dokładnie, taka latająca duża mucha to by była dynamika, albo chociaż spadający sufit, ale nie powiem...
Wersja do druku
Martwa natura też może być dynamiczna :), ale chłopaki chcieli delikatnie powiedzieć Ci szukaj dalej, bo to nie to. Smerf nie zrażaj się, szukaj dalej
Wiem, wiem! Sfiksowaliście, boście gołej baby dano nie widzieli! Baby wam trzeba. Jak u Willowa ;-)
@zibi: dlaczego miałbym się zrażać? :-) To zabawa jest
Łukasz, mam dwa pytania. Jedno już zadałem i brzmi: czy masz więcej zdjęć z tej serii, a jeśli tak, to kiedy wrzucisz? :)
Drugie brzmi: czemu naświetlasz HP5+ akurat na ISO 320? Co dokładnie tym osiągasz/chcesz osiągnąć? Pamiętam, że naświetlałeś Provie 100 na 160, by emulsja była gęstsza, więc ciekaw jestem, jaki jest powód w tym wypadku.
Pzdr
Parę zdjęć jest może się znajdzie, ale nie wiem, czy z kubeczkami :-) Mam pola, worki kartofli, jakieś rozsypane płotki, kubeczków już chyba nie :-) Dzisiaj co prawda parę klatek slajdu naświetliłem, ale kto wie, kiedy go wywołałam.
Naświetlanie negatywu obficiej to to samo, co naświetlanie slajdu nieco mniej - dzięki temu kolory, w przypadku negatywu kolorowego - są lepiej wysycone, cienie nie są żółto-bure, tylko zawierają detale. W przypadku czarno-bieli daje to lepsze cienie przy doskonale zachowanych światłach. Chociaż - prawdę mówiąc - 1/3EV w przypadku czarno-bieli to jest tyle, co nic, a jeśli dołożyć do tego potencjalne błędy wołanie, to okazuje się, że z mojego przebiegłego planu zostaje nic albo niewiele :-)