No to witamy wśród żywych ;) :D
Wersja do druku
No to witamy wśród żywych ;) :D
Ja jeszcze nigdy nie powiedzialem nie Patrycji.
Heh, dla córki:Polecam. :mrgreen:
---------- Post dodany o 11:59 ---------- Poprzedni post był o 11:56 ----------
Nic tylko za uszy wytargać! :-D
do adamgieg dodam: po instalacji, obraz dysku albo partycji se zrób, jak się wyp*** błysk i masz nowy.
Posluchaj,popatrz ile kieliszkow.Gary slicznie tluka.A Ty o zabijaniu.
http://www.lastfm.pl/music/Adele/_/Rolling+in+the+Deep
Z punktu widzenia klienta tak, z punktu widzenia kierownictwa NIE. Podstawowa zasada infolinii, helpdesków czy czego tam jeszcze: starać się rozwiązać problem szybko, przy pierwszym kontakcie i możliwie niskim nakładem środków własnych. Mają chłopaki checklistę i według niej jadą. My się możemy bawić, bo to kolega itd. oni nie. Tam chodzi o to, żeby klient miał poczucie, że uzyskał dobrą pomoc. Znając życie pomogli by Bikerowi w 100%, gdyby wysłał laptopa powiedział czego oczekuje i ZAPŁACIŁ, bo ten problem wykracza poza zakres gwarancji. Brutale, ale co zrobisz.
dla Córci:mrgreen:
Hej orzeszki oto jestem!!!!!!!!!
No tak ładna dyskusja tu nad moim przypadkiem roz (gorzała:-P).
Boguś Smoleń kiedyś śpiewał:
"Nieraz by przejść do historii potrzeba zgoła geniusza,
a nieraz tylko wystarczy żeby niczego nie ruszać" Bikera z idola cytat własny:wink:.
Niepotrzebnie ciosacie kołki na tych specach z serwisu Acera.Ja jestem winien wszystkiemu na własne życzenie. Mogłem o tym pomyśleć już dawno, by zrobić wypał orginalnych płytek systemu. Czy mnie coś tłumaczy-NIC.
No chyba tylko to, że działał dobrze a mnie się chmury nad głową w pracy zbierały, córka do ślubu szykowała i odkładałem temat, aż pękł, ale wszak sam go stworzyłem.
Teraz powolutku sobie co cenniejsze zarchiwizuję, postawie system od nowa i zorganizuję jednak wypał tych płytek (podobno aż 3). Czułem że może nie stracę danych i zwłaszcza zdjęć, tylko niestety nie wiedziałem jak właściwie postąpić. Wybrałem 2 drogi- jedna to Wy i wielkie dla was dzięki raz jeszcze, druga to serwis Acera, żeby wreszcie porządek z tym zrobić, bo choć laptek chodzi, jak ktoś z Was zauważył- rekonstrukcja systemu wskazana. FAKT.:grin:
Więc jak już będziesz rekonstruował to jak nie masz , zrób sobie partycję (dysk D) i tam trzymaj swoje prace.... Pamiętaj, że wszelkie dziadostwa typu trojany, wirusy,, dialery itp. włażą w system a nie nie na dodatkowe partycje..... W związku z tym Twe prace będą bezpieczne, Powodzenia.
Krakusie jeden:grin: ja dzięki składam kolejne za humor i dobre rady. Wirusów przez 2 lata nie stwierdziłem bo Norton działa i widać skutecznie. A fotki sobie pzgrywam, usunę i zabezpieczę zanim odtworzę cały system.
Jedno jest pewne, JUŻ NIGDY SIĘ NIE DOTKNĘ DO TEGO, CZEGO ZNACZENIA NIE BĘDĘ DO KOŃCA ROZUMIAŁ LUB MÓGŁBYM SIĘ CZEGOKOLWIEK OBAWIAĆ W WYNIKU SWOICH CZYNÓW.
tak będzie lepiej dla laptopa, moich zdjęć i mojego zdrowia:grin:.
A dla was jako że wielu mnie nie opuściło ładne fotki z zimowej odzi przygotuję.:-P
:grin:Niektóre będa miały specjalnych adresatów:grin:
Biker najlepsza opcja jest backup systemu.
Mirek lata lecą, łeb siwieje a co piać ma i tak pieje:wink:
Chłopaki system działa, można zacząć sprzątać.
Najlepszym wyjściem jest posiadanie 2 partycji i przeniesienie folderów dokumenty, obrazy, muzyka i video na drugą partycję, ustawienie funkcji zapisu plików w tych przeniesionych folderach. Wszystko wtedy działa normalnie, w razie problemów pliki waże ( zdjęcia :)) są bezpieczne. a backup to warto robić waznych plików ( czyt. zdjęć) twarde dyski wieczne nie są.
