W tym przypadku zastosowany jak najbardziej. Dobra obróbka, chmury wyszły rewelacyjnie.
ps. ostatni raz wstawiam fotki na "szybko" --- też miałem obrobić (ale czaasuuu tak małoooo)- ostatnia seria którą wstawiłem jest najsłabsza z tego wypadu w/g mnie..... mam ogromną ilość zdjęć , panoramy i jeszcze tyle malowniczych miejsc do pokazania z ostatnich dni....
Agulka pogoda zdjęć nie robi, ale przy warunkach gdy całe niebo jest zachmurzone przez co obiekty stałe np góry , drzewa etc są niedoświetlone i przy zachmurzonym jasnym niebie zdjęcie nie wyjdzie idealnie albo niedoświetle obiektów albo prześwietle niebo, poźniej się męczę z obróbką żeby to jakoś wyglądało (przez to wygląda że "nie jest tragiczna"), oczywiście mógłbym zrobić hdra z paru zdjęć ale jakoś mi się nie widziało zabierać statyw na wspinaczkę zresztą takie efekty się odwidziały jakiś czas temu. Jeżeli do tego dojdzie mgła i deszcz to WARUNKI pogodowe są odpowiedzialne za zdjęcia (najwyżej że nie potrafię ustawić aparatu). Druga sprawa nie chce "przeginać" z obróbką.....
Dziękuję za wszystkim za komentarze