Skąd żeś taką zimę wytrzasnął? U mnie tylko leje i wieje...
Śliczne fotki :-)
Wersja do druku
Skąd żeś taką zimę wytrzasnął? U mnie tylko leje i wieje...
Śliczne fotki :-)
Dzięki :)
Nie, to miejsce skąd wypływa woda spod skał. Teraz było zasypane śniegiem.
Dzięki.
Powiedziałem sobie... raz, dwa, trzy..... ma być zima. :mrgreen:
Zimno mi się zrobiło od tych widoków.... Więc lecę jak ten ptak, albo tamten, nad morze...
948
Załącznik 241205
949
Załącznik 241206
950
Załącznik 241207
951
Załącznik 241208
.
Tytuł tego wątku ciągle mi się pokazywał w nieprzeczytanych, ale za chiny nie pokojarzyłem, że może dotyczyć zdjęć... Zajrzałem a tu tyle dobra!
No nie wiem jak to się stało, ale wyimaginowałem sobie, że to wątek zbiorowy jest.
Już usuwam :)
.
.
Jeśli 952 jest aktualne, to na nim twardy zawodnik!
No nie, to wrześniowe popisy. Ale i tak było diabelnie zimno. około 8 stopni i bardzo silny wiatr. Mi było zimno w polarze i windstoperze. :)
.
.
Pogoda za oknem coraz częściej powoduje smętne wzdychanie za nico cieplejszą i przyjemniejsza porą roku....
956
Załącznik 241526
957
Załącznik 241527
958
Załącznik 241532
959
Załącznik 241529
960
Załącznik 241530
961
Załącznik 241531
.
.
Obstawiam że poprzednia seria to Holandia a ostatnia - Szkocja. Przyjemne zdjęcia oddające klimat prowincji pokazywanych krajów.
No cóż trafiłeś bezbłędnie. :) Moje gratulacje.
.
Urzekające zdjęcia z wiatrakami w kadrze. Większe wrażenie i wręcz smutek wnosi kadr z wyciągniętym na brzeg wysłużonym kutrem niż nowoczesny wycieczkowiec majestatycznie płynący po falach.
Bardzo podobają się zdjęcia z górskim klimatem i dostojnego zamku.
Dzięki za wnikliwy komentarz. :)
.
970 było - albo u Ciebie, albo u gulasza, albo u obojga :P
Ładne te zdjęcia. Ładne miejsca.
I dużo zieleni :grin: .
Piękne te ostatnie szkockie kadry.
Zachwycająca rzeźba terenu i te niesamowite ukształtowane przez naturę formy. Mostek ładnie wkomponowany w otoczenie. Świetne kadry.
Wiatraki piękne i uspokajające. A "Szkotland" jak zawsze rozwala i tyle, nie tylko ze względu na potencjał i filmowe klimaty! Chętnie bym tam wyskoczył na dłuższy urlop i to już...
Miejsce jak najbardziej, bo ciężko je minąć będąc na Skye. Jako ciekawostkę podam, że obok jest pub, w którym jest ponoć ponad tysiąc gatunków bursztynowego eliksiru. :)
Od tej specyficznej zieleni można oszaleć. :) Gdy jest kiepska pogoda z szarym niebem. To ma się wrażenie, jakby się oglądało obrazki w monitorze tylko w odcieniach zieleni. Nawet twarze wydają się zielonkawe. :)
Również dziękuję.
Szkocja jest fajna, jak się mieszka w Edynburgu i ma się w plener godzinę autem. :) Urlopowo w kiepskim wypadku można mieć dwa tygodnie deszczu, i finalnie doła jak Rów Marjański. :)
Ale fakt, jak słońce zaświeci to jest bajecznie. I jeszcze gdyby tam był ruch prawostronny......:mrgreen:
Świetnie :)
.
Mój dobry znajomy - Angel d'Aquilera, który mieszka i pracuje w Edynburgu - nie ma problemu z ruchem lewostronnym. Jeździ normalnie, a jak wraca w rodzinne strony do Hiszpanii, to momentalnie się przestawia na jazdę prawą stroną.
Trzeba to coś mieć :roll:
Ja jak jechałem i miałem wjeżdżać na rondo - a tam to mają nawet 5 rond połączonych - i miałem przy wjeżdzie skręcić w lewo to mi się chciało łomitować :mrgreen:
972 jest fajne :)
No może i ładnie, ale jakoś tak... nie po naszemu, bardziej bym powiedział, że tak sobie Śródziemie widzę w głowie. Nie masz czegoś z Krupówek albo Gubałówki? :)
Gratzy, to są mega foty.
Po świętach rozmawiałem z moim kolegą mieszkającym w Leicester. Przyznał się, że coraz trudniej jeździ mu się autem na kontynencie. Początkowo bardzo szybko się przestawiał i nie było problemu. Ale to już przeszłość.
Osobiście nie lubię tam jeździć, mimo że na spokojnie da się przeżyć. Ale w razie "jakiejś akcji" działa się odruchowo. I to może zabić. :) Albo wjeżdżając na rondo można popatrzyć w lewo zamiast w prawo......
Co do zdjęć z pięknego i charyzmatycznego miejsca zwanego Krupówkami muszę Cię rozczarować. Posiadłem zdolność omijania tego miejsca i nie byłem tam od ponad czterdziestu lat. :)
Za Gubałówką też nie tęsknię, mimo że Taterki bardzo lubię. Więc w formie erzacu coś innego.
.
Podobają się widoki nadmorskie jak i te z górzystych terenów.
Wielkie dzięki :).
.
piękne maczki, bardzo lubię to połączenie czerwieni i zieleni, co roku czekam aż się pojawią żeby ich trochę "napstrykać".
Jeszcze chwila i puszczą śniegi... :)
Ale że jednak zima jeszcze jest.To znów na zimowo.
977
Załącznik 242003
978
Załącznik 242004
979
Załącznik 242005
.
Z pewną nostalgią przyglądałem się zimowym plenerom z Karkonoszy bo od dawna takiej zimy nie widziałem. Czerwień kwiatu maku na zielonym delikatnym tle bardzo sympatyczny kadr.
Dzięki Wiejo. :)
980
Załącznik 242284
981
Załącznik 242285
982
Załącznik 242286
983
Załącznik 242287
984
Załącznik 242289
985
Załącznik 242290
.
Kaczor na 985 ma jakiś dziwaczny czarny dziób, a może mi się wydaje?
Pełna uroku taka bardzo bliska niemal codzienna sesja kaczuszek. Nawet bez polityki każda kaczka ma swój dziób.
Ubiegł mnie i wyjaśnił sprawę @ronin75, za co dziękuję. :)
Tak z lekka wydaje się być nieproporcjonalnie duży. :)
Bo to @Wiejo codzienność. Każda fotografia to codzienność kogoś z nas. A czy uda się z tego zrobić małe święto, czy malutki sukcesik. To zależy tylko od szczęścia i naszych umiejętności.
Tym razem trochę drobiazgu....
986
Załącznik 242378
987
Załącznik 242379
988
Załącznik 242380
989
Załącznik 242381
990
Załącznik 242383
991
Załącznik 242382
.
.
.
@paparapa Te gęsi to na św. Marcina, a teraz kaczki w każdej ilości. Mogą być serwowane przez siostrę :-P
@Rysiek_O no właśnie jest coś mocno nie tak. Zawsze było u mnie więcej kaczek niż gęsi. A teraz jest ich bardzo mało, i są bardzo, ale to bardzo płochliwe.
Czyżby zostały wyeksportowane do chin? :)
Gęś "ćwicząca" (993) wygląda jak dobra instruktorka z TV na czasy pandemiczne ;-)
:):):)
Duże i małe...
995
Załącznik 243085
996
Załącznik 243086
997
Załącznik 243087
998
Załącznik 243088
999
Załącznik 243089