2'ce chyba trochę obróbka zaszkodziła bo szczegóły wyszły "zlane" - dziadzio w koszulce z Marley'em kultowy ; )
Wersja do druku
2'ce chyba trochę obróbka zaszkodziła bo szczegóły wyszły "zlane" - dziadzio w koszulce z Marley'em kultowy ; )
Z ostatniej wrzuty 2-5. Ten mężczyzna powalający :)
Pozdrawiam :)
Najlepiej wypadło to co wstawiłeś do galerii dla mnie jest bardzo pozytywnym zdjęciem z jakimś takim życiowym optymizmem. Śmieszne jest to z namiotem :). Natomiast w 2 trzeba się w miarę długo przyglądać aby dojść o co chodzi :)
3-5 fajne, ostatnie zwłaszcza. Pierwsze dwa przedobrzone.
Dziekuje za wizyty ciesze sie ze zdjecia sie podobaj
Będziesz tak dalej szedł w obróbkowe efekciarstwo, to niedługo się znudzą ;)
Każdy efekt prędzej czy później się przeje. A dobry kadr zawsze będzie dobry. U ciebie niestety część merytoryczna mocno kuleje. Ludziom podoba się ta ciągnięta kontrastowość, czernie, bo to nowość na tym portalu, chyba nikt tak nie obrabia. Gdyby zobaczyli normalną klatkę, prosto z puszki zdumiałaby ich częsta u ciebie bylejakość i miałkość w sensie zawartości w kadrze. Nie mówię, że zawsze, ale często. Aż nabieram podejrzenia, że ratujesz w ten sposób dość banalne fotki.
Witam i dziękuje za cenne uwagi hmm wiesz dla mnie ten jak i każdy inny rodzaj obróbki jest kolejnym środkiem wyrazu czasem w momencie sięgania już po aparat myślę i wiem jak mniej więcej będzie wyglądała obróbka tego zdjęcia .Przyznam również że czasem decyzja zapada już w domu .I prawda jest jedna ktoś niedawno coś takiego mi napisał ,, Z gówna bata nie ukręci .. jeśli to niedokładny cytat przepraszam autora .Ale staram się aby kadry w same w sobie nie były słabe jeśli takie w twojej opinii są, akceptuje to gdyż nie wszystkim i nie wszystko musi się podobać . Pozdrawiam dziękuje za cenna uwagę jeszcze raz
Napisałem, ale dla wszelkiego powtórzę - nie wszystkie. Sygnalizuję, że dostrzegam również słabsze zdjęcia, których atutem jest jedynie nietypowa obróbka.
Nie chodzi mi o to, żeby dać ci po łapach, a jedynie dać pod rozwagę.
A fotografować trzeba tak, żeby dawało to radochę a nie piąteczki w galerii :) Wszelkie rozmowy i opinie na temat twoich zdjęć traktuj drugorzędnie :)
03.03.2013 Co o nich sądzicie ? 1Załącznik 82666 2 Załącznik 82667 3Załącznik 82668 4Załącznik 82670:esystem:
Z Twoich ostatnich zdjęć (całego wątku nie przeglądałam) te podobają mi się najbardziej. Jedynka the best, ale wszystkie od 1-4 bardzo fajne.
Bardzo dobra seria. 3 i 4 najbardziej wpadły mi w oko. 1 pod wzgledem kadru jest bardzo ładna, ale spróbowałbym ukośnie użyć szarą połówkę, tak by nie było widać jej przejścia na brzegu na pierwszym planie i z lewej.
Ja jestem fanem 2 i 3 chociaż w 3 może spróbowałbym dłuższego czasu jakby była możliwość, tak żeby woda się bardziej aksamitna zrobiła. Poza tym super ujecia.
Fajne kadry, światło, no i klimat też jest. Zdjęcia robią wrażenie. Najciekawsze dla mnie 2 i 3 ale pozostałe też się podobają.
Witam dziekuje za wizyte i trafne uwagi pozdrawiam wieczorkiem dodam kilka innych zdjec :)
Jak dla mnie to trojka oraz czworka.
