Odp: M.Zuiko Digital 15mm f/8.0 - Specyfikacja
"ranks bottom in 2872th place" - szacun :D
"No photographer buying a $49, 9mm long body cap lens is expecting optical perfection. Instead this lens is a bit of fun, a curiosity, a point and shoot option that’s a bit quirky and doesn’t cost much money."
I to jest dokładne podsumowanie. To ma być "śmieszny dekielek", a nie szkło do pracy. Chyba, że robimy artistic pinhole ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
gietrzy
Po lekturze wątku uważam, że takie recenzje ja
te powinno się czytać z przymróżeniem oka.
Dziwię się, że w ogóle podeszli do tego obiektywu na tyle poważnie, że zdecydowali się go przetestować :)
DigitalRev przyznał mu miano najgorszego obiektywu na świecie :D
http://www.youtube.com/watch?v=ra098DjV4SY
Najdroższy dekielek świata.
Cytat:
Zamieszczone przez
epicure
DigitalRev przyznał mu miano najgorszego obiektywu na świecie :D
powinno być ex aequo z mianem najbardziej funkcjonalnej zatyczki :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Jasand
Najdroższy dekielek świata.
W tej recenzji Kai mówi, że dekielki Leici są droższe :P
Wy tez macie wrażenie ze testy tego Kai'a to jakaś pomyłka? Nie chodzi mi tylko o test dekielka, ale gość odwala maniane-niezbyt wie co chce uzyskać, a potem narzeka ze sprzęt jest kiepski-przynajmniej takie odnoszę subiektywne wrażenie.
Cytat:
Zamieszczone przez
Reedmooley
Wy tez macie wrażenie ze testy tego Kai'a to jakaś pomyłka? Nie chodzi mi tylko o test dekielka, ale gość odwala maniane-niezbyt wie co chce uzyskać, a potem narzeka ze sprzęt jest kiepski-przynajmniej takie odnoszę subiektywne wrażenie.
Takich Kai na kazdym forum jest zawsze kilku.
Mi się podobają filmiki Digitalrev. Najlepsza była ta seria pro photographer/cheap camera. Kai jest momentami wkurzający, ale z drugiej strony podchodzi do sprzętu z dystansem. Te recenzje to trzeba oglądać z przymrużeniem oka, chociaż na dobrą sprawę gość stara się być obiektywny. Rzadko jeździ po czymś od góry do dołu, nawet o tym dekielku parę dobrych słów powiedział.