Panowie to raczej nie jest sigma :mrgreen:
Wersja do druku
Panowie to raczej nie jest sigma :mrgreen:
ale abberacja jest ;pCytat:
Zamieszczone przez Switch
za tysiaka to bym się nie spodziewał że w pewnych warunkach jej nie będzie...
Akurat aberracje to defekt którym przejmowałem się zawsze najmniej. Na odbitce i tak będzie widoczna na tyle mało, że moje oko nie będzie kłute :] Ale co kto woli. Niektórym może po nocach śnią się fioletowe obwódki i tych też rozumiem :mrgreen:
If abberacja= koszmarny sen
then look for software correction
.end
Piękne foty. Rzucają na kolana.
pafcio wystarczy tej zabawy, to już 3 dzień :D Rzuć jakimś mięsem tutaj bo wszyscy są głodni :mrgreen:
No tak... się troszkę nie odzywałem, ale miałem akutat urodziny i zaraz po moim ostatnim wpisie na forum zaczęli do mnie przybywać goście, więc wybaczcie, ale jedno hobby zostało zdominowane przez inne... :mrgreen: Dziś wreszczie powoli dochodzę do siebie...
Mam nadzieję, że mi wybaczycie :oops: .
Pogoda teraz w Warszawie nie sprzyja fotografowaniu, ale może opiszę swoje pierwsze organoleptyczne wrażenia.
Zapięty do E330 tworzy zestaw, który jeszcze da się nosić i nawet fotografować z ręki. Przy E510 już nie jest tak różowo - grip jest zbyt mały.
Pierścień zmiany ogniskowej jest duży i stawia przyjemny, nie za duży opór. Od 70 do 300mm mozna przejść jednym płynnym ruchem - to tylko obrót o około 90 stopni.
AF działa "w normie" nie powala szybkością, ale jest dużo szybciej niż np. Sigma 55-200. Porównywalnie do 40-150 zarówno z E330 jak i E510.
Na zdjęcia próbne postaram się zebrać siły za godzinkę lub dwie :cool:
Pogoda faktycznie nie sprzyja. Siłą rozpędu próbki z 70-300 wrzuciłem do "...spotkań..." https://forum.olympusclub.pl/topics5...,24.htm#145213
To takie szybkie sprawdzenie jak wyglądają drobne detale w rogach obrazu.
Pozdrawiam
Jack
Bardzo pozytywne wrażenia mam po obejrzeniu tych próbek :)
Za swoje pieniądze to szkiełko będzie zapewne przebojem Olympusa i silnym atutem przy wyborze systemu przez amatora.
Nie mogę się tylko na nie doczekac...