Macius dajesz,
Lubie poogladac, lubie twoje kontrasty, jeszcze poprosze
pozdrowionka
1Załącznik 82750 2Załącznik 827513Załącznik 827524Załącznik 827535Załącznik 827546Załącznik 827557Załącznik 82756 Dzieuje ża odwiedziny :) mam dla was nową dawke kadrów znad Irlandzkiego morza
Bardzo mi się podobają :)
no nareszcie oczy moje nacieszyły się widokami i kolorami, super :)
Załącznik 82761Załącznik 82762Załącznik 82763A teraz mam prośbe jak polece narcyzmem to wybaczcie to taczj miało być tak : self portrait 1.2.3
:P
Przedostatnia seria w całości mi się podoba. Bardzo dobre kadry.
Ostatnie też ładne, raczej nie są narcystyczne :-)
Ladne Panie po raz kolejny,
zazdroszcze tego spokoju i tych okolicznosci przyrody... i niepowtarzalnych:)
pozdrowionka
W B&W jak dla mnie :)
No w narcyzm to raczej nie popadniesz bo się nigdzie nie przeglądasz ;)
Moimi patrzydłami i jakby może bardziej mi się podobało chociaż wiem, że to morze:
1 - Jakbyś bardziej patrzył do przodu.
2 - Brakuje mi większej ilości kolorów.
3 - A to mi się podoba takie jakie jest.
1Załącznik 82799 2Załącznik 82800 3Załącznik 82796 4Załącznik 82797 5Załącznik 82798 :mrgreen:
Świetne zdjęcia, zdecydowana większość się bardzo podoba. 2 i 3 z postu 1089 chętnie bym oprawił w ramy i powiesił na ścianie. Miałbym tylko sugestię aby kontynuować kolejność numeracji, łatwiej będzie się odnieść do konkretnego zdjęcia.
Wolę color, jednak :)
Mnie najbardziej wizualnie przypasowały 2, 3 i 4. Co do 1 to już w galerii pisałem co mi się nie podoba. 4 pomimo tego, że chyba obrobiona podobnie jak 3 to jednak na tele morza jakoś bardziej razi to ziarno. Oczywiście wszystko co napisałem to jedynie moje widzenie :)
5. Jest cacy, cacy nadaje się jako ilustracja do książek fantasy. 6 też super tylko ta obróbka raz mi się podoba a za drugim razem nie. Może spróbujesz w jakiejś jeszcze innej tonacji to zdjęcie? 7 fota też niezła ale 5 ją przyćmiła :)
Załącznik 82937 Na usługach tego który stworzył świat Dziękuje
Pasuje dać Ci dużego plusa za te serie morskie - są przepiękne.
Jesteś w kolejce jak system pozwoli :mrgreen:
Super te widoki, jest na czym oko zawiesić:)
Co trochę mnie razi to ziarno (nie wiem, być może specjalnie dodane) w pierwszych dwu także w ostatnim, tym z postu 1113
Dziękuje za wizytę cieszę się że zdjęcia przypadły wam do gustu .Nie bardzo rozumiem co masz na myśli z tą kolejką ? .A co do szumu nie bardzo sobie z nim radze a umówmy się mój Epl-1 nie jest mistrzem w swojej klasie .Dodatkowo Moj sposób obróbki sprawia że staje się nieco bardziej widoczny .
Nie wiem czy w Gimpie maska wyostrzająca (suwaki) dają takie same efekty jak w Photoshop Elements. Jeżeli korzystam z maski wyostrzającej w PSE po zmniejszeniu zdjęcia, wartość suwaka próg ustawiam na 3 (w Gimpie może być inna wartość) aby nie ulegał wyostrzeniu szum. Przy wartości próg na 0 (w PSE) wyostrzeniu podlegają wszystkie piksele. Być może tu jest przyczyna.
Edit.
..."Próg - jak czuły ma być próg wykrywania krawędzi. Ustawiając wartość na 0 wyostrzamy praktycznie prawie wszystko radykalnie.Warto poeksperymentować z ustawieniami i zmieniać je odpowiednio dobierając do każdego zdjęcia."
cyt. z:http://edu.radom.pl/zajcia-artystyczne/lekcja-5