Ja się moge załozyć że to ryba:grin:
Wersja do druku
Ja się moge załozyć że to ryba:grin:
Bardzo podoba mi sie zdjęcie 68. Ma swój klimat, jest przez przewodnika pieska zabawne. W jednym zdjęciu dużo jest treści o bardzo przyjemnej dla oka zawartości. Nastepne zwraca uwagę barwą czerwieni i jej misternym rozłożeniem. Elementy terenu jednak są całkowicie czarne i to trochę psuje obraz pozbawiając go plastyki i przestrzeni. Z drugiej strony rozpatrując zdjęcie w kategorii eksperymentu można zaryzykować z tym, ze nie kazdego przekona. Odnośnie ryby sasiad wędkarz stwierdził, że to jaź.
Fotka 68. podoba mi się ale z tym pieskiem !
Dziękuje Wam za wejścia i opinie. "czerwono-czarna" fotka jest bardzo ale to bardzo przerobiona, zastanawiałam się właśnie jak ktoś to odbierze ;)
Wrzucam następne zdjęcie. Może wie ktoś jak sie nazywa tek kwiat ? ;)
i proszę o pare wskazówek technicznych :grin: czy nie jest troche światło......."złe" ? ;)
Aale gdzie ta fotka:?::wink:
OK - już jest - MSZ fajnie, tylko trochę zbyt centralnie jak na taki kadr lub wykadrować sam kwiatek w kwadrat...
Co do światła to niby żółty "daje" po oczach, ale faktycznie całość jakoś tak... sam nie wiem jak to określić...:wink:
Na zdjęciu z kwiatkiem jest za dużo trawy zaśmiecającej kwiat jak i wogóle kadr. Unikaj takich sytuacji. Tło w miarę jednolite (neutralne), takie co nie stwarza wrażenia że ono tu jest najważniejsze. Zostaw tylko kwiat i to co do niego należy (łodyga, liście), resztę usuwaj, kadruj itp
A i owad niezbyt ciekawy. Jakby była pszczółka czy cóś to tak.
Pozdrawiam
Dzięki za komentarze, wydaje mi sie też jakby troche ciemno było :/
Marecki- owad przypadkiem sie tam znalazł :grin: