Prostowales to zdjecia, bo jakies takie mam wrazenie ze cos z tym zdjeciem nie tak, choc ciezko mi wskazac dokladnie co :)
Przykladowo mam wrazenie ze sciany bialego budynku zwezaja sie ku dolowi (budynek na dole jest wezszych niz na gorze).
Wersja do druku
Prostowales to zdjecia, bo jakies takie mam wrazenie ze cos z tym zdjeciem nie tak, choc ciezko mi wskazac dokladnie co :)
Przykladowo mam wrazenie ze sciany bialego budynku zwezaja sie ku dolowi (budynek na dole jest wezszych niz na gorze).
Teoretycznie wszystkie piony zachowane.
Tak na mój rozum, aby to zdjęcie wyszło w miarę prawidłowo to powinn być robione inaczej. Trzy, cztery a nawet pięć fot od dołu do góry i złożone w Huginie.
Każde zdjęcie będzie "widziało" część wieży pod innym kątem. Hugin zredukuje błędy paralaksy i obrazek wyjdzie w miarę normalny.
Z jednego RAW-a można sporo wyciągnąć, ale to już nie będzie to.
Z samego załączonego obrazka wiele się nie da, no może tyle...
przed Załącznik 130416 po Załącznik 130415
No wersja po juz mi zdecydowanie bardziej normalnie wyglada, dobra robota Bodzip :)
Prostowałem tą fotkę, potem skalowałem i wykadrowałem. Sporo dołu mi ubyło, ale odnoisłem wrażenie, że jest w miarę dobrze. Popatrzę sobie jeszcze na wersję Bogdana i zrobię powtórkę.
W każdym razie, dzięki Bogdan za wskazówki.:grin:
Wziąłem jeszcze na warsztat drugą wersję.
2.Załącznik 130430
Wiem, że może to niezbyt dobrze ująłem, ale mam kilka wersji i zamierzam z nich zrobić wersję dobrą:grin:.
CDN
Postanowiłem, że się tak łatwo nie poddam i powojuję z ta fotką. Nie jestem artystą i być może nie jest bezbłędna, czekam na uwagi.
Oto nowa wersja.
1.Załącznik 131421
:grin:
A może tak :roll:
Załącznik 131422