Nie powiem że mam od syna jakiegoś szopa pirackiego....ale się tego nie tykam ! Jak chcesz RAW-a to proszę..... :-)
Wersja do druku
fotki prosto z puszki to jednak nie jest najlepszy pomysł moim skromnym zdaniem. to tak, jakbys komus pokazywał negatywy, bo to też analogicznie czysty materiał z matrycy.
jak chcesz za darmo to masz zawsze LightZone
http://petapixel.com/2013/07/09/lightzone-photo-editing-software-is-now-open-source-and-completely-free/
Wybacz eFIX....to nie moja bajka ! Poza tym chyba niefortunne porównanie....ja nie dałem do oglądania surowego RAW-a tylko wywołane i delikatnie obrobione zdjęcie !
To uważam za "zrobienie zdjęcia"...obróbka "inna" mnie nie interesuje.Staram się tak robić fotki żeby były "dobre" lub "poprawne" bez szopa !!
a Słowackiego lub innego Stwosza też byście chcieli poprawiać? Każdy ma prawo do własnej wizji.
wątpliwa powiadasz....no niech będzie
Każdy będzie miał jakąś swoją wizję. Ja bym to widział tak, ale KRzysiek ma swoje zdanie, więc niech ma. Btw. zdaje mi się czy ją z galerii usunąłeś?
Załącznik 96289
E tam zara zolta.No moze troche.
Ale trzymaj sie stopki do ostatniej kropli krwi.
A moze taka,co??Załącznik 96290Z Twojego jpg z posta,nie z orfa.
A mi takie cuś... z sarenką
Załącznik 96297
To zapewne się nie spodoba, ale można śmiało i ostro skrytykować. :-D
W wątku zdjęcia (jpg) z sarnami jak dla mnie trochę za ciemne i zbyt centralnie. Podobają się te widoczki z balami sprasowanej słomy i panoramka fajna. Nie wymieniam numerów bo albo brak albo się powtarzają (A,B,C itd.)
To i jeszcze ja dorzucę moją wersję:)
Załącznik 96299
na zasadzie "najbardziej mi się podoba" wybieram wersję krakmana
Zassałem rawy ale nie udało mi się wysuwakować mojej wersji. Może warsztat jeszcze za słaby. Najbardziej mi pasuje wersja andtor2-a. Lubię ciaśniejsze kadrowania a i kolorystyka dla mnie ciekawa.
Też sobie spróbowałem.
Załącznik 96321Załącznik 96322
A mnie tak wyszło
Załącznik 96323
Normalnie popRAWka się zrobila ;-)
Bo foto dobre to i zainteresowanie ma, co się dziwić. Ja poprawiać Cię nie będę, może jedynie kontrastu trochę bym dołożył.
właśnie, po co najmojszą poprawiać jak i tak jest najmojsza :wink:
Mgła dziś rano...a ja takie grzybki sfociłem :-)
Załącznik 98176
Załącznik 98177
Oba super
Gwoli informacji....ten pierwszy był wielkości dużego talerza !!
Spacer nad zalewem Świerklanieckim
Załącznik 99650
Załącznik 99649
Załącznik 99648
Ptaszki śliczne, spacer udany - gratulacje :D
Jeszcze kilka...:-)
Załącznik 99664
Załącznik 99663
Załącznik 99662
Załącznik 99661
Załącznik 99660