-
Przydalby sie wyciag z exif'a. Konkretnie info o zoomie. Bo chyba spory jest (druga z mozliwosci - rece trzesly Ci sie bardziej, niz mi na codzien :P ).
Zdjecie reporterskie, wiec oceniam troche inaczej niz inne. W zasadzie tylko dwie rzeczy raza. Wczesniej wspomniany brak ostrosci i centralny kadr... Wydaje mi sie, ze mogles zostawic wiecej miejsca przed skoczkiem. Moze nawet na mniejszym tele - wtedy moglbys pokazac wiekszy kawalek skoczni (bo jak mniemam to zielone z prawej na 2-gim planie to igielitowa skocznia). Ale wtedy to juz nie bylaby typowa reporterka... Sam nie wiem.
Kto mu wybieral kolor stroju..? Daltonista? :P
-
No niestety - pierwsze co sie rzuca w oczy to brak ostrosci (poruszenie) :(
Jakoś to zdjęcie do mnie nie przemawia (albo raczej rodzaj zdjęcia) więc od takiej strony sie nie wypowiem ;)
Pozdro ;)
-
Jak dotre do domu podam parametry EXIFA. Czas byl stosunkowo dlugi tak jak i ogniskowa. A foto ot tak wrzucone, aby nudno nie bylo. Mi tez zdazaja sie wpadki i niedorobki :x
-
Po bardzo dlugiej przerwie z powodu ciezkiej pracy wrzucam odkurzone fotki - ot wspmnienia jesiennego slonca:
1.
2.
3.
4. I na koniec ot alejeczka.
-
Pierwsza i ostatnia. Szczegolnie ostatnia! Wspaniala! Stanowi w dodatku dobry material do kombinowania w PS'ie :)
Druga mi sie nie podoba... Duzy, niepasujacy kontrast miedzy liscmi i tlem, w dodatku tlo, w 2/3 naslonecznione, a w 1/3 nie. Jakos to nie gra razem.
Co do trzeciej... to nie wiem... Musze jeszcze na nia popatrzec troche.
-
Ostatnia najbardziej mi sie podoba :) najmniej trzecia a to z tego powodu ze zawsze mam dylemat przy tego typu fotkach czy takie słoneczko interpretowac juz jako przepalenie czy jeszcze nie? No i jeszcze cos... nie potrafie sie ustosunkowac do takich fotek bo z uwagi na ograniczenia mojego sprzetu nie udaje mi sie wykonywac ostrzejszych (wyrazniejsze kontury) fotek ciał niebieskich i stąd mieszane uczucia takze wobec innych fotek z tym samym efektem :)
-
dla mnie zdecydowanym faworytem jestfotka nr 1 pasuja mi kolorki i wyostrzenie
-
To co mi się podoba w tych fotkach to kolorki, poprostu świetne.
-
.
Mi najbardziej się podoba zdjęcie nr. 1.
Inne też są świetne (kolorki the best), ale fotka nr 1 jakoś najbardziej mi się podoba.
POZDRAWIAM
-
Krótko i zwięźle, 1 the best :!: Dawno nie umieszczałeś swoich zdjęć, ale nowa partia znów nie odbiega od 'vodnikowego' standaradu :wink:
Pozdrawiam