Dziękuję za komenty. Kolejna fota powstała w totalnie prymitywnych warunkach. Nosi tytuł: "Rybka lubi pływać".
394
Wersja do druku
Dziękuję za komenty. Kolejna fota powstała w totalnie prymitywnych warunkach. Nosi tytuł: "Rybka lubi pływać".
394
Fota kpitalna, jednak jak Cię dorwie Greenpeace to nie chce być w Twojej skórze :)
rybka rulez ;)
Geeeeeeeniaaaaaallllneeeeeeeeee....
Skończ z streetfoto... zajmij się stockami :P
Tak Rafał "Rybka lubi pływać" ale do cholery na większej przestrzeni Ty mały sadysto :mrgreen: . Fotka kapitalna.
leci w lewo? :D zaraz ci rybka ucieknie :) kapitalne zdjęcie i super pomysl...
Rewelka, ale Ty masz pomysły! Kapitalnie, rzeczywiście lekutko w lewo leci.
[quote="Rafał Czarny"]Dziękuję za komenty. Kolejna fota powstała w totalnie prymitywnych warunkach. Nosi tytuł: "Rybka lubi pływać".
Cześć
Co to za prymitywne warunki - opisz trochę :P
Pzdr
Już poprawiłem. :oops:Cytat:
Zamieszczone przez Muzzy
Światło zza okna z prawej. Mało, bo pokój od północy. Po prawej biała kartka - jako blenda. W takich warunkach ze statywu można robić spox pakszoty. Ale tu był problem, bo "rybka lubi pływać", więc trzeba było użyć dość krótkiego czasu. Odbiłem więc fleszem od skośnego białego sufitu za moimi plecami. Tak więc total prywityw. Tło to kartka z bloku podparta książkami.Cytat:
Zamieszczone przez john100
to faktycznie dosyć spartańskie warunki. ale wyszło na bdb+
Czego sie nie poswieca (rybek ;) ) dla zrobienia swietnych zdjec... Kapitalne moim zdaniem. Jak widac nie trzeba wiele, by zrobic ciekawe zdjecie. Ja do mojego kieliszka uzylem tylko okna i kartki, na ktorej kieliszek lezal. Trzeba miec tylko pomysly jak Rafal ;)
Pzdr
Rafał to mi sie podoba (zaradność). Ile toż można sie naczytać o sprzętowych maniakach, którzy żeby podchodzić do "rybka lubi pływać" musieliby wydać grubą kasę na oświetlenie.
A zdjęcie też świetne.
Mówią, że polski lotnik na wrotach do stodoły poleci. ;-)Cytat:
Zamieszczone przez rodia
Dziękuję za komentarze. Tymczasem kolejna uliczna fota:
295
ten gość Ci wszedł w kadr :mrgreen: . a tak serio to fota ok szkoda troszke, że na górze szyby głowy lasek są troszkę zasłonięte przez odbicie. a może tak chciałes bo to coś znaczy, nie wiem.
Co to ostatnie ma wspólnego ze streetfoto?
Chyba tylko to, że pstryk został zrobiony na ulicy... :razz:
No chyba.Cytat:
Zamieszczone przez mariush
Kolejne zdjęcie:
296
no to jest czaderskie.
296 - jak poprzednie
Widze, ze mariush bladzi w gestwinie pojec, odpowiedzi brak, samemu sobie wytlumaczyc? - brak zasobow. Sluze pomoca, celem zrozumienia zawilej streetphoto Rafala. Moze dzieki obrazkom bedzie tobie latwiej zrozumiec. Wyobrazam sobie, ze objasnienia slowne moga sprawiac trudnosci. Czesto powodem jest brak wyobrazni lub kurczowe trzymanie sie zaslyszanych formulek. Mam nadzieje, ze pomoc na cos sie przyda. Nie spiesz sie, rozloz na kilka miesiecy, to trudny temat.Cytat:
http://www.streetphoto.com/homeFrontPage.htm
http://www.streetphoto.net/index_newdesign2.html
pozdrawiam,
excel
Dziękuję Panowie za komentarze. Focę najlepiej jak potrafię. Lepiej nie umiem, ale cały czas się uczę... :D
Jeszcze jedno:
297
Poczytałem sobie troszkę tą wymianę zdań. I dodam teraz coś od siebie. Przeciętność jest ciężka do określenia, dla nie których dane zdjęcia mogą być przeciętne, dla drugiego genialne. Kwestia gustu, własnej estetyki ale także również wiedzy w tym wypadku fotograficznej dotyczącej ulicznej fotografii. Jednak nie można wręcz linczować kogoś za własną opinię. Tym bardziej, że jedyną metodą wyzbycia się prawie całkowicie przeciętności jest zdobycie uznania w świecie fotografii. Dlatego na zakończenie pozwolę sobie przytoczyć dwóch mistrzów ulicznej fotografii. Życzę miłego oglądania ;)
Jako pierwszy człowiek, który założył elitarną grupę Magnum i który jest ojcem "decydującego momentu" czyi tego co jest najważniejsze w owej fotografii.
Henri Cartier - Bresson
A teraz człowiek, który jak nikt inny zauważa genialne kadry, głównie oparte na humorze.
Elliott Erwitt
Właśnie o to chodzi... na tych (ostatnich 3) zdjęciach nie ma ani decydującego momentu, ani humoru sytuacyjnego. Po prostu pstryki z ulicy - każdy, kto posiada aparat, wychodzi na pierwszą lepszą ulice miasta i w 15 minut trzaska 10x tyle podobnych zdjęć.Cytat:
Zamieszczone przez kali999
To nie streetfoto ale... sam nie wiem co to, pewnie excel mi powie. Pustka, nic się nie dzieje, jak w polskim filmie.
