Szkoda tylko, że nie jest to ekran okręcany i zamykany.
Wersja do druku
Szkoda tylko, że nie jest to ekran okręcany i zamykany.
Odchylany i przekręcany ekranik ma typowo amatorski Nikon S6600.Ciekawą propozycję stanowi Benq G1,który ma wymiary zbliżone do Olympusa XZ1,odchylany i przękręcany ekranik,obiektyw f=1,8 przy szerokim kącie,a sprzedawany był przez Media Expert za 400 złotych z futerałem skórzanym.
No, futerał BenQ, to tzw. skóra ekologiczna, ale znakomitej jakości - naprawdę można się pomylić. Sam aparat też niewiarygodnie precyzyjnie i estetycznie wykonany, aż miło pomacać. I kto by pomyślał, że made in Taiwan. Czyli można? Można. A cena już poniżej 400 zyla.
Wczorajsze łowy około 22.00. Wschodzący Księżyc popsuł obserwację ale i tak fajne widoczki były...
Kupujący Olympusa XZ2 mają możliwość zapoznania się z licznymi testami zamieszczonymi w internecie.Redakcja Fotopolis oceniła aparat Olympus XZ2 jako znakomity/5 punktów na 6 możliwych/.Podobnie oceniła aparat redakcja Optyczne:ocena ogólna 73,4pkt. w tym za obiektyw 78pkt,podczas gdy Sony RX100 otrzymał 69pkt. w tym za obiektyw 67pkt,a Panasonic Lx7 odpowiednio 71pkt.w tym za obiektyw 61pkt.
Dlatego dziwią mnie narzekania niektórych właścicieli Olympusa XZ2,że aparatem tym trudno zrobić dobre zdjęcie.Z mojego dwumiesięcznego doświadczenia wynika,że aparatem tym trzeba się nauczyć wykonywania dobrych zdjęć.
Młotek też trzeba umieć obsługiwać, jak każde narzędzie. Nic nowego, drogi kolego :D
Do każdych testów trzeba podchodzić ostrożnie.
Mnie (jak już kiedyś pisałem) najbardziej przekonały zdjęcia Robina Wonga ( http://robinwong.blogspot.com/2012/1...ew-street.html ), który pokazał zdjęcia, które wcześniej wydawały się wręcz nieosiągalne dla małego kompaktu.
Nie zaprzeczam, że trochę czasu minęło zanim nauczyłem się jak z XZ-2 takie efekty uzyskiwać.
A widzisz tu sie mylisz. Też tak myślałem, zgodnie z resztą z jego opisem na początku artykułu, ale jak sobie zobaczyłem Exify to zobaczyłem że część zdjęć (i to te robiące największe wrażenie) są prosto z aparatu.
---------- Post dodany o 15:58 ---------- Poprzedni post był o 15:45 ----------
Żeby nie być gołosłownym - ściągnij sobie tam z linku DOWNLOAD XZ-2 Part 1 i zobacz zdjęcia PA260022.JPG i PA260024.JPG - to sa JPGi prosto z aparatu.