Dzięki za komentarz!
Nigdy jakoś mnie nie ciągnęło do wydawania albumu - to jednak wymaga zainwestowania dużej ilości czasu który wole poświęcić na inne zajęcia:-).
A w dzisiejszym odcinku - dwie czerwcowe gąsienice:
2911.
2912.
Wersja do druku
Dzięki za komentarz!
Nigdy jakoś mnie nie ciągnęło do wydawania albumu - to jednak wymaga zainwestowania dużej ilości czasu który wole poświęcić na inne zajęcia:-).
A w dzisiejszym odcinku - dwie czerwcowe gąsienice:
2911.
2912.
Każda w innym stylu, ta włochata fajna, za to druga zamaskowana jak obrońcy w Stalingradzię, wtopiona w tło...
Dzięki za komentarz!
Kolejna porcja czerwcowych gąsienic - tym razem gąsienice rusałek - sądząc po liściu rośliny żywicielskiej jest prawdopodobne, ze przynajmniej niektóre to gąsienice rusałki pokrzywnika:
2913.
2914.
2915.
Głosuję na futerkową (2912) :)
Nasze krajowe trzyszcze też są szybkie, ale mniej efektownie ubarwione.
Murzyński wzorek robi wrażenie :)
Stadko młodziutkich gąsienic rusałki:
2917.
- gąsienica która jak struś usiłowała przede mną schować głowę - piasku nie było, więc w liść:
2918.
- i trzecia, która wypoczywała po przed chwilą zakończonej wylince - na którą niestety się spóźniłem:
2919.
Gratuluję super zdjęć. Zawsze tu zaglądam z przyjemnością.
Te ostatnie "szczotkowe" są przefajne.
Dzięki za miłe słowa!
Dziś okazała larwa największej naszej rośliniarki - bryzguna - która odpoczywa w charakterystycznej zwiniętej pozycji. Została tak nazwana, gdyż zaniepokojona próbuje odstraszyć przeciwnika wytryskując z przetchlinek własną krew:
2920.
2921.