlewają się pióra :/
Cześć
Jestem ciekaw Waszego wykonania to jest ten plik P4016713.ORF
zamieszczony tutaj: http://77.45.31.196/~marek/inne/fotki/
Wanilio - tak, jak fotka była zmniejszona odszumiałem.
Materiał wyjściowy nie jest idealny, ptak zaskoczył mnie swoją obecnością, najpierw pojawił się w innym miejscu - pokaże zdjecie, później myślałem, że odfrunął - a on pieknie po paru minutach zapozował na konarze - i tu mój błąd, z wrażenia nie widziałem, że w obiektyw (tulipan) wlazły mi gałązki, AF się rozjechał, i zanim skorygowałem, poprawiałem położenie aparatu dużo czasu upłynęło. Chociaż kilka fot cyknąłem, to nie było to, i na potwierdzenie przysłony, faktycznie potrzebne było wtedy przynajmniej F7,1.
Pzdr
Pozwoliłem sobie obrobić RAWa po swojemu. Według mnie materiał wyjściowy jest ok.
Może tak?
https://forum.olympusclub.pl/attachm...1&d=1238670992
Wiem, na dziobie jest przepał ale podniosłem naswietlenie o 1.4 EV.
Albo albo...