Odp: Analog wiecznie półżywy czyli cyfrowo z analogowego oczka.
Cytat:
Zamieszczone przez
realnasty
Na razie wystarczy, ale jak mnie jeszcze będą chwalić, to się może zgłoszę do Ciebie.. ;)
Jak się skończą ręczniki i papier to jeszcze rękaw zostanie więc w razie czego wal śmiało jak w dym ;) :D
Jak by jednak zabrakło, to kolega ma komorę lakiernicza do suszenia:-P
A tak dorzucając łyżkę dziegciu do tej beczki miodu, to technicznie kadr jest uwalony prawie na każdym kroku, ale broni się wyśmienicie treścią :wink:
Cytat:
Zamieszczone przez
CzaRmaX
Jak się skończą ręczniki i papier to jeszcze rękaw zostanie więc w razie czego wal śmiało jak w dym
Cytat:
Zamieszczone przez
sepi19
Jak by jednak zabrakło, to kolega ma komorę lakiernicza do suszenia
Dzieki, dobrze wiedzieć, że mogę na Was liczyć :)
Cytat:
Zamieszczone przez
sepi19
A tak dorzucając łyżkę dziegciu do tej beczki miodu, to technicznie kadr jest uwalony prawie na każdym kroku, ale broni się wyśmienicie treścią
Na swoją obronę mogę powiedzieć, że to było na samym początku, dosłownie kilka dni po kupnie PEN-a ;)
Nie tłumacz się , tłumaczy się tylko winny :-P
2 załącznik(ów)
Pierwsze to E30 z tairem 300mm, drugie E30 z tairem 135mm.
Cytat:
Zamieszczone przez
kolba74
Pierwsze to E30 z tairem 300mm, drugie E30 z tairem 135mm.
w tym drugim mocno ciągnięty kontrast? jak pracuję pod światło?
Witaj, 135 pod światło pracuje przyzwoicie, gorzej z 300. Jak robiłem pierwsze zdjęcia to myślałem, że obiektyw jest walnięty. Wychodziło rozmyte mydełko bez kontrastu. Jak nie robi się pod światło to 300 jest fajna. Wracając do 135 to jest moje ulubione szkiełko. Lubię nim portreciki moim dzieciakom robić. Kontrastu mocno nie ciągnąłem. Jak chcesz to podaj maila to wyślę ci orfa. Pozdrawiam.
ślicznie wyszło to drugie ciągnięte czy nie :)
Cytat:
Zamieszczone przez
kolba74
Witaj, 135 pod światło pracuje przyzwoicie, gorzej z 300. Jak robiłem pierwsze zdjęcia to myślałem, że obiektyw jest walnięty. Wychodziło rozmyte mydełko bez kontrastu. Jak nie robi się pod światło to 300 jest fajna. Wracając do 135 to jest moje ulubione szkiełko. Lubię nim portreciki moim dzieciakom robić. Kontrastu mocno nie ciągnąłem. Jak chcesz to podaj maila to wyślę ci orfa. Pozdrawiam.
Też lubię stare 135mm :)
Cytat:
Zamieszczone przez
CzaRmaX
ślicznie wyszło to drugie ciągnięte czy nie :)
Zgadzam się, piękne jest.