Taki malec, a daje równo po uszach. :D
Wersja do druku
kraa, kraa, kraa
jak tu mokro, spodenki do góry:mrgreen:
Załącznik 111356
Załącznik 111357
Załącznik 111358
Ładnie, ładnie! Ten pierwszy ciekawie się przeciąga. :-)
Ja poszedłem dzisiaj na maluchy, ale pogoda tak wredna że odpuściłem. Jeden kos biedny się trafił i to z wrednej perspektywy bo z górki :(
Załącznik 111362
Kruki mi się podobają a i kos jest całkiem, całkiem.
Kos to cienias przy krukach :)
?.. w drodze do parku, nad Stróżowianką.
A ja dzisiaj trafiłem pierwszy raz w życiu na łabędzie krzykliwe.
Fotka dokumentacyjna:
Ladne fotki tu wrzucacie :)
pozdro
Wiem jakie to uczucie, doleciały również w nasze strony, radości było co niemiara. Do tego jeden czarnodzioby.
Zdjęcie dokumentacyjne:).
---------- Post dodany o 22:15 ---------- Poprzedni post był o 22:14 ----------
Czarnodzioby to ten trzeci od lewej, mniejszy od pozostałych krzykliwych.
Smaka mi narobiliscie....
...No i wlasnie jutro wzialem urlop i smigam na moje labadki :)
Na razie tylko rekonesans, bo na plywadelko to mi jeszcze nieco za zimno ;)
pozdro
kosy zaczęły pięknie śpiewać wczesnym rankiem,
łabędzie zachęcają
@ ronin75
piękne - szczególnie z tym wróbelkiem podrywającym się do góry i następne po nim
świetne ujęcie i kolorystycznie fantastico
https://forum.olympusclub.pl/attachm...1&d=1390766448 https://forum.olympusclub.pl/attachm...1&d=1390766480
Kasprzyk, Muminek zazdroszczę krzykliwców. Muszę i ja się ruszyć na jakieś bajorka. :D Może i mi się trafią - ale naiwny no, nie? ;) :mrgreen:
:oops: Dzięki.... ekhmmm, przesadzasz nieco - są tu lepsze kadrowo i kolorystycznie ptasie fotki (wróbelkowe i nie tylko) od moich wyfocin.
To jeszcze ja wrzucę tak dla formalności łabądki znad Narwiańskiego kanałku. Przepraszam że jeden jest od niewłaściwej strony pokazany. miał mnie dosyć i się wypiął na to wszysko.
Załącznik 111441Załącznik 111442Załącznik 111443
Może, któż go zrozumie, na pewno pod wodą było jedzenie bo z powierzchni wszystko kaczki zjadły.
a to ja dorzuce coś z moich wypocin ostatnich :) taki gość pojawił się niedaleko mojej czaty :) czakem na bliższe spotkanie.pozdr
Dzięki. Nie sądziłem ze spotka się to zdjęcie z takim entuzjazmem. Pozdrawiam :-)
Może i są ale te są takie moje, takie jak lubię :)
A taki Papug ode mnie - szkoda że widać kraty :(
Załącznik 111534
Wygrzebałam z archiwum kwiczoła zapewne. Jeżeli się mylę proszę mnie poprawić.
Załącznik 111544
Mazurek z anteny :)
Pozdrawiam.
Młodociany
---------- Post dodany o 21:39 ---------- Poprzedni post był o 21:34 ----------
Dzierzba gąsiorek
ładnie ładnie.kwiczoł super-bardzo lubie te ptaki. mazurki sa ok i ostatnia wrzuta tez fajna.na Gąsiorka polowałem kiedyś i moze powróce do tego a jak na razie bliższy kadr dziecioła czarnego (tym razem Pani dzięciołowa :)
jeszcze jeden kadr.bede dalej polował bo nie bardzo zadowolony z tych kadrów. ale już wiem gdzie przesiadują.pozdr
gratuluję miejscówki na dzięcioła, piekny ptak
Dawno dawno temu nad Drawą przyuważyłem dzięcioła czarnego. W rękach miałem Olympusa OM -30 już miałem robić zrobić zdjęcie a tu nagle słyszę szum, warkot . Patrzę a to autokton w garniturze, białej koszuli, z kwiatkami, na motocyklu marki WSK. Spłoszył mi "czarnego". Ze złości zakląłem szpetnie po francusku i zakończyłem " niech cię szlag trafi" i .....chłopina zaliczył glebę. Otrzepał się z piasku, pozbierał kwiatki i wkurzony pojechał dalej. Od tamtego zdarzenia bardziej uważam na słowa :)