Odp: nowe jasne zoomy Olka
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Albo zakupy w USA.
A czemu zakup Olka w Stanach miałby być tańszy niż zakup Panasia w tym samym miejscu?
---------- Post dodany o 13:04 ---------- Poprzedni post był o 13:02 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
banc
Cennik zakonu jedyną szansą na cenę poniżej panasa. Ewentualnie będą rozbijane zestawy promocyjne.
Stawiam raczej na to drugie - chociaż cudów bym się nie spodziewał. Przykład GH3 z 12-35 jako kitem nie spowodował praktycznie żadnego spadku cen tego obiektywu a i okazji było bardzo niewiele
---------- Post dodany o 13:06 ---------- Poprzedni post był o 13:04 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
Sidorowski
Nie może być droższy od sigmy 18-35/1,8 w przeciwnym wypadku to zachęta wprost do przejścia na APS-C lub Fuji
Ciekawe koncepcja - masz coś na jej poparcie? Sigma jest fajnym szkłem ale raczej niszowym - nie spodziewam się żadnej wielkiej migracji z jego powodu
Fajnie zapowiadają się te nowe zabawki, ale ceny tylko dla fanatyków chyba... no ale może jakaś promocja się przydarzy?
Zoom dla prawdziwych Olytalibów.
Olympusie, czy naprawdę zoomy f4 nie miałyby wzięcia?
ten 12-40 będzie w cenie trzech stałek, każda z nich poniżej f2.
Cytat:
Zamieszczone przez
Jan_S
Fajnie zapowiadają się te nowe zabawki, ale ceny tylko dla fanatyków chyba... no ale może jakaś promocja się przydarzy?
Czyli wszystko gra.Fanatycy kupia.Czy kazdy normalny amator fotografowania musi miec wszystko co tylko wyjdzie na rynek.Fanatyk tak,normalny nie.Sa jeszcze "oszczedni" fanatycy.Ci to chcieli by miec wszystko ale za darmo.Chociaz jak bylo by za darmo to popsiacza czemu nie doplacaja jak sie bierze.
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Czyli wszystko gra.Fanatycy kupia.Czy kazdy normalny amator fotografowania musi miec wszystko co tylko wyjdzie na rynek.Fanatyk tak,normalny nie.Sa jeszcze "oszczedni" fanatycy.Ci to chcieli by miec wszystko ale za darmo.Chociaz jak bylo by za darmo to popsiacza czemu nie doplacaja jak sie bierze.
No to może ja sobie coś rozkręcę?
Liczę na fajną cenę z nowym obiektywem jako kitem, jeśli będzie kupię, jeśli nie poszukam w USA , mimo gorszej gwarancji. jakoś mi się moje E dotąd nie psuły.
Mam nieodparte wrażenie, że zabawki foto niepostrzeżenie przeszły do rynku biżuterii. Tylko dla zachowania wrażenia pozwalają na wykonanie zdjęcia.Wątpliwości nie mają bogaci Rosjanie.
E tam, te zabawki zawsze były drogie (kiedyś dużo droższe, niż obecnie), tylko kiedyś nie było internetu, w którym można się było nimi zbiorowo podniecać.
Cytat:
Zamieszczone przez
Vindex
Ciekawe koncepcja - masz coś na jej poparcie? Sigma jest fajnym szkłem ale raczej niszowym - nie spodziewam się żadnej wielkiej migracji z jego powodu
Niszowy to będzie ten nowy Olympus a nie Sigma 18-35/1.8 ! Przy jej jakości i cenie sporo oslób może się "przeprosić" z lustrznkami APS-C i powrócić z migracji ;). Zestaw sobie cenę tej Sigmy z np. K-5 do nowego Olympusa E-M1 z 12-40 ! ( zakladam, że cena zestwu będzie oscylowała w granicach 9000 zł ). Teraz pewnie pojawi się argument wielkościowo - wagowy :).
Cytat:
Zamieszczone przez
Laqua
Teraz pewnie pojawi się argument wielkościowo - wagowy :).
Bo to żadnego znaczenia nie ma, że ta Sigma waży więcej niż oba Panasy z serii X razem...
http://www.optyczne.pl/porownaj.php?...1047&add2=1081
Co by nie powiedzieć o tym obiektywie to z nowym korpusem prezentuję się wyśmienicie... a jak się będzie sprawował... pożyjemy zobaczymy
Życzę olkowi i wszystkim oby spełnił oczekiwania.... :)