Mirek54 - się dziwnie patrzy boś mu wąsy obciął :)
Wersja do druku
Mirek54 - się dziwnie patrzy boś mu wąsy obciął :)
andtor2 - a to tak, tu się jakiś kolorek przyplątał, prawdopodobnie odbicie światła od mebli i parkietu
Dokładnie. Idealnie się nie skoryguje i nie zawsze jest taka potrzeba mz. Tu jednak trzeba by nieco skorygować bo masz czarne tło i "przebarwienie" (dominanta), która w tym zdjęciu nie wiadomo z czego wynika, co jest jej powodem (powiedzmy teraz wiemy). Zdjęcia nocne wiadomo, zazwyczaj zażółcone ale wiadomo co jest powodem i nie koniecznie trzeba idealnie balans bieli dobrać mz. bo stracą na klimacie.
Trochę jeszcze w Twoim pogrzebałem ;)
Załącznik 113177
Powoli, powoli, małymi kroczkami dojdziemy do konkluzji: KOT DOSKONAŁY :mrgreen:
jak przeglądniesz ten wątek to znajdziesz momenty gdy chłopcy z sporym zaangażowaniem "bawili się moim konikiem" :) :) :)
---------- Post dodany o 08:43 ---------- Poprzedni post był o 08:43 ----------
przekażę właścicielce kota, ucieszy się :)
Zostawmy na razie kota w spokoju, będzie okazja to znów go pomęczymy :-)
---
Na początku marca trafiłem przypadkiem całkiem w Moguncji na końcówkę korowodu rosemnmontagowego. Wrzucam kilka zdjęć choć tak do końca nie jestem z nich zadowolony. Nie umiem takich zdjęć robić, a te poniżej to tylko próby zmierzenia się z materią. Problemem jest dla mnie takie bezobciachowe pstrykanie obcym ludziom zdjęć bez ich wiedzy. Co gorsza, X100s w tym nie pomagał, zwracał na siebie uwagę i dwie osoby poprosiły (grzecznie) że nie życzą sobie...
To tyle tytułem wstępu. Jedziemy z koksem
Miejsca, Przedmioty, Kształty, Kolory...
15 )
Załącznik 113657
16 )
Załącznik 113656
17 )
Załącznik 113658
18 )
Załącznik 113659
19 )
Załącznik 113660
20)
Załącznik 113661