Do CS2 nie bedzie dzialac wtyczka obslugujaca sp560. Mozna conajwyzej przekonwertowac do dng i ten wczytac w ps.
Wersja do druku
Do CS2 nie bedzie dzialac wtyczka obslugujaca sp560. Mozna conajwyzej przekonwertowac do dng i ten wczytac w ps.
W miarę aktualne porównanie kilku wołaczy RAW
http://www.sphoto.com/techinfo/rawco...converters.htm
Bez Raw Therapee i gołego DCRAW (z którego korzysta kilka innych)...
Dzieki Kaz De Wro. Mam jakis czas Capture One, mialem triala LR 2. Capture jakis dla mnie przystepniejszy.
Mam takie pytanie odnośnie wywoływania raw w ps. Kiedy otwieram obrobione i zapisane w ps za pomocą np. acd see kolory stają się zupełnie inne niż te z PS'a. Dopiero przełąnczę za pomocą ctrl+y na proof monitor sRGB to kolory stają się takie jak wyświetla monitor... I tu pytanie czy da się jakoś zrobić, żeby ACR wyświetlał od samego początku kolory monitora? Albo czy da się zrobić tak, żeby monitor wyświetlał takie kolory jak ACR i PS? Ta druga opcja była by dla mnie lepsza. Mam nadzieję, że w miarę jasno opisałem nurtujący mnie problem. ;-)
Ustaw przestrzeń roboczą na sRGB.
Pozdrawiam
Dzięki
Napisz, czy pomogło, bo wcale nie jestem pewien, czy to wystarczy :-).
Pozdrawiam
Tak pomogło po przejściu z ACR do PS pyta się czy przekonwertować do profilu jaki ustawiłem w zakładce color settings, a ustawiłem profil monitora i taki mi odrazu wyświetla.
Czy orientuje się ktoś, która wersja Adobe Camera Raw będzie działać z PS 7 na Win Vista x64 z obsługą E-510??