Dzięki, tego było mi trzeba.
Wersja do druku
Zaglądałaś do popRAWki? Jeśli z takiego skopanego (pod względem światła) zdjęcia można uzyskać takie efekty, no to z Twoich zupełnie cuda pewnie można zrobić ;)
popRAWka to konkurs forumowy polegający na jak najlepszym obrobieniu i wyciągnięciu ile się da z nieudanego zdjęcia.
Parę edycji już było.
Niestety nie zaglądałam a wygląda na to, że powinnam. Poszukam i popatrze. A w miedzy czasie odnalazłam opracowanie e-520 i troche pomęczyłam jedno zdjecie. Niestety zrobione w samo południe. Ale jak możecie to popatrzcie prosze swoim okiem. To naprade trudne i prosze o wyrozumiałość.
Odnośnie szarej połówki zwracam honor. Ostatnie może nie tak intensywnie przyciagająco wzrok ale ta zieleń ma kilka odcieni i daje to fajną plastyke i przestrzeń w kadrze. Nie martw się nie tylko Ty się uczysz ale korzystając z forum to nauka może być krótsza i dająca w efekcie zamierzone efekty.
Wydaje mi się, że mało widać to południowe słońce. Trochę jak dla mnie za dużo niebieskiego. Może warto byłoby samą zieleń "ocieplić", przecież jest ostre, południowe słońce?
Krzaki mi nie przeszkadzają, wręcz przeciwnie- robią pierwszy z trzech, wyraźnie zarysowanych planów.