Odp: Nowe ploty o nowym korpusie
Widzę w odpowiedzi na aparaty Fuji tu też stylistyka retro na całej linii. Nie mam nic przeciwko w sumie :) Tego gripa można odkręcić prawdopodobnie i zostawić w ogóle puste miejsce, albo dokręcić coś innego - pole do popisu dla Olympusa i majsterkowiczów estetów.
W kicie z 17/1.8 podoba mi się to to. Zobaczymy jeszcze, co tam dokładnie w środku siedzi i jak go wycenią... Wtedy być może przejdę wreszcie na mikrusa.
Wygląda ładnie, ale niby retro, a wizjera nie ma. Fuji przynajmniej jest konsekwentne, a Sony pokazuje, że miejsca w body jest dość na matrycę, wizjer i ruchomy ekran.
Cytat:
Zamieszczone przez
grzyboo
Wygląda ładnie, ale niby retro, a wizjera nie ma. Fuji przynajmniej jest konsekwentne, a Sony pokazuje, że miejsca w body jest dość na matrycę, wizjer i ruchomy ekran.
Jakby co to VF2 już mam (ciekawe dlaczego kupiłem srebrny? ;)), niech dadzą 5-osiowy stabilizator, optycznym demo na test i piszę @.
Ja przeżyję bez wizjera, byle dali jakiś wypasiony odchylany ekranik o normalnych proporcjach.
Cytat:
Zamieszczone przez
Maciek_WM
Ja przeżyję bez wizjera, byle dali jakiś wypasiony odchylany ekranik o normalnych proporcjach.
Imho, takie rzeczy tylko w wersji "pro" tj. jesieni tego roku.
Niechby dali przynajmniej tak ruchomy ekran jak w E-PL5 i stabilizację z OM-D...to miałbym na co kasę zbierać.
Te flagowe Peny to są takie aparaty totalnie stylizowane - nie tylko stylizowane na retro, ale też stylizowane na zaawansowane.
Cena też stylizowana na zaawansowane;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Fisher7811
Cena też stylizowana na zaawansowane;)
Co może - mz - sugerować dwie rzeczy:
1. 5-osiowy stabilizator,
2. obiektyw 17/1.8 wliczony w cenę ($999) zestawu.
Prezentuje się bardzo ładnie.
To zdaje się pierwszy PEN z kółkiem sterującym z przodu.
Ciekawe czy z tyłu została rolka, czy też tylko to pokrętło, które łatwo przestawić.