Tylko jak zapniesz Ravnoxa? :-P
Pozostają więc ćwiczenia z jak najmniejszymi otworami :)
Wersja do druku
Na moim sp-510 mam tulejkę i bez problemu raynox się zapina. Zresztą są chyba też nakręcane http://benas.atspace.com/sprzet.html
Czyli pozostaje mi dużo ćwiczyć. Bardzo wam dziękuję za rady i na pewno się zastosuję. Starałam sie ćwiczyć z oddalaniem i przybliżaniem ale widocznie za mało no i chyba będę musiała zacząć ze statywem a nie z ręki jak przywykłam :grin:
Po długiej przerwie kilka fotek mojej ulubionej modliszki . Pierwsza seria:
110
111
112
113
pozdrawiam
Genialny obiekt : ) Oko z czarną mikro źrenicą... : D tylko pytanie czy obiekt zroszony czy zdenerwowany i spocony : D
A modliszka jest "dzika" czy udomowiona? :wink:
Gdzie można takie spotkać?
Obiekt fajny, otoczenie również tylko jak dla mnie światło jest zbyt silne, przez co niestety tracimy szczegóły modliszki.
Najlepsze dla mnie jest 110.
glee obiekt zroszony lekko, później będzie mocniej :grin: Nie znęcałam się nad nim wiec nie spocił się
rol6 modliszka jest całkowicie udomowiona. Nie mam pojęcia gdzie można takie spotkać w naturze. Światło rzeczywiscie było trochę za ostre a ja jeszcze nieco rozjaśniłam przy wywoływaniu z raw-a. Ogólnie chciałam się skupić na ostrości żeby obejmowała jak najwięcej potrzebowałam dużo światła do ćwiczeń. Choć album picasy mi je brzydko zmniejsza i i tak nie widać szczegółów :cry:
Ee no! Iza fajne modlichy som, a i trudno takie dziwadło sfocić.
Świetne jest to zastanowienie modliszki na 115. i 117. :grin: Kogo by tutaj zjeść? :wink: