Myślę że tylko te w szpitalu - obłożnie chore.
Wersja do druku
Dziękuje za komentarze!
Wrzucaj, wrzucaj, cala przyjemność po mojej stronie. Suwalszczyzna trochę daleko ode mnie ale chcę tam się wybrać...
Trzeba by było kupić im bilet i zaobserwować ;-).
Na krowy jeszcze przyjdzie czas - przedwczoraj urzekło mnie stadko w zachodzącym słońcu w Beskidzie Niskim, w zagrodzie kapliczka... Tymczasem dla urozmaicenia konie ;-) - na krańcach Polski, pod Chełmem:
683.
684.
685.
686.
687.
681 - świetne.
Pozdrawiam.
Piękny krajobraz, piękne światło - 683.
Najbardziej przypadło mi do gustu 687. :grin:
Dziękuję!
Kolejne wakacyjne foty, jedziemy w stronę Podlasia. Nadbużański poranek po nocy spędzonej w namiocie w tym miejscu. Z jednej strony Polska z drugiej Ukraina, za plecami funkcjonariusze Straży Granicznej ;-), którzy również spędzali tam część nocy w swoim samochodzie...
688.
689.
690.
Seria koni mi się bardzo podoba, tak uspokaja, piękne światło :) 683 zwłaszcza ;d
pozdrawiam
Fajny klimat mają ostatnie zdjęcia. Ta delikatna mgiełka miodzio. :grin: Najbardziej podoba mi się 690.
.... a Panowie ze SG pilnowali Ciebie byś nielegalnie nie przekroczył granicy, lub podjął jakiś uchodźców. :wink:
Konie fajne a najlepsze dla mnie 683 za ciekawe światło. Co do ostatnich...faktycznie klimat taki, że aż się chce przekraczać granicę ;-)
683 za światło
690 za mgiełkę - lubię to :grin:
Witaj po przerwie. Połowa urlopu minęła prawie bez neta :???:
Z ostatnich 689 i 690 - super za światło i mgiełki :)
Nadbuzanski poranek...swietne foty.
Karolu, wstawże jakiegoś awatara, bo brakuje tej Twojej zacnej łysiny wew wątku ;)
(sorki za offtopa )
Nie było mnie tu od dawna, nie mogę się napatrzeć! spokój i sielankowy nastrój.
Dzięki!
Chwilowo zmieniam miejsce, do wakacyjnych fot z Podlasia jeszcze wrócę, tymczasem strony znacznie mi bliższe - wschodnia strona Beskidu Niskiego. Kto oglądał film "Wino truskawkowe" może rozpoznać wszystkie z miejsc ze zdjęć. Jaśliska i okolice czyli filmowe Żłobiska. Magiczne miejsca...
691.
692.
693.
694.
695.
696.
697.
698.
699.
700.
Bardzo mi miło, nad awatarem pomyślę, problem w tym, że z reguły na fotach z wyjazdów wyglądam jakoś niewyraźnie :oops:, tymczasem pomacham specjalnie dla Ciebie:
701.
Fajne, bardzo fajne. A kapliczka z mgiełką - przefajna :mrgreen:
Z ostatniej wrzuty najbardziej podobają mi się 692. i 700. - świetny krajobraz. Miło zobaczyć na zdjęciu również Ciebie. :grin:
A mnie najbardziej z ostatniej wrzuty podoba się... Karol Machający :oops::wink::-P
Ostatnia wrzutka - mniut. 695 przecudnej urody.
Dzięki za pomach ;)
690 piękne światło
Kapliczka mglista cool :-)
Skoro mgły się podobają to jeszcze jedna porcja. Wschód słońca nad Jaśliskami.
702.
703.
704.
705.
706.
707.
708.
709.
No, i to jest TO :mrgreen:
wcześniejsze wodospady pierwsza klasa a i kapliczki niczego sobie...gratulacje ;-)
Ostatnie mgliściaki piękne.
Mgły to jest to co lubie :)
Dziękuję. Mgły przyszły znienacka niedługo po wschodzie słońca, chyba coś jest w tamtejszym klimacie co pomaga takim zjawiskom, nawet w "Winie truskawkowym", które w jakimś sensie zmotywowało mnie do wyjazdu w tamte strony, są ujęcia z podobnymi mgłami. Co do Olka - E-PL1 + m.zd 14-150 - całkiem zacny sprzęt.
Poza tym polecam tamtą część Beskidu Niskiego. Bardzo uprzejmi i rozmowni ludzie, a jak się zapuścić w góry na szlakach absolutna cisza i spokój, można przez cały dzień nie spotkać żywego ducha. Dla entuzjastów wspomnianego filmu ciekawostką może być fakt, że na rynku w Jaśliskach z powodzeniem można rozpoznać twarze znane z filmu - ci ludzie byli statystami i chętnie wspominają swoją przygodę z "Winem truskawkowym". Zresztą to bardzo specyficzna społeczność, "truskawkowcy" to spora jej część, przy czym jak zauważyłem większym wzięciem od wina cieszy się obecnie piwo, np. Podkarpackie Super Mocne, ale to z kolei trudno polecać ;-). O Jaśliskich sporo można się dowiedzieć z artykułu: Ucieczka z krainy truskawkowców.
Jakby ktoś chciał się wybrać gorąco polecam nocleg w Zaścianku - schronisku na jaśliskim rynku, które prowadzi Pan Lorenc. Warunki schroniskowe, cena niska (20 PLN/nocleg), opowieści i gościnność gospodarzy bezcenna. A może ktoś ma ochotę na wspólne fotografowanie i powłóczenie się? Może nawet jakiś kolejny mini zlot udałoby się tam zorganizować?
Ja z Tobą zawsze.
Bez podtekstów :lol:
Jedziemy dalej.
Ładną jesień zastałem w Beskidzie Niskim w ostatni weekend:
710.
711.
712.
713.
714.
715.
Cała wrzuta bardzo mi się podoba, jednak "zakręcone" podoba mi się najbardziej. :grin:
Pięknie tamu Ciebie. Miło popatrzeć w dzisiejszy pochmurny i zminy poranek na te barwne widoki.
Tak - piękna jesień , taka typowa nasza . Kręcioł ciekawie wyszedł :grin:
nieźle zakręcone - jesienne zdjęcia (nie tylko w tym wątku) pokazują, że w tym roku nasycenie żółci i czerwieni w lasach jest większe niż rok czy dwa lata temu. nawet w "brudnej" Łodzi jakoś bardziej kolorowo...
Karolu świetna wstawka, żałuję że nie miałem w tym roku okazji pooglądać takich widoków osobiście.