Zerknij na wiadomości,bo nie dajesz znaku życia :)
Wersja do druku
Szamaniec wiem i zerknąłem ale miałem urwanie głowy w robocie. Jutro do południa zadzwonię.
Kolejne zdjęcia z Huty w Siemianowicach.
513, 514, 515, 516.
Wyglada na dzial socjalny&pomieszczenia biurowe.
Podoba mi sie wrzutka z huty. Fajne swiatlo zastales.
A kto nie był na takiej wycieczce :D U mnie z klasy, dwóch z wycieczki już nie wróciło :p Dali się namówić.
Śmieszny był tekst BeHaPowca:
Dzieci, w hucie jeśli coś jest czerwone, to nie wolno tego dotykać. Na pewno nie jest pomalowane...
to nie było śmieszne.... było prawdziwe :roll:
---------- Post dodany o 10:01 ---------- Poprzedni post był o 09:48 ----------
Z warsztatów siemianowickiej huty zapamiętałem, że gdy po spawaniu bez okularów zaczyna coś dziać się ze wzrokiem to należy przyłożyć kartofla do oka :shock: (tak nas pouczył nasz instruktor), pamiętam przelatujące koło głowy młotki, brzeszczoty pił, rozżarzone (!) wiertła, zataczającego się kumpla jak dostał po głowie kołem zamachowym od prasy :shock:. Aż dziw, że nikt nie został inwalidą po tych warsztatach. Ale fajnie było, wycinaliśmy z blachy kółka, które potem używaliśmy w pobliskim salonie gier zamiast żetonów. Największym powodzeniem cieszyła się gra FROGGER :grin:
Ostatnie zdjęcia z niedzielnej sesji.
517, 518, 519, 520,
521, 522, 523, 524.
Ciekawa seria, 519. najciekawsze :)
Znowu fajna wrzutka, ekipę widzę że też masz mocną :grin:.
Brakuje mi tylko spawacza, który w tej hucie odpalał palnik acetylenowy od peta trzymanego w ustach :shock:. Wygląd jego twarzy sugerował, że zapłon nie zawsze przebiegał w sposób kontrolowany :mrgreen:
Ekstra i super!:) W zasadzie wszystkie mi się podobają. Ale bardzo, bardzo 519 i 520. W takiej właśnie kolejności.:wink:
519 jak większość. Świetna seria industrialna.
519 istotnie orzyciaga wzrok ale nie tylko. Cala wrzutka mi sie podoba.
Dobra ekipa to podstawa :) , 519 chyba najlepsze.
519 zaiste robi wrażenie, moim zdaniem co najmniej równie interesujące jest 521.
fajne 519 523 i ta ekipa zapaleńców fotograficznych :) pozdr
Tradycyjnie w niedziele byłem rano na plenerze. Tym Razem po sąsiedzku w Wielowsi na Cmentarzu Żydowskim. Oto efekty:
525, 526, 527, 528,
529, 530, 531, 532.
530-bardzo nostalgiczne
Mi podeszło z tej wrzutki najbardziej 527.
Kolejna wrzuta z Kirkutu w Wielowsi.
533, 534, 535, 536,
537, 538, 539, 540.
Muszę przyznać, że piękne światło miałeś, a i kadry niebanalne. Brawo :)
Podpisuję się pod komentarzem Bodzipa :)
Pełna zgoda z przedpiszcami:-)
Ja też pochwalę, ładne zdjęcia, spodobały mi się :grin:
Mnie się podoba 534 i 539 :)
Ostatnie wrzuta z Kirkutu w Wielowsi.
541, 542, 543, 544,
545, 546, 547, 548.
Dzięki wszystkim za odwiedziny i komentarze.
Coraz ładniej :mrgreen:
Dzięki Bodzip.
Trochę jestem spóźniony ale 519 bardzo mi się podoba. Ciekawe też 520, 521.
Pozdrawiam
Świetne wrzuty z Kirkutu! Uchwyciłeś perfekcyjnie "klimat".
541, 542, 543, 547 najbardziej mi sie podobaja.
Witajcie. Dzięki wszystkim za odwiedziny.
W ostatnią niedziele odwiedziłem z znajomymi opustoszałe kino "Uciecha" w Czeladzi. Pertraktacje z właścicielem kina trwały parę miesięcy lecz bez powodzenia. Natomiast do kina bez problemu wchodzili bezdomni, młodzież na imprezy. Więc i my zdecydowaliśmy się na wejście nielegalne. Nie chcę tu propagować takich wejść ale to była jedna z ostatnich możliwości aby uwiecznić kino. Obecnie jest regularnie wynoszone to co jeszcze jest w cenie. Stan dachu jest w stanie katastrofalnym a w piwnica jest zalana. Lada moment to wszystko runie.
Pierwsza wrzuta:
549, 550, 551, 552,
553, 554, 555, 556.
To b&w jakbyś zrobił krok w lewo i lekko poprostowane byłby ogień na dachu :-)
Genialnie dobieracie miejscówki. Nie wskażę, które mi się najbardziej podoba, gdyż traktuję je jako całość. A mnie się podoba. Najmniej co prawda pierwsze :mrgreen: i drugie (nie pasuje mi kolorystycznie do pozostałych).
553 jest super.w tym nieładzie jest spokój, nostalgia, upływający czas świetności i dużo innych ciekawych odczuć. pozdr