Ja sobie wszystko zabezpieczę.
Yamada ja juz tam wole na dysku zewnetrznym, mam taki 1000 GB juz dobrych pare lat, bo z plytek lubi "znikac" :mrgreen:
O i tu masz rację Adam, mnie też zniknęło kilkafotek a u kilku jakby gorszy zapis się pojawił.
Mam tu mały prezent dla Mirka, powrót do łódzkich lat młodości. gdzie jest guru z foru, ciekawy jestem czy pozna co jest na tych zdjęciach????
Waruga, wiem że płytki nie są najlepszym nośnikiem. sam robę kopie na dysku zewnętrznym. Chodzi mi o to by zacząć od ustawienia dysku w kompie tak by system był na innej partycji niż dane,kopie zapasowe robimy na tym co mamy, jeśli nie ma się dysku to i na płytkach można. Mam niektóre po 1o lat i działają, dane nie zniknęły. Trzeba je nagrywać wolniej, no i kupować raczej nie te najtańsze. Ostatnio zastanawiam się nad innym rozwiązaniem
http://millenniata.pl/
Płytki są podobno bardzo trwałe, tyle że nagrywarkę trzeba zmienić, ja mam w lapku nagrywarkę Blu-Ray, szkoda mi zmienić ją na inną więc musiała by być zewnętrzna. Póki co można jeszcze na kartach SD lub pendraiwach dane trzymać, 32 Gb karty nie są już takie drogie a do backupu nie muszą być te naj...
Ważne by kopie danych co jakiś czas jednak robić.
Dla naszego Mirka z dedykacją.
Poznajesz????????
Ale sie zmienilo.Budynek prawie taki sam,albo i nie
kurde musze pomyslec jak to bylo.
Nie.Budynku nie poznaje.Chyba mial wstawki z tynku ,pamietam dach miedziany.
Pamietam,ze wychodzilo sie z budynku wprost na ulice,po drugiej stronie byl park.Przez dzure w plocie do pierwszej alejki,pozniej w prawo i dochodzilo sie do stawu to chyba jakies 300-400 m.
Ja co jakichs czas usuwam co niepotrzebne, łącznie ze zbędnymi zdjęciami. Co cenniejsze mam zgrane na pendivach.
---------- Post dodany o 20:50 ---------- Poprzedni post był o 20:49 ----------
Mam dla Ciebie więcej, chcesz zobaczyć???????
Zanim zrobię fotkę wspomnień dla Mirka mam dla kolegów ciekawego rawa czyli "Kingsajdz z pałacem Scheiblera".
Pobawcie się kto chętny:wink:
To jest budynek kompleksu szkolnego na Księżym młynie. Na następnych fotkach będzie od tyłu. A ta fotka z parku Żródliska (Przędzelniana/Fabryczna) i widoczne "oczko wodne" z mostkami. Szkoda że zabrakło światła zrobiłbym dla Ciebie ładniejsze. Ale zrobię powtórkę w słońcu.
Popatrz Mirku na te fotki, a może wrócą wspomnienia..............z Łodzi:grin:
Zrobię Tobie tą szkołę.
Twój opis z poprzedniego posta(do alejki i w prawo i staw w parku za 400 m.) pasuje do tej ostatniej fotki. To tył szkoły a ja z boiska ją robiłem. Za mną była wąska alejka która dochodzi się do Fabrycznej.
---------- Post dodany o 21:17 ---------- Poprzedni post był o 21:15 ----------
Chłopaki:grin:. Wy czasem sobie nie pomyślcie, że Was zignorowałem. Przeczytałem i zapamiętam wszystko. Dzięki:wink:
https://forum.olympusclub.pl/attachm...3&d=1355342793
Konsumy to milicja miała. Eeech, wszystko tam było.
A to niepisałem o szkole. Jednak już wiem o jakim miejscu piszesz. Pamiętasz "Beczki Grohmanna" bramę starej przędzalni??????
Powinieneś bo to bardzo blisko a w tej fabryce po wojnie tysiące pracowały.
Zobacz to jest brama, a szkołę filmową masz w kolorze.
Mirku Ty pewnie pamietasz stare gmachy "Filmówki" a to akurat jest nowy. Ale stare wszystko stoi tylko odnowione m.inn ładny rektorat.
Ale skoro o filmówce mowa i parku naprzeciwko, to te budowle na pewno pamiętasz.
Na tej fotce widać budynki "filmówki" w tle.
Kurde,toz to co ja pamietam to bylo 40 lat temu.niektorzy rodzicow maja w tym wieku tutaj.
Wiem, no to masz jeszcze extra dla Ciebie zabytkowa altana w parku naprzeciw "Filmówki". Otwierajcie bo warto!!!!!!!!!!!!!!
CzaRmax ja nie tyłowłaz:wink: