-
Kilka bardzo dobrych klatek. Ładne kolory - naturalne.
Jedyną rzecz jaką możesz przemyśleć to koncepcja reportażu - reportaż ma opowiadać historię. Ważna przy ułożeniu historii jest obmyślana koncepcja na początku przy fotografowaniu, jak i dobra selekcja zdjęć. Chyba, że to nie miał być reportaż :D Fajnie, że sięgasz po reakcje innych oraz detal - to duża broń w tym gatunku.
Ogólnie jak najbardziej na tak:)
-
Dziękuję za wpis Adrian - bardzo konstruktywny i rzeczowy . Może ktoś jeszcze się pokusi o ocenę
-
heh, a ja sobie ubzdurałem, że ten wyścig miał być dzisiaj.. ale trudno;p
co do zdjęć, to ogólnie ciekawe ujęcia.
Nie znam sie na reportażu, ale chyba tak jak pisze a_wykrota brakuje jakiegoś ściślejszego powiazania...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
robert1088
Wyścig podejście drugie
.
Od razu się zrobiło bardziej interesująco - widać, że się działo dużo więcej.
Zestaw tych zdjęć bez wątpienia opowiada 'jakąś' historię, bronią się, jakkolwiek opowieść jest 'po łepkach' i lekko chaotyczna.
Brakuje jakiegoś zdecydowanego początku w tej foto opowieści, jak również zdjęcia z metą, również lekkie przemieszanie ujęć mogłoby poprawić odbiór widza.
Podobają mi się przebitki (detale, zbliżenia, i ciekawy uliczniak się trafił), ale w stosunku do akcji - jest ich za wiele (a raczej akcji za mało) na 13 fotek 5 to kadry z ruchem, dynamiką - a to jest sedno wyścigu. Przebitki mogłyby oddzielać poszczególne 'grupki' zdjęć dynamicznych w stosunku np 3(4) do 1, ale to moja prywatna opinia, równie dobrze wystarczą dwie przebitki o silnym wyrazie.
Kolorystyka przyjemna, to jednak kwestia gustu - nadanie jednego sznytu w obróbce dodałoby odbiorcy dodatkowego wrażenia, że zdjęcia stanowią całość, a nie są tylko poszczególnymi klatkami.
Reasumując - dobra wrzuta.
pozdrawiam,
-
-
4 załącznik(ów)
Big Band "Carawan" sobotni koncert w moim mieście . Niestety pogoda i publika nie dopisała lało jak z cebra ale było warto to zobaczyć i posłuchać Sprzęt był cały mokry (510 nie jest uszczelniona ) ale przeżył . Dziękuję wszystkim za wpisy i uwagi w moim wątku i zapraszam do oceny . Zapomniałem o numeracji 161- trębacz 162- gitara 163 -trąbki 164 -drygent
-
11a i 1_800... są świetne.
Pozdrawiam.
-
Ładne fotografie z koncertu ! :wink:
-
Koncertowe fotki fajne.. Jedynka oraz trojeczka jak dla mnie.
-
Dziękuję za oceny :grin: no i nie wstydzić się krytyki