Kapitanie wszystkiego trzeba spróbować skoro jest okazja.:grin:
Wersja do druku
Kapitanie wszystkiego trzeba spróbować skoro jest okazja.:grin:
Powiem szczerze, że mi się te fotki z modelkami nie podobają. A tą laskę na drugim po lewej chyba w zeszłym roku też obfotografowałeś ;)
No cóż, jak się nie próbuje, to się efektów nie pozna. To był dla mnie rodzaj zabawy.
Światło ze wszystkich stron, tradycyjne przepychanki itd. Zmieniłem kolory na cz-b, bo na tej dekoracji z samolotem odbicia światła były, które zresztą i tak widać. Ja pstrykałem bez lampy, ale większość dookoła "fleszowała". Nie mam mnóstwa fot, bo nie znoszę tłumów które się szturchają, ale kilka myślę da się wybrać i wystarczy.
P.S. Masz rację. Jedna z tych modelek była na moich fotkach z 2013 r. Pozowała wtedy na schodach. Jedna z tych fotek jet w mojej galerii.
Był też na targach facet z Canona przebrany za diabła. Ten sam co w zeszłym roku pozował na ławeczce w stroju abstrakcyjnym (fota też jest w galerii). Ale był tak obstąpiony , że mnie się już nie chciało "walczyć" o pozycję do zdjęcia.
A co do tej modelki w rózowym stroju, to fakt, za ciekawie nie wyglądała. Plamka na kostiumie, pstrokaty kolor i pewnie jeszcze coś mógłbym dodać ale zmilczę.
Ja lubię te targi, bo dają w okresie przedwiośnia okazję na nieco inne tematycznie foty, a ja ostatnio poza lasem i słońcem na więcej wypadów czasu nie miałem. Przy odrobinie szczęścia (pogoda) można pożyczyć na targach odpowiednie szkło i pójść na godzinę w okolice hali, gdzie pięknie wyrastają pierwsze kwiaty. Niestety z Olkiem typu E-30 sztuka się nie udała. Ani Tamron ani Sigma na swoich stoiskach, żadnego szkiełka do 4/3 nie miały.
Więc musiałem się zadowolić modelkami. Kilka fotek zrobiłem z pomocą 50-200 którego pożyczył mi pewien redaktor z DFV.
Dobre i to, wierz mi wiem co robię i po co.:grin:
Wierzę ;)
Kolejna fotka grafiti z dworca Kaliskiego.
Załącznik 115331 następne w przygotowaniu.
Na razie pa:grin:
@biker powrociles...:-)
Fajne malowidlo z dworca.
Siemanko.
Trochę ze zdrowiem u mnie ostatnio cienko i fotek też jak na lekarstwo.
Ale jak się trafia okazja, Olka mam pod ręką.
Strasznie kopią w tej mojej Łodzi, więc czasem zmieniam trasę dojazdu do pracy. No i mnie rowerkiem na dworzec kaliski poniosło. Tam są całe ściany wygrafitowane chyba od 3-4 lat, więc miejscami farba już poodpadała. Ale wygląda to bardzo efektownie.
Mnie się spodobał zwłaszcza motyw sportowyna jednym z obrazków.
Doskonale nawiązuje do nastroju polskich kibiców(mojego też) po oglądaniu popisów kopaczy.
2. Kibol i orzełZałącznik 115332
3. AbstraktionZałącznik 115333 4. Orzeł i komentatorZałącznik 115334
Nad resztą jeszcze pracuję, a w związku z wiosną mam też coś dla naszego bosmana, ale....cdn:grin:
Witaj bosmanku.:grin:
Co do pozdrowień, to coś przegapiłem. Ostatnio sporo mi się w żywocie dzieje i nie wszystko ogarniam.
A fotki masz załatwione, cierpliwości.
Te grafiti do wątku ulicznego, też trafi.
Bądź pozdrowiony Krzyśku, ja pamiętam.:grin: