Odp: Macro - praca zbiorowa
no i ten brewiarz też o 4:wink:. Czy te motyle, robale i barczatki są jeszcze na łąkach? czy połowa sierpnia to już za późno. Bo bym wyszedł na rekonesans w łyk-end:mrgreen:
Fajny robal i się podoba. :)
U nas robali niet w tym roku, niet także latających motyli. A przynajmniej w mojej okolicy.
Z trojga złego - brewiarz, kolejka i robaczki zdecydowanie wybieram robaczki. :)
Cytat:
Zamieszczone przez
nevra
Fajny robal i się podoba. :)
U nas robali niet w tym roku, niet także latających motyli. A przynajmniej w mojej okolicy.
Z trojga złego - brewiarz, kolejka i robaczki zdecydowanie wybieram robaczki. :)
I to jest bardzo zdrowy wybór :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
abir
no i ten brewiarz też o 4:wink:. Czy te motyle, robale i barczatki są jeszcze na łąkach? czy połowa sierpnia to już za późno. Bo bym wyszedł na rekonesans w łyk-end:mrgreen:
Barczatek u mnie brak w tym roku, w ogóle dosyć ubogo. Jedyne co obrodziło to krzyżaki łąkowe i koniki polne - teraz dobra na nie pora.
Na Barczatki to chyba za późno lub za wcześnie :roll: Larwy są od września do czerwca :) wiec jeszcze będą a te co były to już latają w nocy :)
Trzeba się udać na wilgotną łąkę i tam dość łatwo je wypatrzyć. Tak jak Moominek pisze teraz to koniki polne pająki no i muchy bzygi komary (te ostatnie są cały sezon). Robale są prawie zawsze i wszędzie. Jak się chce można i na śniegu znaleźć.
jak pisałem tak zrobiłem, byłem dziś rano. Noto są: pająki różnej maści, koniki różnej maści, jakieś robale niezidentyfikowane:-P. Motyli niet, tylko jakaś ćma po imprezie została na łące:mrgreen:. Parę kadrów wyszło, ale zmokłem do samych gaci. Ciągle leżeć i leżeć na tej rosie. W ogóle to już mało kwiotków na tych łąkach. A jak już słońce wyżej wstało to bąki zaczęły latać, i to nad uchem, nad aparatem, poszamotania pępka można dostać
Cytat:
Zamieszczone przez
abir
jak pisałem tak zrobiłem, byłem dziś rano. Noto są: pająki różnej maści, koniki różnej maści, jakieś robale niezidentyfikowane:-P.....
To gdzie są te zdjęcia:) czy już nie dowidzę:grin:
1 załącznik(ów)
.... też się dołaczę do tematu ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Sebu$
.... też się dołaczę do tematu ;)
No, murgrabia wreszcie wrócił. Gdzie się plątałeś ? Ty się tu spowiadaj narodowi :mrgreen:
Much fajny :D
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
No, murgrabia wreszcie wrócił. Gdzie się plątałeś ? Ty się tu spowiadaj narodowi :mrgreen:
Much fajny :D
murgrabia powiadasz :D
.... ajtam, ajtam .... casu na nic ni mo ;)
A tak na powaznie to praca zajmuje mi większość czasu. W weekendy dom, rodzina i czasami wyjście na fotki.
Much zrobiony przy okazji testu innego szkła ;)