-
Odp: ABIR - zdjęcia wszelakie
Cytat:
Zamieszczone przez
abir
była zajawka bociana, który kilka razy jeszcze tu na pewno zagości, dziś zajawka czapli, która będzie chyba najczęstszym bywalcem tego wątku. jest to jeden z moich ulubionych ptaków, czekam na białe czaple - na razie siwe
przepraszam, że tylko jedno zdjęcie i bez większej selekcji - z całkowitego braku czasu
279. przetrzepać komuś pióra??:mrgreen:
abir - już nie marudzę. Czapla świetna! Chcę więcej!
-
Cytat:
Zamieszczone przez
abir
dziwne to było doświadczenie
niestety. natura nie jest zawsze piękna i urocza. naturalna selekcja robi swoje. rzeczywiście blisko podeszła. miałeś jak operować obiektywem? :)
zapomniałem o tej pięknej czapli. chyba za dużo alkoholu mój organizm przyjął dzisiaj :) jak takie zdjęcia dodajesz bez selekcji to ja nie wiem co masz u siebie na kompie? jak dwie czy trzy w pokera grają :) pozdr
-
-
-
Człowieku z lasu... Tarzanie :-D Chciał byś teraz być ze mną w Bułgarskch górach... Jakie tu są czaple....
Nie zdążyłam przed wyjazdem zakupić 50-200 :(
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Lolita
Jakie tu są czaple....
Takie wielkie? :shock:
-
Nie
Cytat:
Zamieszczone przez
ahutta
Takie wielkie? :shock:
Nie! Kolorowe... Jak flamingi
-
Cytat:
Zamieszczone przez
fazi75
Parę lat temu zimową porą zięba prawie mi wlazła pod nogi. Początkowo byłem bardzo zdziwiony, ale to co się stało po chwili wszystko wyjaśniło. Otóż w pewnej chwili z gęstwiny drzew pojawił się gołębiarz i w mgnieniu oka zabrał spod moich nóg piszczącego kolorowego ptaszka. Musiało upłynąć kilkanaście sekund zanim zorientowałem się co się stało.
279-znakomite
Mimo pewnie, że Ci żal było, to gołębiarz też chciał jeść.
-
dzięki za odwiedziny:grin:
Cytat:
Zamieszczone przez
fazi75
Parę lat temu zimową porą zięba prawie mi wlazła pod nogi. Początkowo byłem bardzo zdziwiony, ale to co się stało po chwili wszystko wyjaśniło. Otóż w pewnej chwili z gęstwiny drzew pojawił się gołębiarz i w mgnieniu oka zabrał spod moich nóg piszczącego kolorowego ptaszka. Musiało upłynąć kilkanaście sekund zanim zorientowałem się co się stało.
279-znakomite
czasem właśnie jest tak trochę brutalnie, słaby nie ma szans
Cytat:
Zamieszczone przez
grisza34
niestety. natura nie jest zawsze piękna i urocza. naturalna selekcja robi swoje. rzeczywiście blisko podeszła. miałeś jak operować obiektywem? :)
zapomniałem o tej pięknej czapli. chyba za dużo alkoholu mój organizm przyjął dzisiaj :) jak takie zdjęcia dodajesz bez selekcji to ja nie wiem co masz u siebie na kompie? jak dwie czy trzy w pokera grają :) pozdr
nigdy nie jest za dużo, nigdy..:roll::mrgreen:
może w pokera nie grają:mrgreen:, ale liczę że przypadną wam do gustu
Cytat:
Zamieszczone przez
Lolita
Człowieku z lasu... Tarzanie :-D Chciał byś teraz być ze mną w Bułgarskch górach... Jakie tu są czaple....
Nie zdążyłam przed wyjazdem zakupić 50-200 :(
marzy się taki wyjazd na ptaki w inne kraje, marzy.... ale nie dla psa kiełbasa. z drugiej strony mamy tyle pięknych ptaków
nie masz 50-200??? ja mam, na zlocie bierz jak swoje:mrgreen:, znaczy pożyczaj:roll: w domu muszę rozliczyć obiegówkę:-P
-
Zdjęcia super, bociek wymiata po prostu, a ostatnia czapla urocza jest
pozdrawiam :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
abir
nie masz 50-200??? ja mam, na zlocie bierz jak swoje:mrgreen:, znaczy pożyczaj:roll:
Jak tak chętnie dajesz to bierę ;)
-
Zdjęcia boćków są GENIALNE w Twoim wykonaniu.
-
3 załącznik(ów)
słowo się rzekło, więc małe czaplowe intro
280,
Załącznik 125011
281,
Załącznik 125012
282,
Załącznik 125013
-
281 i 282!!! Yes, yes, yes... :)
-
Super są te czaple w Twoim wykonaniu :grin:
-
Poza tej Czapli nieziemska:grin:. Brodziec na 276,278 to Kwokacz.
Pozdr. kris.
-
282 podoba mi się. Styl czapli Shaolin :wink:
-
człowieku ! jak TY TO robisz :) przepiękne !!! 282- nie bedę pisał bo ... już nie wiem jak pisać :) gratki za to 282 !!!
-
Cytat:
Zamieszczone przez
grisza34
człowieku ! jak TY TO robisz :)
jak to jak - czai się w czatowni, a jak ptaszyna jest blisko wychodzi z krzaczorów i robi "ŁAAAAAAAAAA"albo "BUUUU"
ptak niemal schodzi na zawał rozdziawiając przy tym skrzydła i niejednokrotnie także dziób
druga wersja (jaką odkryliśmy w Wysowej na Zlocie Bodzipowym) mówi że to są tylko plastikowe figurki
ale dobrego dostawcę kolega ma dlatego takie giętkie - może je wykrzywiać dowoli i wyglądają totalnie naturalnie
ale nie chciał zdradzić nazwiska ;)
ABIR MISTRZU PTASZORÓW - ŚWIETNE tą ostatnią ptaszynę wyzginałeś - mniód :)
-
282. podoba się najbardziej, brawo!
Pozdrawiam
-
Super te Twoje foto.
277; 279 i 282 - znakomite.
Gratuluję i pozdrawiam.
-
Parę dni nie zaglądałem do Twojego wątku a tu takie fajne zdjęcia. Bocian i czapla rewelka.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
abir
Świetna ta stylizacja na naszego orła:)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
kris70
Poza tej Czapli nieziemska:grin:. Brodziec na 276,278 to Kwokacz.
Pozdr. kris.
dzięki za pomoc kris70
Cytat:
Zamieszczone przez
grisza34
człowieku ! jak TY TO robisz :) ...
właśnie tak jak mówi gulasz:grin:. wygadałem się na zlocie - teraz wszyscy wiedzą:wink:
Cytat:
Zamieszczone przez
gulasz
...(jaką odkryliśmy w Wysowej na Zlocie Bodzipowym) mówi że to są tylko plastikowe figurki
ale dobrego dostawcę kolega ma dlatego takie giętkie - może je wykrzywiać dowoli i wyglądają totalnie naturalnie ...
-
Czapla pręży się jak na zawołanie :grin: Super.
-
Nie należę do zagorzałych fanów ptaków ale jak coś jest nietypowe to i owszem coś nasmaruje :). 281 jest dobre przez układ ptaka i to odbicie w wodzie, tylko szkoda, że te krzaczory musiały się wbić w kadr po prawej. No ale wiem inaczej się nie dało - moment to moment i bardzo fajny moment trafiłeś :)
-
3 załącznik(ów)
dziękuję wszystkim za komentarze
dziś takie experymenty z czasami migawki i mojej celności z af. temat zajęć z "plastikowymi figurkami" był taki: osiągnąć ostry łeb i dynamicznie rozmyte skrzydła. efekty są trochę po japońsku, trzeba próbować:mrgreen:
283.
Załącznik 125232
284.
Załącznik 125233
285.
Załącznik 125234
-
Rewelacyjne strzały, gratuluję.
-
Jestem urzeczony tymi zdjęciami. Masz to wyczucie i oko.
Szczere gratulacje.
Pozdrawiam
-
O kurde berecik, zarąbiste
-
Po prostu rewelacja! Swoje umiejętności i talent rozwijasz w zawrotnym tempie, szczere gratulacje, to sama przyjemność oglądać to na własne oczy.
-
Nie wiem jak to jest po japońsku, ale mi się podoba :mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
abir
279. przetrzepać komuś pióra??:mrgreen: ...
Toż to jakiś ekshibicjonista! :mrgreen:
Czaple rewelacyjne!
-
Cytat:
Zamieszczone przez
ahutta
Nie wiem jak to jest po japońsku, ale mi się podoba :mrgreen:
po japońsku to - jako tako
-
-
Wpisałem w Google tłumaczu "mi się podoba" i wyskoczyło cóś takiego - 私はこれが好き :roll:. Nie wiem czy kogoś nie obrażam ale mi też się podoba :)
-
Ano najprawdziwsza prawda, rewelacja! Jest co podziwiać. Piękne czaple. :grin:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
tadzik1231
Wpisałem w Google tłumaczu "mi się podoba" i wyskoczyło cóś takiego - 私はこれが好き :roll:. Nie wiem czy kogoś nie obrażam ale mi też się podoba :)
A mnie takie krzaczki kojarzą się z "sajgonkami" (będący w temacie wiedzą co mam na myśli) :grin:
-
Nie będę się rozpisywał. Fotki świetne pod każdym względem, technicznie - rewelka.
Pierwsze zdjęcie (start z wodnej tafli, zagarnianie powietrza, ostatni plusk nogami i w górze) największe wrażenie robi.
Drugie, to lądowanie wprost na światło, wszystkie mięśnie naprężone, pięknie rozpostarte skrzydła, uważne spojrzenie, paluszki już już macają wodę.
Trzecie też niezgorsze, tzn. świetne. Piękny tryptyk.
Rzeczywiście fotki przypominają szkice japońskie lub chińskie hafty ale kudy tam haftom do tych igraszek malowanych światłem. Blask rzeczywistości, precyzyjne, wyrzeźbione, z grą światła, bardzo oszczędnie i wymownie podane sceny. Kropelki, to Chopin.
Obiektyw się pięknie sprawił. Sensor również.
Pzdr, TJ
-