Tylko przez ogrodzenie dziś zaglądnąłem. W sumie, żałuję że nie wszedłem. Obawiam się, że następne "zimowe" w tym miejscu dopiero za rok...
Wersja do druku
Ciąg dalszy poszukiwania nowych miejscówek...
225.
Załącznik 167900
Moim zdaniem najcekawszym elementem zdjęcia są dalekie plany które umieściłeś na środku. Wiem, skupiłeś się na wieży kościoła umieszczając ją w mocnym punkcie. Mogłeś jednak obrócić się lekko w lewo. Ilość pozostawionego nieba też za wiele do zdjęcia nie wnosi :-)
Kiedyś rozmawialiśmy z Marysią, czy na płaskim byśmy mieszkali. Wyszło, że ciężko by było :roll:
Ciężko jest. Domyślacie się jak muszę się nakombinować aby jakąś fotę wartą pokazania poczynić :-D
Mamy takie marzenie aby kiedyś przenieść się w jedynie słusznym kierunku. Ale na razie pinindze trza zarabiać i nie ma odwagi. Ale temat cały czas wraca :-) A Wam zazdraszczam :-)
Ps. Jakby ktoś z kolegów spędzał parę dni w stolicy, to się chętnie spotkam i fotograficznie oprowadzę. Mam wtyki u jednego znakomitego przewodnika/fotografa który pewnie z ochotą parę fajnych miejsc pokaże :-)
Przecież Gorlice niedalekoCytat:
Zamieszczone przez Bodzip
no ja Cie prosze, jaki on plaski, a na jeszcze lepsze pagorki rzut beretem -patrz zdanie wyzej ;)
hehe fakt, sama dostalam juz kilka razy propozycje przeniesienia sie do Warszawy (tam caly moj zespół siedzi ) ale jakos nie po drodze mi bylo
nie tylko zostawiac calą moją bandę w Krk, ale i oddalic sie od ukochanych gór :)
no!
Doskonale to rozumiem, co szybciej laduje baterie jak góry
Do wątku przybyłem/
ciekawe zdjęcia zobaczyłem
Ot, taki wiersz z rana. Piękne wiejskie widoczki, zupełnie inne od tego co widzę za oknem. Ale 221 najbardziej mi się podoba.
Odnośnie Live composite - warto eksperymentować, bo to świetny tryb do takich zabaw.
Co do jego użytkowania. Podstawowe ustawienia są jak dla trybu M - ustawiamy ISO, przysłonę oraz czas migawki (tyle, że w opcjach LC a nie bezpośrednio) odpowiednio do żądanej ekspozycji. Ustawienie zbyt krótkiego czasu spowoduje niedoświetlenie ciemnych fragmentów sceny a zbyt długiego - ich nadmierne rozświetlenie.
Inaczej jest ze światłami - aparat dokładając kolejne klatki nakłada na zdjęcie tylko zmiany w światłach "pilnując" jednocześnie, żeby nie prześwietlić zdjęcia w najjaśniejszych partiach kadru.
W przypadku zdjęcia z postu #1019 to wydaje mi się, że pomogłoby ustawienie dłuższego czasu ekspozycji.
Dziękuję za odwiedziny i wpisy. :)
Dzisiejsze z drogi... zima nas jeszcze lubi... :)
226.
Załącznik 168007
U mnie po południu mżawka do teraz.
Fotka fajna i kolorki na niej fajne :)
Chyba za karę na poboczu stałeś:D
Następny z-dzisiek. :)
227.
Załącznik 168085