Piękny ten ostatni portret. Relikt z epoki Mao?
Wersja do druku
Piękny ten ostatni portret. Relikt z epoki Mao?
podoba mi się to tele-podejście do streeta. zacne fotki te ostatnie
2 ostatnie wywołały uśmiech. Fajne strzały.
Ja także jestem na tak - ta w środku to siostra Jenifer Lopez ? ;)
Malkovich powiadasz :roll:
Niech będzie i on, portret bardzo udany.
Za to ta pani powyżej to mi przypomina tę młodą z samobrony co tym z tym drugim, starym z samobrony, w Egipcie ten teges pokazywała...
Mieszko634- wówczas wieża kościoła Wang wydała mi się taka tajemnicza przez podanie jej w cieniu. Odnośnie portretów to ja się ciągle uczę. "Dostępu" do modelek nie mam, więc w miarę możliwości wynajduję na ulicy;-)
rocco- ale to o nią chodzi?
413.
O nią, o nią ale tu juz wygląda jakby inaczej :roll:
Kobieta zmienną jest...
Kobieta zmienną jest, czy aby na pewno? No nie chcę tu podawać za przykład pracowników na naszych żołdach (politycy)... .
414. political body language albo mowa ciała
a.
b.
c.
d.
e.
f.
g.
Ostatnia seria portretów ulicznych wiecej niz świetna. Bardzo mi sie podoba swoisty naturalizm twarzy bez cienia pozowania. Pisząc ostatnia nie mam na mysli faktycznie ostatniej bo za politykami nie przepadam .
Swietne portrety :) .
135/2.5 ? coz to za obiektyw?
Cos z OM? (nie do konca znam te szkla)
Na otwartej dziurze czy przymykales? ach i jak bardzo wyostrzane? ;p
Mowa ciała jest super, ale fajna seria. :grin:
Dzięki za wizytę;-)
Szalik07- ten skrót oznacza obiektyw manualny Super Takumar 135mm 1:2.5 , u mnie pod gwint M42+ dandelion M42> 4/3. To szkiełko jest ostre już od pełnej dziury. Wyostrzenie tylko po zmniejszeniu fotki.
Z cyklu: "Political fiction"
415. "We the people..."
Bardzo podobają mi się portrety 410 ..... 413 :)
Senx
Czy tu można coś wyczytać
416.
Nie, to miasto wciąga :)
Ta kobieta szła bardzo szybko, i tylko co chwila kontrolowała dalszą drogę.
Fotkę podałem bo dla mnie jest na niej widoczne jest silne napięcie przedkolizyjne, że rozpędzona czytelniczka za moment dotknie czołem tej reklamy.
Fotka ustrzelona dzisiaj w Rynku, momentalnie wiało stąd wyszło takie cóś
ps. aż chciałoby się powiedzieć, o tak będzie wyglądało body E-Pena ;-)
417.
ładnie je złapałeś, jakby reklamowały aparacik foto , swietnie !
416- charakterystyczna postać w dynamicznym chodzie przy okazji czytając. Wdzięczna i nie typowa sytuacja nadajaca ulicy swoisty rytm. 417- zatrzymana chwila niejako powiela inną zatrymaną chwilę ale przez urok i uśmiech kobiet bardzo sympatyczne.
Dzięki za wizytę, zawsze mi miło;-)
Nawiążę jeszcze trochę do wczorajszego dnia, w Rynku odbyła się duża impreza wyznawców Hare Kriszna. Przy tej okazji było dużo gości, bardzo kolorowo i dynamicznie... .
418.
419.
420.
421.
422.
423.
Kolejna fotka, tą razą wiosenno- letnia ;-
424.
Zdjecia z zlotu ruchu Hare Kriszna dzięki portretowemu stylowi całkiem ciekawe i wciądające. Coraz bardziej Twoj styl spontanicznego portretowania przypadkowych osób zaczyna mnie intrygować. Ostatni portret dziewczynki z uplecionym na głowie wiankiem stokrotek przepiękny.
jak cień za Wiejo podążam ;)
ostatnie przepiękne!
Hare Kriszna - musiało "dojrzeć" , bardzo udane zdjęcia, teraz ponownie oglądam i podziwiam, uchwycenie ich twarzy, zachowania - gdzie to bym mógł zobaczyć, jakby nie Twój wątek...
pzdr
Dzięki raz jeszcze.
Pociągnę temat pannicy z poprzedniej fotki. Fotki ustrzelone raptem tuż przy fontannie w Rynku.
425.
425.a
Kilka przypadkowych ślubnych uliczników. Uwagi mile widziane!
Zapytam jako laik, cóż ten gest panny młodej z fotki 427. może znaczyć:oops:
426.
427.
428.
To drugie zdjęcie dziewczynki w wianku - przepiękne! Podoba mi się bardziej od pierwszego ze względu na kadr. Oczywiście kolor.
Wiosennoletnie zdecydowanie najlepsze.:grin:
Dziewczynka - zdecydowanie kolor.
Z ślubnych najbardziej odpowiada mi 426 - pozostałe kadry nieco poucinane.
A gest pani kojarzy mi się tylko z http://www.legialive.pl/zdjecia/szala_elka_d.jpg :oops:
425a jest super. duzo lepsze niz te w kolorze
425 w kolorze i bw bardzo udane i ładne. Jakbym miał wybierać to kolor bo cieplej do mnie mówi. Pnna młoda uroczo uchwycona i pogodnym klimatem działa.
Dzięki Wam za wizytę i opinie.
rocco- gratki za bardzo interesującą interpretację gestu Młodej, przypadła mi do gustu ;-)
Podaję wypatrzoną w przestrzeni publicznej twarz, czy może się podobać... ujęcie i wykonanie?
429.
Fotka powyższa i poniższe popełnione zostały w trakcie imprezki kabaretu 'Ani Mru- Mru' w tut. DT Renoma. Chociaż nie lubię takich marketowych spędów, zachęciła mnie możliwość ujrzenia w końcu na żywo aktorów tego udanego kabaretu. Sympatyczna to grupka ludzi, ale wolę Ich oglądać w TVP. Fotki przy świetle zastanym, więc odcienie od białaczki do żółtaczki;-)
430.
431.
432. poprawione WB- dzięki za sugestie
haaareee haaAAAare! Haaaaaareeekrischna!
Aż chciałoby się przebrać w paciorki i pobiegać z nimi.
Świetna seria -z pięknym portretem na koniec -boaH!
Ostatnie kadry super. Kolory do dopracowania (coś mi nie gra).
Dzięki za wizyty. Daniello- w otatnim poprawiłem WB, dzięki za sugestie.
;-) Upał nie do wytrzymania, napięcie sięga zenitu pomimo paru niedogodności jakim jest wszeobecny swąd asfaltowanych podkładów kolejowych. Papieros jeszcze się nie zatlił, a powinien... .
"Gang member: Noon train on time?
Station master: Yes, sir"
To kolejne pytanie nie uspokaja, jakby można pomyśleć O człowieku, który był zbyt odważny, aby uciekać [cytat z plakatu reklamowego "W samo południe"].
433.