Phiii! Kiepskie wysokie iso i mały bufor. :roll:
Wersja do druku
Wracając do tematu wątku:
http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=28876963
Wykres pod tym odnośnikiem ponoć przedstawia:
X - wielkość i waga
Y - funkcjonalność i niezawodność
Wynika z tego, że zamierzają robić także coś w stylu e-3 (pewnie szczelne i dobrze wyposażone w opcje), ale niewielkie i lekkie.
Z tłumaczenia, które ktoś zamieścił dalej: "M 4/3 focuses on small system, small wide angle lens and liveview; 4/3 focuses on small body and small tele lens"
dobre, dobre to! do tej pory używam C-5060 i bardzo sobie chwalę ten aparacik. gdyby powstało coś tej wielkości ale z lepszym wizjerem (w słoneczny dzień, jak wiadomo, na LCD kadrować się nie da), możliwością wymiany optyki i dalmierzem to biorę bez zastanowienia.
btw: trochę mnie śmieszą te zachwyty, że toto malutkie będzie i może robić filmy. bo jeszcze niedawno obie te rzeczy to był największy obciach w oczach profesjonalistów, czy też "profesjonalistów". ;-)
liveview to też był obciach, a teraz prawie każdy by chciał mieć, by zrobić zdjęcie znad głowy, albo w innych sytuacjach.
Opcją filmowania bym nie pogardził, choć używałem może 2x na rok w kompakcie.
A dla mnie opcja filmu to żaden obciach, tylko świetna sprawa. Bardzo żałuję, że nie mam tego w swoim 420. My za swoją dziewczyną robimy dużo krótkich filmików jej kompaktem Panasonica. Jak takie coś się pojawi, co łączy świetne zdjęcia i film z małymi rozmiarami i wymienną optyką, to biorę od razu:) Jak bez filmu, to mi wystarczy 420 i nie biorę nic ;)