No właśnie, przybyło nas na forum- a ostatni spocik był w Parku Oliwskim w listopadzie.
Mam 14-54 :) :esystem:
Wersja do druku
tez mam 14-54 i 35 :)
więc do porównania są te dwa szkła, moim zdaniem 35 spokojnie da rade do portreciku , jego podstawowa zaleta jest cena !!
mowa tutaj o portreciku amatorskim , a nie zarobkowym
ostrzy całkiem szybko , oczywiście w "dobrych" warunkach oswietleniowych
ale jak jest "ciemno" to i 14-54 sie gubi :)
pozdrawiam
teraz to i ja jestem z Gdańska ;) jestem na kupnie 30 sigmy.. dog_master może udało by się na chwilkę wypożyczyć..? upewnił bym się w wyborze.
A i mam 14-54 jak będziemy się więcej wymieniać.
Jasne, nie ma sprawy :) Tylko kiedy gdzie i w ogole? ;) Moze faktycznie by wyszlo jakies fotospotkanie? ;]
Na takie spotkanie to i ja bym chetnie przyjechał :)
Dziekuje Wam za pomoc, przecztyalam kilka watkow na forum i... ostatecznie zdecydowalam sie na ZD 50 Macro f/2. Jutro ma do mnie przyjsc, juz sie nie moge doczekac!
Ja już niestety wakacji nie mam, ale w weekend chętnie wpadne. Dajcie znać jak się idea przyjmie.
Od niedawna używam ZD 50-200mm F2.8-3.5 - 50mmF2.8. Trochę ciężki, ale efekty w portrecie ok. Jest bardziej uniwersalny - większy zakres ;) Do makro używam 35mmF3.5
W tygodniu również jestem w trójmieście (tu pracuję - niedaleko lotniska). Posiadam sprzęt jak w stopce, w celu ewentualnych spotkań w celu testowania na priv.
Olympus Zuiko Digital ED 50mm 1:2.0 Macro Review na dpreview.com
http://www.dpreview.com/lensreviews/olympus_50_2_o20/