Odp: Ahutta - hasie, szkło i bele co...

Cytat:

Zamieszczone przez 
Rysiek_O

Fajne fotki Ahutta, Reks jesienny jest podobny do tego z wiosny, tylko patyki aportuje inne :-). Pozdrawiam

Akurat jemu pora roku nie robi różnicy jeśli chodzi o wodę. Zasada jest prosta - jest woda, to trzeba do niej wejść ;)
Z aportowaniem też jest ciekawie, z wody może prawie w nieskończoność, a na lądzie tylko gdy mu się chce :mrgreen:
	Cytat:

Zamieszczone przez 
Bodzip

Ja jestem u obu Was. Pozdrów Reksa. Kolorki miodne :)

Dzięki, już przekazałem. Leży obok mnie :)
	Cytat:

Zamieszczone przez 
koronax

Ladne foty.  Też byłem w lesie dzisiaj . Muszę przyznać że kolory lasu też ładne były, ale chyba nie aż takie kolorowe jak na twoich zdjęciach.:wink:

Grzechem byłoby nie zrobić zdjęć przy takiej pogodzie jak dziś była. Uwielbiam takie jesienne spacery, chciałoby się sfotografować wszystko wokoło :)
Dzięki wszystkim za odwiedziny :)

Cytat:

Zamieszczone przez 
ahutta

Akurat jemu pora roku nie robi różnicy jeśli chodzi o wodę. Zasada jest prosta - jest woda, to trzeba do niej wejść ;)

Jak i pan jego.Jest woda to trza wypic.Gorzej z zakaska,nie kazda smakuje.

Cytat:

Zamieszczone przez 
Mirek54

Jest woda to trza wypic.

Wolę już tą przemienioną w wino ;)

119 bo i wiaterek uchwycony. Trzciny ładnie się kłaniają i w wodnym lusterku przeglądają :wink:

Ładną jesień pokazałeś, no i Reksa który bryka do wody.:grin:

2 załącznik(ów)

CzarMaX nas co chwila zaskakuje kolejnymi wstawkami z Lego, to ja wrzucę dwie fotki, które zrobił Paweł w ramach zachłyśnięcia się fotografią po spotkaniu w Chełmnie. Moja jest tylko obróbka, a cała reszta, poczynając od scenerii, wizażu, oświetlenia i kadrowania (trochę przyciąłem) to robota Pawła.
123.
Załącznik 102524
124.
Załącznik 102523

1 załącznik(ów)

Cytat:

Zamieszczone przez 
ahutta

CzarMaX nas co chwila zaskakuje kolejnymi wstawkami z Lego

Ludziki z Playmobila się trochę wkurzyły a nawet rzekłbym, że bardzo wqur....., że je pominąłeś w swojej wypowiedzi i już do Ciebie jadą. Ja nie chcę Ci nic sugerować ale na Twoim miejscu pakowałbym manatki i zwijał się gdzieś w bardzo egzotyczne miejsce. Baaaa nawet bym na Twoim miejscu pomyślał o tej wyprawie na Marsa w jedną stronę :). Z nimi nie ma żartów bo na nie jednej wojnie z Legosami już były więc dla nich jedna główka w tą czy w tamtą to bez różnicy ;):)
https://forum.olympusclub.pl/attachm...5&d=1382047850
P.S.
Sry, że Ci fotę wstawiłem ale nie mogłem się powstrzymać ;) :)

Ale wracając do Twoich fot bo sporo takich ostatnio przeglądam to 124 jest lepsze kadrem lecz chyba trzeba było mu podnieść do góry jego lewą łapkę z tą większą giwerą. Kolejna sprawa z tego co zauważyłem to takie ludziki o wiele lepiej wyglądają ustawione gdzieś w naturalnym otoczeniu wewnętrznym lub zewnętrznym a nie na takiej dużej płytce, chociaż zdaję sobie sprawę, że przeważało go do przodu i dla tego ta płytka. Chociaż zawsze można dać długą wąską płytkę tak aby ludzika wpiąć na początku a ona była za nim i da się ją dobrze zamaskować nawet jego prawą łapką tak jak na focie gdzie zasłania ona praktycznie całe nogi i tył ludzika. Co do obróbki to jest za zimna i na mój gust powinno być cieplej :)

Cytat:

Zamieszczone przez 
CzaRmaX

Ale wracając do Twoich fot bo sporo takich ostatnio przeglądam to 124 jest lepsze kadrem lecz chyba trzeba było mu podnieść do góry jego lewą łapkę z tą większą giwerą. Kolejna sprawa z tego co zauważyłem to takie ludziki o wiele lepiej wyglądają ustawione gdzieś w naturalnym otoczeniu wewnętrznym lub zewnętrznym a nie na takiej dużej płytce, chociaż zdaję sobie sprawę, że przeważało go do przodu i dla tego ta płytka. Chociaż zawsze można dać długą wąską płytkę tak aby ludzika wpiąć na początku a ona była za nim i da się ją dobrze zamaskować nawet jego prawą łapką tak jak na focie gdzie zasłania ona praktycznie całe nogi i tył ludzika. Co do obróbki to jest za zimna i na mój gust powinno być cieplej :)

1. To nie są moje fotki :) Nie przeczytałeś uważnie, autorem jest mój Paweł.
2. Uwagi mu przekażę, zobaczymy czy weźmie je do serca, tak jak moje rady w kwestii sprzątania pokoju na przykład :mrgreen:
3. To teraz moje, bo tu się mogę osobiście ustosunkować :) Tak wywołane moim zdaniem jest Ok. Przy cieplejszych kolorach, klocki nie wyglądają już tak jak w rzeczywistości. Poza tym, w tej chwili Laval wygląda groźniej ;)

Czytałem uważnie ale potraktowałem Was jako zespół/całość ;)
ad 3. Nie kłuć się ze mną bo specjalistą od klocków/ludzików tutaj to jestem ja hihi ;). Spróbuj to wywołać trochę cieplej bo na prawdę klocki i ludziki dzięki temu zyskują, nawet jeżeli światło było zimne. Inna sprawa, że ta płytka z całą swoją zielonością na pewno sporo wpłynęła na kadr i z tego powodu dobrze byłoby ocieplić ludzika aby nabrał więcej kontrastu z otoczeniem :). Ja tam swoje foty robię z biegu i chyba najwięcej czasu bo z jakieś 40 minut poświęciłem na tą fotę konduktu żałobnego co lezie po dachu mojego samochodu i sabat zabawek ale jak już pisałem sporo tego ostatnio oglądam i drugi kadr wyszedł fajnie, lecz warto byłoby z tyłu dać jednolite tło podłoża i jeżeli już stosować taką dużą płytę to wypoziomować ją i aby rogów nie było widać i jakiś kantów. No i z tego powodu też lepiej takich płytek unikać. Często bardzo dobrze swoją rolę tła lub podkładu spełniają zwykłe kartki do drukarki A4 a już bardzo dobrze się do tego nadają jeżeli chcemy pobawić się w jakieś nocne zdjęcia i cienie lub uniknąć odbić przykładowo w kafelkach podłogi (oczywiście mówię o środkach domowych, które mamy pod ręką) . W tym drugim kadrze przydałoby się dorobić jakąś akcję typu np. drugi ludzik gdzieś bardziej z tyłu poza głębią ostrości ale z w miarę dobrze widocznymi zarysami też w jakiejś bojowej akcji. To na prawdę jest fajna zabawa i nie taka prosta jak się wydaje na pierwszy rzut oka. Osobiście uważam, że najlepiej wyszły mi dwie foty, które wcześniej wymieniłem oraz ta z rozerwanym ludzikiem pod kołem samochodu (tutaj to więcej zabawy było w PS'ie) ale to dla tego, że poświeciłem im najwięcej czasu i środków. Muszę powtórzyć zdjęcie gdzie ludziki zaglądają do telefonu lecz będzie mi potrzebna do tego druga osoba i zdjęcie muszę zrobić na zewnątrz  i też będę musiał eksperymentować. Skoro synowi się to podoba to polecam bo będziecie mieli w dwójkę fajną zabawę i bardzo twórczą :)