Kali, zdjęcia Eliotta Erwitta są GENIALNE!!!. Dzięki za link, bo nie znałem tego człowieka.
Kolejna fota: "Ostatnia dziewica".
398
Część poza Krakowa nie wiedzieć o co biega z tą dziewicą :) Fotka na pewno lepsza od 3 poprzednich.Cytat:
Zamieszczone przez Rafał Czarny
Za jedno zdjęcie człowieka, nawet najzwyklejszy pstryk, oddam 10 kiczowatych, szopowanych widoczków. :D
Pod tym się podpisuję.Cytat:
Zamieszczone przez luc4s
RC - jesteś zbyt rozsądnie myślącym gościem aby bezkrytycznie brać do głowy zachwyty olympusowskiego TWA. :-) Dlatego czekam na coś naprawdę dobrego :-)
295- osobiście poczułem, że więcej życia jest w manekinach niż w tym jakby bezosobowym mężczyźnie, 296- nie wiem jak Ci się udało ale jest to encuklopedyczny przykład kutej na cztery łapy cwaniary, 297- starsza pani ale u mnie bez odczuć, 398- czy jak smok zje daninę to nam będzie lepiej. Jak byłem w Krakowie to tam zawsze tłum ludzi i raz udało mi się sfocić jak zionął. :D
Mariush, napisałeś,
To co powyżej, to stereotyp, który jest używany często jako wytrych, obszerna etykietka, jako obrazowe przedstawienie poglądu, celowo uproszczone, aby było zrozumiałe dla początkujących.Cytat:
Po prostu pstryki z ulicy - każdy, kto posiada aparat, wychodzi na pierwszą lepszą ulice miasta i w 15 minut trzaska 10x tyle podobnych zdjęć.
To nie jest ocena zdjęcia, tylko fotografa. Autor zdjęć w Twojej wypowiedzi jest "każdym", który "robi pstryki z ulicy". Nie ma w ogóle tu mowy o krytycznym podejściu do zdjęć.
Pzdr, TJ
297 - moherowy beret w krakowie? Smok i dziewica - daje radę
PS. Rafał nadal tak jest, że trzeba wysłać SMS-a i wtedy smok zionie?
Dziękuję za komentarze.
Nadal tak jest. Takie czasy Panie Dziejku... :roll:Cytat:
Zamieszczone przez rrrradek
Kolejna fota:
399
Smok mi sie bardzo spodobal. Kolejne zdjecie z historia, z opowiescia.
399-taki gosc jest chyba wszedzie. Ciekawie wyszedl ten napis za szyba "Wiosna taniej" w polaczeniu z tym, co on robi... :mrgreen:
Zinedine Zidane? Dobry sposób na zarabianie kasy - żonglerka. fotka fajna.
On wlasnie ta zonglerka zarabia. A w tle napis "wiosna taniej" :mrgreen: Smiesznie wyszlo :)Cytat:
Zamieszczone przez rrrradek
dajesz dajesz. niezle ci wychodza te "pstryki".
foto ze smokiem przypomina jedno ze zdjec pana, ktory ma fotki tutaj - http://www.gibsonstreet.com - chodzi o to z godzilla :mrgreen:
skladam zamowienie na wiecej zdjec podwyzszonego ryzyka, krotkim zoomem z fajnymi chlopaczyskami :razz:
Oto jeden z pospolitych sposobow ratowania twarzy w kraju orla, kiedy czlek zda sobie sprawe, ze zadarl uuuups! z nieodpowiednia osoba. Tzw. maslenie autorowi, majac nadzieje, ze poprzednia kucha zostanie mu zapomniana.Cytat:
Powyzszy sposob pochodzi z pakietu ratunkowego "Rady i porady dla maluczkich". Radze nie korzystac nagminnnie, szanujacych siebie naprawde nie przystoi.
pozdrawiam,
excel
A jednak... Rafałek poczuł się tak dotknięty moimi komentarzami, że poleciał odgryźć się na mojej osobie na obiektywnych :-) W dodatku, jako producent HDRowskich odnaturalnionych kiczyków, pouczył mnie o tym, że HDRów nie należy produkować :-) Errare humanum est, mój błąd, smarkacza potraktowałem jak dorosłego faceta.Cytat:
RC - jesteś zbyt rozsądnie myślącym gościem aby bezkrytycznie brać do głowy zachwyty olympusowskiego TWA. :-) Dlatego czekam na coś naprawdę dobrego :-)
prywatne wycieczki zapraszam na PW, tak tylko przypominam. Pozdrawiam.Cytat:
Mnie to nie interesuje, nie należe to żadnego TWA.
Mariush,
Coś zjechałeś z tematu, no i bijesz poniżej pasa.
Pzdr, TJ
od kiedy komentowanie to zadzieranie? zdjecia sa wystawione pod ocene a nie pod zachwyty, kazda ocena jest cennaCytat:
Zamieszczone przez excel
pzdr
Kolego, popatrz na daty. Mój komentarz jest wcześniejszy niż Twoje ataki na moje foty. To ja je uznałem Twoje posty za próbę odegrania się za mój komentarz na obiektywnych. SPRAWDZ SOBIE DATY. To Ty kolego okazałeś się smarkaczem.Cytat:
A Twoimi opiniami nie poczułem się dotknięty. Po prostu mi wiszą.
Pozdrawiam