Odp: M.ZUIKO DIGITAL 17mm/F1.8
Cytat:
Zamieszczone przez
fret
Tak prawdę mówiąc, to nie widzę tu niczego ostrego...
Na pełnym formacie jest znacznie lepiej
Cytat:
Zamieszczone przez
pamaru
Czy były jakieś plotki a propos planowanej ceny i wejścia do sprzedaży wersji czarnej tej nowej 17tki? :) Widzę ją oczyma wyobraźni wespół z czarną 60 macro i czarnym OM-D.. Taki zestaw kiedyś dorwę... ;)
Wszyscy mowia, ze cena ma byc taka jak srebrnego, na to pewnie liczymy ;-)
Czarna 12 to była edycja limitowana, co w pewien sposób tłumaczyło wyższą cenę.
17 natomiast ma być normalnie dostępna w dwóch kolorach.
Aaaa to zwracam honor i zacieram łapy.. :mrgreen:
Proszę o info, czy ten obiektyw (17tka f1.8 ) ma faktycznie spore problemy z ostrością na pełnej dziurze ?
Załamałem się tym, jak w testach wypadł ten obiektyw - czyli przeciętnie - bo ogniskowa 17mm jest wręcz idealna do codziennego użytku. Dla mnie nieco lepiej niż nieco węższy Panasonic 20mm.
Cytat:
Zamieszczone przez
maestro
Proszę o info, czy ten obiektyw (17tka f1.8 ) ma faktycznie spore problemy z ostrością na pełnej dziurze ?
Załamałem się tym, jak w testach wypadł ten obiektyw - czyli przeciętnie - bo ogniskowa 17mm jest wręcz idealna do codziennego użytku. Dla mnie nieco lepiej niż nieco węższy Panasonic 20mm.
Już pisałem tu kiedyś: imho w testach gorszy od 20/1.7 a na zdjęciach żyletka; oczywiście piszę o f/1.8, do 5.6 mam 14-150.
Nie kupiłem tylko dlatego, że mam mZD12.
Cytat:
Zamieszczone przez
maestro
Myślę, że ten test Cię zainteresuje http://www.m43.eu/nasze-testy/pojedy...nic-20-mm-f17/
4 załącznik(ów)
Dzięki uprzejmości apzeta, zrobiłem porównawcze foty 17/1,8 i 20/1,7. Oba na pełnej dziurze.
OM-D, wołane w LR na domyślnych ustawieniach.
Załącznik 96062Załącznik 96063
i jeszcze dwa
Załącznik 96065Załącznik 96064